Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υποψήφιοι δημοτικών και περιφερειακών εκλογών - Γράφει ο Νίκος Δελφάκης

Υποψήφιοι δημοτικών και περιφερειακών εκλογών - Γράφει ο Νίκος Δελφάκης
Ημουν υποψήφιος σε έξι (6) εκλογικές αναμετρήσεις για τις δημοτικές εκλογές. Φέτος δεν είμαι, ίσως το είχα παρακάνει, κιόλας.
Θέλω να σημειώσω όμως κάτι, που έρχεται ίσως σε αντίθεση με το «κοινό αίσθημα» που υπάρχει αυτήν την περίοδο: Για λόγους που έχω αναλυτικά εξηγήσει σε άρθρο πριν λίγο διάστημα, πράγματι είναι υπερβολικός ο αριθμός των υποψηφίων. Υπάρχει έτσι η κατάσταση ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις βρίσκεις υποψήφιο. Με γέλια πολλά αντιμετωπίζεται το γεγονός να κυκλοφορούν άπειρες κάρτες υποψηφίων που μοιράζονται, «κάνω συλλογή», λένε κάποιοι, ειρωνικά και έχουν, κατ΄ αρχήν, δίκιο. Όμως δεν φταίνε οι υποψήφιοι, αλλά το απαράδεκτο εκλογικό σύστημα.
Δύο μέρες, λοιπόν, πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου σε όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους, τους εύχομαι καλή επιτυχία. Όπως και να το κάνεις μπαίνουν σε μια δοκιμασία, την οποία πολλοί δεν την επεδίωκαν ή και άλλοι, χωρίς να προσβλέπουν ντε και καλά σε οφίτσια και συναλλαγές. Θέτουν εαυτόν σε μια δημόσια κρίση και ασφαλώς υπάρχει και ο καλώς εννοούμενος εγωϊσμός, ο φόβος να πάρουν λίγες ψήφους, να «ντροπιαστούν». Μάλιστα πολλοί συμμετέχουν γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολο να εκλεγούν, προηγούνται πιο αναγνωρίσιμοι. Ευτυχώς έχει τελειώσει, εν πολλοίς, η «γραμμή των βουλευτών» που έβγαζαν τους δικούς τους, ακόμα κι αν υπήρχαν άλλοι πολύ πιο αξιόλογοι.
Ελπίζω να μην αντιπροταθεί «ας μην έβαζαν, καλά να πάθουν». Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Κάπως πρέπει να λειτουργήσει κι αυτός ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάποιοι πρέπει «να βάζουν».
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι συμμερίζομαι την αγωνία τους και τη δυσκολία του εγχειρήματος που καλούνται να φέρουν σε πέρας.
Τρίπολη 16 Μαΐου 2014
*****
Νίκος Δελφάκης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...