Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνδρομή στο Δημοτικό Γυμναστήριο;

Συνδρομή στο Δημοτικό Γυμναστήριο;

Ο Τάσος Κεχαγιάς επανέρχεται, με ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο το οποίο αφορά το Δημοτικό Γυμναστήριο της Τρίπολης και  για το αν επιβληθεί τελικά μηνιαία συνδρομή, σε εκείνους που κάνουν χρήση τους.

Το άρθρο έχει ως εξής…

DSC09200_largeDSC09189_largeKexagiasDSC09172_large
 

Ο Τάσος Κεχαγιάς επανέρχεται, με ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο το οποίο αφορά το Δημοτικό Γυμναστήριο της Τρίπολης και  για το αν επιβληθεί τελικά μηνιαία συνδρομή, σε εκείνους που κάνουν χρήση τους.

Το άρθρο έχει ως εξής…

Εδώ και λίγες ημέρες έχω δει με ικανοποίηση ότι η αίθουσα οργάνων γυμναστικής και βαρών του Δημοτικού Σταδίου έχει κλείσει, για να ανακαινιστεί μετά από αρκετά χρόνια. Είναι ένας πολύ οικείος χώρος για μένα, αφού εκεί μέσα προπονούμε εδώ και μια δεκαετία, χρησιμοποιώντας όσο καλύτερα μπορώ τις δυνατότητες που παρέχει. Δεν είναι φυσικά ένα τέλειο Γυμναστήριο, αλλά θέληση να υπάρχει και γίνεται δουλειά. Εξάλλου, εκεί μέσα προπονούνται αγόγγυστα και οι ντόπιοι Αθλητές μας, οπότε καλύτερα όλοι εμείς οι «τουρίστες» να μην παραπονιόμαστε.

Αφορμή λοιπόν για αυτό το κείμενο είναι η φήμη που άκουσα ότι, όταν το Γυμναστήριο ξανανοίξει, θα επιβληθεί μια μηνιαία συνδρομή σε όποιον επιθυμεί να το χρησιμοποιεί. Δεν είμαι καταρχήν ενάντιος στην ιδέα: Όταν κάποιος πληρώνει άμεσα για κάτι, συνήθως το «πονάει» και το προσέχει περισσότερο. Όμως η συνδρομή αυτή, αν τελικά υπάρξει, θα πρέπει να κινείται στα πλαίσια του συμβολικού, και τα έσοδα να προορίζονται αποκλειστικά για τη συντήρηση του χώρου, για τη στοιχειώδη καθαριότητα και την ευπρέπεια, και κυρίως για την ΕΓΚΑΙΡΗ αλλαγή συρματόσκοινων στα διάφορα μηχανήματα. Δηλαδή, για παράδειγμα, να μην περιμένουμε να κοπεί η τροχαλία (και να την φάει κάποιος στο κεφάλι, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν) για να τη φτιάξουμε, αλλά η αντικατάσταση του παλιού καλωδίου να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, άποψή μου είναι ότι οποιαδήποτε συνδρομή πάνω από πέντε ευρώ το μήνα θα ήταν απλά απαράδεκτη! ΑΝ υπήρχε επιβλέπων Γυμναστής, ΑΝ τα όργανα ήταν σε άψογη λειτουργική κατάσταση, ΑΝ υπήρχαν αλτήρες, κι ΑΝ το ωράριο λειτουργίας για το κοινό ήταν μεγαλύτερο, τότε και μόνον τότε θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ελαφρώς υψηλότερο κόστος.

Κλείνοντας, θέλω να σταθώ και σε δύο επιμέρους θέματα. Αρχικά θέλω να παρατηρήσω ότι τα όργανα εξωτερικού χώρου, που έχουν εδώ και λίγο καιρό τοποθετηθεί στο Στάδιο, βρήκαν μεγάλη απήχηση έχοντας προσελκύσει και άτομα που δεν ασχολούνται συστηματικά με την άθληση. Αυτό είναι εξαιρετικό, και τα συγχαρητήρια πρέπει να πάνε πρωτίστως στην κ. Ζαμπαθά που πασχίζει -δυναμικά- να βάλει τάξη στον ευρύτερο χώρο του Αθλητικού Κέντρου. Θα ήθελα όμως και να την παρακαλέσω για κάτι: Tο προσωρινό κλείσιμο του Γυμναστηρίου έχει αφήσει «ξεκρέμαστο» τον κόσμο που επιθυμεί να προπονηθεί αυτές τις ημέρες. Όσοι καταφεύγουν στο άλλο, μικρότερο, γυμναστήριο του κλειστού γηπέδου Μπάσκετ το βρίσκουν κλειδωμένο, αφού προορίζεται αποκλειστικά για τις ανάγκες των Καλαθοσφαιριστών. Μήπως όμως θα ήταν καλό να αναιρέσετε προσωρινά την «εντολή» σας προς τους Επιστάτες, ώστε αυτοί να επιτρέπουν την είσοδο στο Κοινό για όσες μέρες διαρκούν οι εργασίες στο κύριο Γυμναστήριο; Ευχαριστώ. (Α, και εκείνα τα μονόζυγα που υπολείπονται να μπούνε έξω, δεν τα έχετε ξεχάσει κ. Ζαμπαθά μου, έτσι δεν είναι; Να ’στε καλά.).

Τάσος Κεχαγιάς

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...