Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όλοι ασχολούνται με την ουρά του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος και κανένας με το κεφάλι!

Όλοι ασχολούνται με την ουρά του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος και κανένας με το κεφάλι!
Όταν έγραφα πριν από δύο χρόνια για το παιχνίδι που παίζουν στην ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο, οι Αμερικάνοι με τους δυτικούς συμμάχους τους Αγγλία-Γαλλία και Γερμανία και για τις επιπτώσεις που θα έχουμε από το παιχνίδι τους αυτό, ίσως πολλοί από τους αναγνώστες μου να μην έδιναν την πρέπουσα σημασία!
Να όμως που, μετά από δύο χρόνια ήδη ζούμε τις πρώτες επιπτώσεις σε κάποιο βαθμό και να είμαστε σίγουροι, ότι δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα!
Τα πλήθη των προσφύγων, από τις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής, κατακλύζουν τη χώρα μας και τη κεντρική Ευρώπη και αυτό είναι μόνο η αρχή του δράματος που ζούμε, τόσο εμείς με αυτά που βλέπουμε αλλά και με αυτά που συμβαίνουν, όσο και οι ίδιοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι εκτός από τους πνιγμούς αγαπημένων προσώπων τους, υποφέρουν και από τη κακομεταχείριση των κυβερνήσεων της Ευρώπης!
Η στοργή με την οποία προσπαθούν να μεταχειριστούν τα πλήθη αυτά, μερικοί ηγέτες της Ευρώπης και το ενδιαφέρον που έδειξε καθυστερημένα ο πρόεδρος της Αμερικής Ομπάμα, είναι μόνο το λάδι που βάζουν στις πληγές αυτών των Ανθρώπων!
Συμβαίνει στην ουσία αυτό που πολύ σωστά λέει ο λαός μας σε τέτοιες περιπτώσεις ότι: Να με κάψεις Γιάννη, να μ αλείψεις λάδι!
Γιατί αφού πρώτα οι κύριοι αυτοί: Αμερικάνοι, Άγγλοι, Γάλλοι και Γερμανοί ανοίγουν τους πολέμους στις χώρες αυτές, με σκοπό να έχουν στην εκμετάλλευσή τους, τους φυσικούς πόρους, όπως πετρέλαια κατά κύριο λόγο και ότι άλλο χρήσιμο υπάρχει, μετά δυστροπούν για τα κύματα προσφύγων και διαθέτουν μερικά δολάρια η Ευρώ για την ανακούφισή τους!
Με τη Λιβύη του Ομάρ Καντάφη, το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεϊν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, αλλά και το Σουδάν, ξεμπέρδεψαν εύκολα σχετικά με τους ηγέτες των χωρών αυτών!
Όμως με τη Συρία του Άσαντ, εδώ τα πράγματα τα βρήκαν δύσκολα, αφού τον υποστηρίζει η Ρωσία και ο πόλεμος καλά κρατεί για πέντε ολόκληρα χρόνια!
Μπροστά σ αυτή, τη κυρίως δυσκολία, οι Αμερικάνοι και οι δυτικοί σύμμαχοί τους, σοφίζονται και χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους!
Ένα από αυτά τα τεχνάσματα, που κάπως προχώρησε τα σχέδιά τους, είναι η μετονομασία του στρατού που είχαν φτιάξει στην αρχή, από κοινωνικά αποβράσματα των χωρών τους και τον είχαν ονομάσει «Αραβική Άνοιξη», μέσα σε μία νύκτα τον ονόμασαν «Τζιχαντιστές» και με σημαία τη θρησκεία του Ισλάμ, για να προσελκύουν το ντόπιο πληθυσμό, χρησιμοποιούν ως μέθοδο το φόβο και τη τρομοκρατία, σε κείνους που δεν τους ακολουθούν!
Γι αυτό και βλέπουμε τους μισούς «Τζιχαντιστές» να είναι ξανθοί και με κόκκινα γένια, αλλά και να τους αναγνωρίζουν εύκολα, ποιος είναι και από πού είναι, όταν αυτοί παρουσιάζονται μπροστά στις κάμερες να σφάζουν εν ψυχρώ κάποιους που έχουν συλλάβει ως αιχμαλώτους!
Κύριος στόχος όμως των «Τζιχαντιστών» είναι ο Άσαντ και πολύ καλά κάνουν, κυρίως οι νέοι και φεύγουν από τη χώρα τους, αφού δεν τους γουστάρουν, γνωρίζουν το παιχνίδι που γίνεται σε βάρος της πατρίδας τους, αλλά και από την άλλη δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τη ζωή τους μπροστά στις κάμερες, από τα κοινωνικά αυτά αποβράσματα των χωρών της Ευρώπης!
Ο Άσαντ όμως καλά κρατεί και επειδή παρατείνεται ο πόλεμος, μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της χώρας αυτής, προτιμούν και παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς, με ότι αυτό συνεπάγεται!
Το φάρμακο στη κατάσταση που ζούμε και όπως είπαμε θα επιδεινωθεί, είναι να σταματήσουν οι Αμερικάνοι μαζί με τους συμμάχους τους τα σχέδιά τους και να σηκωθούν να φύγουν από τη Συρία, αφού οι Ρώσοι δεν είναι διατεθειμένοι να τους κάνουν τη χάρη στη χώρα αυτή!
Αν δεν αποκατασταθεί η ειρήνη, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δεν εξαφανιστεί το μόρφωμα των Αμερικάνων που ακούει στο όνομα «Τζιχαντιστές» τα καραβάνια των προσφύγων θα πολλαπλασιάζονται με κατεύθυνση την Ευρώπη και ανάμεσά τους θα βρίσκουν την ευκαιρία να παρεισφρέουν και μετανάστες άλλων χωρών!!!
Τρίπολη 25-9-2015
Τάσος Παπαζαχαρίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...