Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Πόνημα του εκτελεστή ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ και ο εκδοτικός οίκος ΛΙΒΑΝΗ

Το Πόνημα του εκτελεστή ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ και ο εκδοτικός οίκος ΛΙΒΑΝΗ
Φυσικά δεν θα το διαβάσω. Προφανώς ασυνάρτητες Ιδεοληψίες θα περιέχει. ΄Ακουσα προχθες στην τι-βι μάλιστα αποσπάσματα και τρία σημεία!!
α) ανταρτομωρό!! ήταν 5 μηνών λέει το παιδί τους και δεν είχε που να τ΄ αφήσει και το πήρε μαζί του στην κατασκευή μπομπών!! (καταλαβαίνει τι έχει να δει όποιος το διαβάσει) β) Το "τραγικό λάθος" για το θάνατο του Αξαρλιάν!! (παράπλευρη απώλεια). Μόνο που θα έπρεπε να εξηγήσει, ποιός ο τεράστιος σκοπός για την ανθρωπότητα ήταν αυτός που στόχευε η έκρηξη, ώστε να "δικαιολογεί" το ενδεχόμενο του "τραγικού λάθους", πέραν της αυτοϊκανοποίησης του ντεμεκ "επαναστάτη>". γ) Τα άλλα μέλη της 17Ν που αμέσως μόλις συνελήφθησαν ομολόγησαν!! Εν τέλει δηλ. για ποιά "επαναστατική οργάνωση" γίνεται λόγος που στόχευε στην αποδόμηση του συστήματος, που αμέσως τα μέλη της ομολόγησαν;
 
 
Απολύτως δικαιολογημένη η κατακραυγή προς τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη. Κανείς δεν είπε από τους κατακρίνοντες ότι πρέπει να περιοριστεί η ελευθεροτυπία ή να απαγορεύονται τα βιβλία. Αλλά δεν μιλάμε για υπαρκτό βιβλίο που απαγορεύτηκε. Μιλάμε για βιβλίο που ανέλαβε ο Λιβάνης να εκδώσει. ΄Ομως ο καθένας έχει και κάθε δικαίωμα να κρίνει και να κατακρίνει έναν εκδοτικό οίκο που εκδίδει ένα τέτοιο βιβλίο. Μην μας πει ο εκδοτικός οίκος ότι το έκανε επειδή δεν το δημοσίευε κανένας άλλος προκειμένου να βοηθήσει στη διακίνηση των ιδεών και να άρει τις εν τοις πράγμασι απαγορεύσεις. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ας το εξέδιδε ο ίδιος ο Κουφοντίνας και οι σύντροφοί του ή ένας περιθωριακός εκδοτικός οίκος. Οσον αφορά δε το εξώφυλλο που δείχνει αντάρτες αντιστασιακής οργάνωσης στη διάρκεια της κατοχής, για να γίνει ο απαραίτητος συνειρμός, είναι ύβρις. Αυτά κύριοι Λιβάνηδες και λίγα είπα.
 
 
Εκτός όμως από τον εκδοτικό οίκο και τα ανήθικα χρήματα που προσβλέπει, κι ο καθένας που σπεύδει να αγοράσει δίνοντας τον οβολό του, έχει τις δικές του ευθύνες. Ας μάθει ότι πληρώνει για να πάνε τα χρήματα σε έναν δολοφόνο και σε έναν εκδοτικό οίκο που διέπραξε μεγάλο ατόπημα. Για να διαβάσει τί; Ιδεοληπτικά παραληρήματα; Ναι .... λέω στα ίσα και χωρίς περιστροφές ότι πρέπει να έχει ενοχές και όποιος το αγοράσει.
 
Νίκος Δελφάκης

2 σχόλια

  • ΚαραΔημ.
    ΚαραΔημ. Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 00:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Δελφάκη, όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Το παραλήρημά σου που ακριβώς συνάδει με τη Δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και πράξεων, ακόμη και αυτών με τις οποίες διαφωνείς; Για του Αδόλφου Χίτλερ το πόνημα "Ο Αγών μου" που βρίσκεται σε προθήκες βιβλιοπωλείων και της Τρίπολης, γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκες;

  • ΣΑ
    ΣΑ Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 09:59 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...