Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ημέρα μνήμης και προβληματισμού - Γράφει ο Γιάννης Μουρούτσος

Ημέρα μνήμης και προβληματισμού - Γράφει ο Γιάννης Μουρούτσος
Με αφορμή την σημερινή ημέρα της εθνικής μας επετείου είναι καλό να προβληματιστούμε και να ανατρέξουμε λίγο στο παρελθόν, φρεσκάροντας λίγο τις ιστορικές μας γνώσεις.
Τόσα χρόνια προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τη χαμένη μας ταυτότητα, τελικά ανήκουμε στην Ανατολή ή στη Δύση; Πόσο και πώς έχουμε επηρεαστεί από τις επιρροές του Τουρκικού ζυγού στη διάρκεια 400 χρόνων; Παρέμειναν αναλλοίωτες οι αρχές και οι αξίες μας; Με ποιόν τρόπο καταφέραμε να διασώσουμε τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας, την παράδοσή μας. Συνεχίσαμε να λειτουργούμε συλλογικά;

Τελικά σήμερα μέσα από την κρίση που διέρχεται η χώρα μας, μπορούμε να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε το παρελθόν μας;

Επί Τουρκοκρατίας Ενωμένοι καταφέραμε να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας, τον πολιτισμό μας, τη θρησκεία μας , γιατί ήταν στο DNA των Ελλήνων να είμαστε αλληλέγγυοι, μονιασμένοι και να αγωνιζόμαστε για τις ιδέες και τα ιδανικά μας. Δεν ξεχωρίζαμε τον αδερφό, τον φίλο, τον γείτονα. Όλοι βάζαμε πλάτη για το καλό της πατρίδος, γι’ αυτό και καταφέραμε να διασώσουμε τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας, την παράδοσή μας. Οι πρόγονοί μας μάθανε να είναι αγωνιστές, πολεμήσανε σκληρά και καταφέρανε να δώσουν και τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.

Φυσικά και σαν λαός έχουμε υποστεί τεράστια δεινά και μετά την απελευθέρωση του Ελληνικού κράτους, αλλά ποτέ δεν υποκύψαμε, ποτέ δεν τα παρατήσαμε και πάντα αγωνιζόμασταν για ένα καλύτερο μέλλον, για να μπορέσουν οι επόμενες γενιές να ζήσουν καλύτερα από τις προηγούμενες.

Έτσι και σήμερα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα ιστορικής σημασίας γεγονότα που έχουν συμβεί στον τόπο μας, να βάλουμε στην άκρη τα προσωπικά μας συμφέροντα, να βοηθήσουμε όπου μπορούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, να παλέψουμε, να αγωνιστούμε, να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε μια χώρα που θα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Τέλος όλα τα παραπάνω δεν γίνονται μόνο με καλή θέληση και ευχολόγια, χρειάζεται και την έμπρακτη στήριξη των εκάστοτε Κυβερνήσεων που αντί να κοιτάνε πως θα διατηρήσουν την εξουσία τους, να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα των πολιτών με σχέδιο, πρόγραμμα και οργάνωση και όχι να αυτοσχεδιάζουν.

Χρόνια πολλά και υγεία σε όλο τον κόσμο!

Γιάννης Μουρούτσος
Υποψήφιος διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...