Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπροστά στην κάλπη – Γράφει ο Παναγιώτης Βέμμος

Μπροστά στην κάλπη – Γράφει ο Παναγιώτης Βέμμος
Συμπολίτη μην ξεχνάς ότι δημοκρατία είναι η καθημερινή συμμετοχή και συμβολή στα ζητήματα της κοινωνίας και δεν είναι μόνο οι εκλογές.
Οι εκλογές και μάλιστα με καθολική συμμετοχή ήταν μια μεγάλη κατάκτηση του λαού, που ολοκληρώθηκε στη χώρα μας πριν 60 χρόνια, στη προσπάθεια για περιορισμό της «ελέω θεού εξουσίας» και των μεγάλων τζακιών.
Αυτή τη δυνατότητα μην την παραχωρείς σ’ άλλους με την αποχή σου δίνοντάς τους την ευκαιρία να σε παρερμηνεύσουν. Έκφρασε την αγανάκτησή σου για ό,τι συμβαίνει, την οργή σου για τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι κυβερνώντες και ιδιαίτερα την άποψή σου, όσο είναι δυνατόν, για την εξυπηρέτηση των δικών σου συμφερόντων.
Μπροστά στην κάλπη αναλογίσου αυτούς που σήμερα παρουσιάζονται «ανεξάρτητοι», ποια πολιτική και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν πριν λίγο καιρό. Ποια θέση έπαιρναν για τα μνημόνια, τις μίζες, τις φοροαπαλαγές, τα σχέδια «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» που ερήμωσαν τα χωριά και κατάργησαν την ουσία της αυτοδιοίκησης.
Μην ξεχνάς ότι τα παιδιά είναι άνεργα, ο πατέρας έβαλε λουκέτο στο μαγαζί και είναι ανασφάλιστος, το σχολείο στο χωριό έκλεισε και στο νοσοκομείο πρέπει να πληρώσεις.
Ψάξε να δεις μήπως πίνεις νερό από αμιαντοσωλήνες που προκαλεί καρκίνο και τα όποια κονδύλια έχουν απομείνει γίνονται πλακάκια και τσιμέντο στις πλατείες.
Θυμήσου την μπόχα των σκουπιδιών που κάποτε σε έπνιξε, ότι κάποιοι επιδιώκουν από αυτή την υπόθεση να κερδοσκοπήσουν σε βάρος σου αδιαφορώντας για την υγεία και το περιβάλλον.
Φέρε στο νου σου πόσα εγκαίνια έχουν κάνει για το δίκτυο αποχέτευσης, πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και σήμερα τα λύματα διοχετεύονται στις καταβόθρες σχεδόν ανεπεξέργαστα μολύνοντας ό, τι πολυτιμότερο έχουμε, το νερό.
Η κατάσταση είναι δύσκολη και το μέλλον σκοτεινό κι αβέβαιο. Δεν θα μας σώσουν ούτε οι ντόπιοι σωτήρες, ούτε πολύ περισσότερο οι ξένοι προστάτες.
Μόνοι μας μπορούμε να σωθούμε, αρκεί να το πιστέψουμε και μπορούμε να βρούμε φίλους και συνεργάτες με τους οποίους έχουμε κοινά συμφέροντα.
Αυτό με το παράδειγμά τους μας διδάσκουν οι πρόγονοί μας του απότατου και πρόσφατου παρελθόντος.
Τούτος ο τόπος έχει παρελθόν, έχει παρόν και σίγουρα θα έχει και μέλλον. Είναι στο δικό μας χέρι να το κάνουμε πράξη. Μπροστά στην κάλπη σκέψου όλα αυτά και κρίνε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, ξέχνα τι στήριζες χθες φέρε την αλλαγή στο νου σου και την κοινωνία και μην ξεχνάς και πάλι δημοκρατία δεν είναι μόνο οι εκλογές.
Καλό βόλι…*
*Σε εκλογές στο 19ο αιώνα ψήφιζαν με σφαιρίδια γι’ αυτό έχει μείνει η έκφραση «καλό βόλι».
Παναγιώτης Βέμμος

2 σχόλια

  • ΧΡΗΣΤΟΣ
    ΧΡΗΣΤΟΣ Δευτέρα, 19 Μαϊος 2014 02:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Το πρόβλημα σου είναι ως τι μιλαει και τι πορεία έχει τραβήξει πιο δρόμο έχει παρει?
    Δεν βλέπεις γύρω σου ότι όλα αυτά που αναφέρει είναι η υπαρκτά και τα βιώνουμε
    σε καθημερινή βάση όλη μας ,αναζήτησε αλλού τα σιχάματα μην είσαι στόκος.

  • κωστας
    κωστας Κυριακή, 18 Μαϊος 2014 21:18 Σύνδεσμος σχολίου

    γραφικος... μονο μελλον δεν μπορει να εχει ενας τοπος με ατομα σαν κι αυτον. παντα εναντιον καθε καινοτομιας, καθε εξελιξης. κλασσικο στυλ παλαιοκουμμουνιστη που εχουμε σιχαθει. ως τι μιλαει τωρα γιατι δεν εχω παρακολουθησει την πορεια του τα τελευταια χρονια?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...