Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη 2121 μ.Χ. - Τα Σκουπιδομπόργκ, έχουν πια κυριαρχήσει στην παλιά πόλη της Τρίπολης, γνωστής πλέον ως Τριβολιμής!

Τρίπολη 2121 μ.Χ. - Τα Σκουπιδομπόργκ, έχουν πια κυριαρχήσει στην παλιά πόλη της Τρίπολης, γνωστής πλέον ως Τριβολιμής!

Ένα εξαιρετικό κείμενο, μέσα από το οποίο σατιρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Τρίπολης, με τα σκουπίδια, έγραψε ο Τάσος Α. Κεχαγιάς για το Kalimera-arkadia.gr.

Ένα κείμενο το οποίο περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, μέσα στην προσεχή δεκαετία.

Αξίζει να το διαβάσετε…

Τρίπολη 2012 μ.Χ.

Η υπερσυγκέντρωση απορριμμάτων, και η επί μακρόν έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες, θέτει σε κίνηση μια σειρά πολύπλοκων βιοχημικών διαδικασιών και ζυμώσεων που θα οδηγήσουν σταδιακά στη δημιουργία ενός νέου είδους ζωντανών οργανισμών: Η αύξηση της πολυπλοκότητας και των βαθμών ελευθερίας του εκκολαπτόμενου συμβιωτικού συστήματος «σκουπίδια-μικρόβια», θα έχει ως αποτέλεσμα τη γένεση κάποιων πανίσχυρων όντων που θα είναι έμβια συνονθυλεύματα βακτηρίων/μη ανακυκλωμένων υλικών, και θα διαθέτουν αυτόνομη νοημοσύνη καθώς και ακόρεστη δίψα για κυριαρχία επί των ανθρώπων, που τόσο καιρό τα περιφρονούσαν…

Τρίπολη 2121 μ.Χ.

Η νέα μορφή ζωής, τα Σκουπιδομπόργκ, έχουν πια κυριαρχήσει στην παλιά πόλη της Τρίπολης, γνωστής πλέον ως Τριβολιμής. Οι ελάχιστοι εναπομείναντες ανθρώπινοι κάτοικοι, βρίσκονται κρυμμένοι σε υπόγεια δίκτυα που διατρέχουν την πόλη και ενώνουν πλατείες και δημόσια κτήρια. Κάθε βράδυ, οι πιο θαρραλέοι και δυνατοί της κάθε υπόγειας «γειτονιάς» εξορμούν με κίνδυνο της ζωής τους προς τη ριψοκίνδυνη αναζήτηση τροφής: Τρικέφαλες γάτες, Σκυλόψαρα (δηλαδή σκύλοι με λέπια), και Βατραχοπόντικα είναι τα πιο περιζήτητα και θρεπτικά θηράματα. Εξάλλου, μόνο τις νυκτερινές ώρες μπορεί κάποιος άνθρωπος να κυκλοφορήσει στην επιφάνεια της πόλης, αφού κατά τη διάρκεια της ημέρας ο εντοπισμός του από τους κυνηγούς-δολοφόνους Σκουπιδομπόργκ είναι άμεσος, αλλά και η τοξικότητα της ατμόσφαιρας είναι εντελώς απαγορευτική.

Αυτή η νύχτα είναι πολύ σημαντική για έναν νεαρό κάτοικο της υπόγειας Τρίπολης: Ο νεαρός Γιάννης γίνεται 14 χρονών απόψε και, όπως και για κάθε αγόρι της ηλικίας του, είναι η μέρα της ενηλικίωσής του. Ως επισφράγιση της εισόδου του στον κόσμο των αντρών, ο Γιάννης θα συμμετάσχει απόψε στο πρώτο του κυνήγι τροφής μαζί με τους ενηλίκους, ως ίσος μεταξύ ίσων. Το άγχος και είναι νευρικότητά του, είναι πολύ έντονα, και ο πατέρας του προσπαθεί να τον ηρεμήσει καθησυχάζοντάς τον:

- Είσαι τυχερός Γιαννάκη, η παρθενική σου έφοδος θα είναι σχετικά εύκολη. Ελάχιστα Σκουπιδομπόργκ θα περιπολούν απόψε τους δρόμους, αφού τα περισσότερα θα συμμετέχουν στους ετήσιους εννιαήμερους εορτασμούς προς τιμήν του Τιβέριου Σμυρνιώτουμ του Ανακυκλωτή.

- Ποιος είναι αυτός μπαμπά;

- Είναι ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στη θεογονία των Σκουπιδομπόργκ, και θεωρείται ως ο μεγαλύτερος προφήτης τους. Θα σε παραξενέψει σίγουρα, αλλά να ξέρεις ότι ο Ανακυκλωτής ήταν κάποτε ένας φυσιολογικός άνθρωπος σαν εσένα και εμένα. Αλλά έλα, ας μην καθυστερούμε, θα σου πω περισσότερα στον δρόμο…

Η περιπλάνηση στη νυχτερινή Τρίπολη του 2121 μ.Χ. ξεκινά για τον μικρό Γιάννη που απόψε αντρώνεται. Αυτή η ιστορία θα συνεχιστεί…(;)

Υ.Γ. Η Δημοτική Αρχή έχει βαλθεί να μας φέρει σε επαφή με την καλλιτεχνική μας φύση τελικά. Πρώτα ο Τάσος ο Παπαζαχαρίας, και τώρα εγώ… Ατέλειωτο, ζεστό, εύοσμο, πολιτιστικό καλοκαίρι στην Τρίπολη!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...