Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα γενιά: Προσπάθεια ανατροπής της ακυβερνησίας

Νέα γενιά: Προσπάθεια ανατροπής της ακυβερνησίας

Η χώρα μας διανύει την πιο δύσκολη περίοδο τόσο πολιτικά και οικονομικά όσο και κοινωνικά. Η Ελλάδα έχει ζήσει την φτώχεια και στο παρελθόν αλλά αυτή η κοινωνική ανισορροπία είναι επικίνδυνα πρωτόγνωρη. Σήμερα η φτώχεια έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις αφού πλέον το φαινόμενο θεωρείται απρόβλεπτο. Η οικονομική κρίση και η πολιτική της άγριας λιτότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει οδηγήσει έναν τεράστιο αριθμό νεοαστέγων να ‘πλημμυρίζουν’ τους δρόμους των πόλεων, άποροι να ζητούν ένα πιάτο φαγητό και τα συσσίτια να αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα. Μιλάμε πλέον για διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης και για μια Ελλάδα της φτώχειας.

Το χαμηλό επίπεδο του συστήματος αξιών και η απουσία θεσμών σεβαστών από όλους είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την κρίση. Η αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων και των πιστωτών της έβλαψαν ανεπανόρθωτα και αξιοπιστία της. Αυτό επιβαρύνει υπέρμετρα τους Έλληνες πολίτες, αυξάνει την ανεργία και πλήττει την οικονομία. Οι πολιτικοί φορείς αδυνατούν πλέον να βρουν τρόπο επικοινωνίας με την κοινωνία και αυτό έγινε αισθητά φανερό στις πρόσφατες εκλογές. Η πολιτεία στέκεται αδύναμη να χειριστεί αυτή την κατάσταση και ανεύθυνη μπροστά σε αυτή την κρίση την οποία δημιούργησε το ίδιο το σύστημα της χώρας.

Στις πρόσφατές εκλογές οι Έλληνες πολίτες έδειξαν τη σύγχυση τους, την αγανάκτηση τους και την απογοήτευση τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που απείχαν θέλοντας να απαξιώσουν με αυτό τον τρόπο το πολιτικό σκηνικό. Σύγχυση δεν επικρατεί μόνο στους πολίτες αλλά και σε αυτούς που πολιτεύονται, οι οποίοι δε μπορούν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους σε αυτή την ύστατη στιγμή για την χώρα. Η τρομοκρατία είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον και έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι on camera. Οι δηλώσεις δε μπορούν να πείσουν πλέον τον αγανακτισμένο άνεργο, συνταξιούχο, εργαζόμενο, φοιτητή. Η ανεργία έχει αγγίξει το 18% με κύρια θύματα τους νέους, ακούμε καθημερινά για αυτοκτονίες, για μεταναστεύσεις νέων σε άλλες χώρες αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και έτσι όπως βαδίζουμε ο ψυχολόγος θα γίνει ο καλύτερος μας φίλος.

Η κρίση δεν είναι μόνο εθνική αλλά ευρωπαϊκή. Οδηγούμαστε σε μια ενωμένη Ευρώπη όπως είναι η Αμερική. Ένα αφεντικό και ένα νόμισμα. Πολλά αφεντικά και ένα νόμισμα οδήγησαν στο αδιέξοδο σε συνδυασμό με την ανικανότητα που μας διακατέχει τόσες δεκαετίες. Τα χρέη, τα δάνεια, τα μνημόνια και όλα αυτά τα ‘μαγειρέματα’ στόχο έχουν να χάσουν οι χώρες την εθνική τους κυριαρχία και ανεξαρτησία και να κυβερνηθούν από αυτόν που έχει οικονομική ευημερία. Στην προκειμένη περίπτωση η Γερμανία είναι αυτή που θέλει να μας έχει υπό έλεγχο, εκμεταλλεύοντας τις δυνατότητες της χώρας και σε συνδυασμό με την ακυβερνησία δημιουργείται ένα κλίμα τρομοκρατίας, ότι τίποτα δεν θα αλλάξει και θα οδηγηθούμε στη χρεοκοπία. Υπάρχουν λύσεις να επανέλθει η Ελλάδα αλλά κάνουν τα πάντα για το αντίθετο. Και ας σταματήσουν οι πολιτικοί μας να καπηλεύονται αγώνες και κατακτήσεις του παρελθόντος γιατί στέκονται τόσο μικροί και ανίκανοι μπροστά σε αυτά που μας προσέφεραν οι πρόγονοι μας που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προσβάλλουν την μνήμη τους. Ας ήμασταν άξιοι να συνεχίζαμε έτσι όπως μας υπέδειξαν!  

Απευθύνομαι σε όλους τους συνομήλικους μου, τα νέα παιδιά με τα οποία συναναστρέφομαι και βιώνω τις αγωνίες τους, οι οποίες είναι και δικές μου φυσικά, λέγοντας τους ότι διανύουμε είναι μεταβατικό στάδιο. Όλα κατακτώνται με αγώνα. Και πάντα κάποια γενιά ‘θυσιάζεται’ πληρώνοντας τα λάθη του παρελθόντος και προσπαθώντας να αλλάξει το μέλλον. Βρεθήκαμε πάνω στη αλλαγή. Πρέπει όμως να αλλάξει η νοοτροπία όλων μας για να μπορέσει να αλλάξει η ανικανότητα αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος. Αλλά δυστυχώς από τις σημερινές φοιτητικές εκλογές διαπιστώνω ότι θέλουμε πολύ δουλειά. Είναι λυπηρό να βλέπεις νέα παιδιά να τσακώνονται μεταξύ τους και να φανατίζονται για κόμματα που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο την ίδια στιγμή που οι γονείς τους κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και οι ίδιοι ψάχνουν για εργασία. 

Βασιλική Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...