Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έναν-έναν αποχαιρετά η κοινωνία μας, τους αυτόχειρες νεκρούς της!!!

Έναν-έναν αποχαιρετά η κοινωνία μας, τους αυτόχειρες νεκρούς της!!!

Συγκλονισμένη η κοινωνία της Τρίπολης αποχαιρέτισε προχθές, ένα ακόμη θύμα της βάρβαρης, ανάλγητης και αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.

Με τρεμάμενα χέρια οι συμπολίτες μας προσήλθαν, να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη ενός ακόμη θύματος της παραπάνω πολιτικής, που εφαρμόζει η παραπάνω κυβέρνηση.

Με δακρυσμένα μάτια και τρεμάμενη φωνή συλλυπηθήκανε τους συγγενείς και φίλους, ενός ακόμη θύματος μιας πολιτικής, από μια κυβέρνηση, που άλλα διατυμπάνιζε και επαγγέλονταν προεκλογικά και άλλα εφαρμόζει αμέσως μετά την υφαρπαγή της ψήφου του λαού.

Ένα ακόμη θύμα αυτής της κοροϊδίας προστέθηκε στον μακρύ, πολύ μακρύ κατάλογο των αυτόχειρων, που άλλοι εξ αυτών δεν μπορούν να αντέξουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και άλλοι δεν μπορούν ν’ αντέξουν την κοροϊδία που χρησιμοποιούν προεκλογικά, κατά κόρο τελευταία, τα κόμματα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.για να πάρουν την εξουσία

Ευτυχώς που η εκκλησία, τα δύο τελευταία χρόνια δείχνει την ανάλογη κατανόηση και επιτρέπει την ταφή, με όλες τις γνωστές τελετουργίες της θρησκείας μας, αποφεύγοντας έτσι τις όποιες προστριβές με τους συγγενείς των θυμάτων.

Είναι και αυτό μια βοήθεια, για να τελειώνουμε όπως-όπως και γρήγορα-γρήγορα με ένα ακόμη θύμα, ώστε να ξεχνιέται η υπόθεση και να μην υπάρχει συνέχεια.

Έτσι η ζωή συνεχίζεται την άλλη στιγμή!!!

Οι εφημερίδες γράφουν διάφορα, τα κανάλια λένε διάφορα, οι παρέες συζητάνε διάφορα, οι φορείς ασχολούνται με διάφορα, η κυβέρνηση ψάχνει για νέες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, όλοι μας κάνουμε διάφορα.

Οι στενοί συγγενείς μόνο μένουν για κάποιο διάστημα με τον πόνο του χαμού και την πίκρα του αποχωρισμού με το θύμα!!!

Κάπως έτσι, φτάσαμε αισίως, τον απίστευτο αριθμό των 2785 μέχρι τώρα θυμάτων, από τότε που ξεκίνησε η κρίση, δηλαδή η εφαρμογή αυτών των πολιτικών και άλλων τόσων συνανθρώπων μας, που με τον ένα η τον άλλο τρόπο τους προλάβανε.

Μια ολόκληρη Βυτίνα, μαζί με τα κοντινά σ’ αυτή χωριά, ξεκληρίστηκε μέχρι τώρα!!!

Είναι αυτό άξιο προσοχής και προβληματισμού, για το τι γίνεται και για το πού πάμε:;;;

Μπορεί και να μην είναι!!! Αφού η ζωή συνεχίζεται, πάντα στους ίδιους ρυθμούς και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο που να θυμίζει την τραγωδία αυτή, που ζούμε σαν χώρα και σαν λαός!!!

Μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η απάντηση που μου έδωσε ένας φίλος, όταν τον ρώτησα προεκλογικά τι θα ψηφήσει και μου απάντησε με άνεση Ν.Δ, για να μην έχουμε μπλεξίματα!!!

- Τι εννοείς μπλεξίματα του λέω!!!

- Να, κανένα πόλεμο!!! Μου λέει και έφυγε γελώντας.

Αν δεν είναι αυτός πόλεμος που έχουμε τώρα;;;; τι διαφορετικό έχουμε;;;; μπορεί να αναρωτηθεί ο καθένας μας.!!!

Πότε όμως θα σκεφτούμε διαφορετικά;;;;

Πότε θα αντιδράσουμε σαν κοινωνία, για τους τόσους νεκρούς μας;;;

Πότε θα πιάσουμε, για να σταματήσουμε το χέρι, του δολοφόνου κυβερνήτη μας;;;;

Πότε θα κάνουμε το μνημόσυνο που πρέπει, στους νεκρούς αυτής της πολιτικής;;;

Στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας προχθές το βράδυ, όταν η πλατεία Άρεως έσφυζε από ζωή με τις φωνές των παιδιών και τις συζητήσεις των μεγάλων, πίνοντας την μπύρα τους, κάποιοι λίγοι άνθρωποι συναντήθηκαν και συζητήσανε για το τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την τραγωδία!!!

Προέκυψε από την συνάντηση και τη συζήτηση εκείνη, η ίδρυση μιας επιτροπής που θα καλέσει τον κόσμο, δηλαδή εκείνους που πλήττονται από αυτή την πολιτική, να εναντιωθούνε στα μέτρα της κυβέρνησης που δυσκολεύουν την ζωή τους και τους οδηγούν στην απόγνωση.

 

Πήραμε τελικά την απόφαση, να ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ τους συμπολίτες μας,σε μια συνάντηση με ελεύθερη συμμετοχή, όλων όσων θίγονται από αυτή την πολιτική, την ΤΕΤΑΡΤΗ 1-8-2012 και ώρα 8.30 το βράδυ στην πλατειούλα εκεί που είναι το σκάκι, στα κλωνατζίδικα, όπου θα αποφασίσουμε όλοι μαζί για το πώς θα αντιδράσουμε σ’ αυτή την πολιτική που αφήνει πίσω της φτώχεια, εξαθλίωση και προπαντός ορφανά παιδιά και χήρες γυναίκες, για νάβρουν έτσι ανάπαυση, οι τόσες χιλιάδες νεκροί μας!!!

 

 

Όλοι την Τετάρτη 1-8-2012 και ώρα 8.30 το βράδυ, στο θεατράκι, στο σκάκι, στα Κλωνατζίδικα.( κοντά στο ουζερί Αγαπητός ).

Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε στην φοροκαταιγίδα που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι!!!

Δεν πρέπει να δεχτούμε τα ψέματα που μας σερβίρανε προεκλογικά!!!

Πρέπει να φωνάξουμε : ΔΕΝ έχουμε – ΔΕΝ μπορούμε – ΔΕΝ πληρώνουμε!!!

Τάσος Παπαζαχαρίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...