Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ψυγεία – Εξοικονόμηση χρημάτων!

Ψυγεία –
Εξοικονόμηση χρημάτων!

Είναι γεγονός ότι ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η. δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα που μπορεί να λάβει κανείς.

Ωστόσο υπάρχουν μερικές καθημερινές ενέργειες που αν τις εφαρμόσουμε θα μπορέσουμε να κάνουμε  εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων χωρίς να στερηθούμε κάτι.

Ένα από αυτά έχει να κάνει με τη χρήση και τη λειτουργία του ψυγείου μας.

Κατ’ αρχήν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να φροντίσουμε να μην ανοίγουμε πολλές φορές ή  για πολλή ώρα την πόρτα του ψυγείου γιατί χάνεται η ψύξη στο δωμάτιο και μετά το ψυγείο πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να φέρει στο θάλαμο, τη θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει.

Το δεύτερο που σχετίζεται με τα παραπάνω είναι να φροντίζουμε να είναι γεμάτο το ψυγείο ώστε να μην έχουμε πολλές απώλειες ψυχρού αέρα όταν ανοίγουμε την πόρτα για να πάρουμε κάτι.

Το γεμάτο ψυγείο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να το έχουμε γεμίσει με τρόφιμα κλπ. Το πιο εύκολο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το γεμίσουμε με αέρα και μάλιστα «συσκευασμένο αέρα»!

Επειδή μάλλον θα σας παραξένεψε η πιο πάνω σκέψη μου εξηγούμαι:

Ο σκοπός του ψυγείου είναι ό,τι υπάρχει μέσα του (τρόφιμα, υγρά κλπ), να το ψύχει στη θερμοκρασία που εμείς έχουμε επιλέξει. Εκτός όμως από τα πράγματα που έχουμε βάλει εμείς μέσα στο ψυγείο υπάρχει και αέρας που καταλαμβάνει ελεύθερα το υπόλοιπο του όγκου του εσωτερικού του ψυγείου ο οποίος περισσεύει και όπως είναι αυτονόητο ψύχεται και αυτός.

Όταν ανοίγουμε την πόρτα του ψυγείου φεύγει ο κρύος που υπάρχει μέσα στο ψυγείο και νέος θερμότερος αέρας από το περιβάλλον του δωματίου εισέρχεται εντός του ψυγείου και με το κλείσιμο της πόρτας αρχίζει πάλι η διαδικασία της ψύξης που περιγράψαμε νωρίτερα.

Αν καταφέρουμε λοιπόν και ελαχιστοποιήσουμε την απώλεια του ψυχρού αέρα θα έχουμε την ανάλογη οικονομία και η οποία επιτυγχάνεται με τον εξής απλό και οικονομικό τρόπο.

Τοποθετούμε εντός του ψυγείου μας «άδεια» πλαστικά μπουκάλια από νερά, αναψυκτικά κλπ έχοντας κλείσει καλά το καπάκι τους. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο αέρας που θα βρίσκεται μέσα στα μπουκάλια να ψυχθεί μεν αλλά όταν θα ανοίξουμε την πόρτα του ψυγείου μας για να πάρουμε κάτι να μην φύγει στο δωμάτιο που βρίσκεται  το ψυγείο και έτσι θα παραμείνει περισσότερος κρύος αέρας μέσα στο ψυγείο. Όσο πιο καλά φροντίσουμε να γεμίσουμε τα κενά του ψυγείου μας με «συσκευασμένο αέρα», τόσο λιγότερες απώλειες θα έχουμε στην ψύξη και άρα τόσο περισσότερη οικονομία θα κάνουμε!

Δοκιμάστε το!

Στέφανος Χρ. Γκουτζιούλης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...