Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

5η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

5η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πριν ακριβώς 40 χρόνια,στη Διάσκεψη της Στοκχόλμης, οι τότε παγκόσμιοι ηγέτες, συνειδητοποιώντας τη σημασία και την προστιθέμενη αξία που θα είχε το περιβάλλον για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη, καθόρισαν την 5η Ιουνίου κάθε έτους ως την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει τη διαρκή υποχρέωση που έχουμε όλοι μας απέναντι στο περιβάλλον, στη φύση, στον πλανήτη μας, στον άνθρωπο και στις επόμενες γενεές.

>Ιδιαίτερα το 2012 αποτελεί χρονιά ορόσημο καθώς συμπίπτει η 40η επέτειος από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με την εκ νέου συνάντηση των ηγετών του κόσμου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Ρίο 20+) όπου κύριο θέμα συζήτησης θα είναι «Πράσινη Οικονομία: Μήπως σε περιλαμβάυει;»

Οπου Πράσινη Οικονομία είναι η αειφόρος διαχείριση των πόρων με βασικές συνιστώσες τη συνεχή βελτίωση της ανθρώπινης ζωής, τη προστασία του περιβάλλοντος και την αποφυγή μελλοντικών οικολογικών ελλείψεων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μια περιφέρεια ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, από τη πρώτη στιγμή έθεσε τη Πράσινη Οικονομία ως θέμα πρωτίστης σημασίας στην ατζέντα της. Ως νήσος Αειφορίας δεν αντιμετώπισε την Πράσινη οικονομία ως ένα νεολογισμό ή μια νέα οικολογική "μόδα" παρά μία ευκαιρία βιώσιμης ανάπτυξης με την ενεργοποίηση όλων μας.

Μια ευκαιρία για ανάπτυξη μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και δράσεων που θα αφορά μεταξύ άλλων τα δάση, τη βιοποικιλότητα, την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτινων πόρων, τις καλλιέργειες, τον αγροτουρισμό και άλλα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επομένως αποτελεί μια ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε και να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η πλεονεξία είναι βασικό αίτιο πολλών καταστροφών και πρέπει πλέον να απορρίπτουμε το κάθε τι πού είναι περιττό. Συγχρόνως έχουμε ευθύνη και υποχρέωση τόσο ως άτομα όσο και ως κοινωνία να προστατέψουμε το περιβάλλον ούτως ώστε να κληροδοτήσουμε και μεις με τη σειρά μας ένα καλύτερο τόπο και ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...