Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι κυβερνώντες βουλευτές και τα κυβερνώντα κόμματα, συλλέγουν πληροφορίες για τις συγκεντρώσεις

Οι κυβερνώντες βουλευτές και τα κυβερνώντα κόμματα, συλλέγουν πληροφορίες για τις συγκεντρώσεις

Πήραν φωτιά, τα τηλέφωνα των κομματικών επιτελείων, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για το πώς πάνε οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του κόσμου στις πόλεις όλης της χώρας.

Ακόμη και βουλευτές μεμονωμένα από τα κυβερνώντα κόμματα, μέσω του μηχανισμού που διαθέτει ο καθένας στην εκλογική του περιφέρει

α, προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το πώς αντιδρά ο κόσμος απέναντι σʼ αυτά που πρόκειται να ψηφήσουν.

Είναι μια προσφιλής μέθοδο που χρησιμοποιούν από παλιά οι βουλευτές της κάθε φορά κυβερνώσας παράταξης, αλλά και των ίδιων των κομμάτων δια μέσω των ανθρώπων τους που έχουν ως παρατηρητές και εκτιμητές της αντίδρασης του κόσμου σε κάθε νομό της χώρας.

Ιδιαίτερα όταν οι πλειοψηφίες μέσα στην βουλή είναι πάρα πολύ ρευστές, τότε η αγωνία τους κορυφώνεται για το αν ένα νομοσχέδιο θα περάσει και θα γίνει νόμος η όχι.

Τούτες τις μέρες, που χαρακτηρίζονται από συχνές μεταβολές της διάθεσης και των προθέσεων των κυβερνώντων βουλευτών, αφού όλοι γνωρίζουμε το πόσο σκληρά και αντιλαϊκά είναι τα μέτρα που θέλουν να περάσουν από τη βουλή, τα κόμματα που αποτελούν τη κυβέρνηση είναι στην κυριολεξία επί ποδός πολέμου.

Στέλνουν ανθρώπους τους, πότε στη μία και πότε στην άλλη πλατεία των πόλεων, για να φέρουν πίσω, τι συμβαίνει και πόσος κόσμος υπάρχει στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ώστε να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα.

Μου έλεγε ένας φίλος, που έτυχε να ζήσει από κοντά αυτόν τον πόλεμο των συμπερασμάτων και των εκτιμήσεων, ότι άκουσε με ταʼ αυτιά του να λένε χαρακτηριστικά:

- Ψόφια η συγκέντρωση!!!

- Τρείς κιʼ ο κούκος ήτανε!!!

- Ρίξτους στʼ αυτιά!!!

- Δεν υπάρχει πρόβλημα!!!

Είναι μια αυθεντική συνομιλία, μεταξύ βουλευτή και του κολλητού του, που φανερώνει το τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη μας και το πώς καθορίζουν την στάση τους οι βουλευτές, που θα κληθούν αύριο να ψηφίσουν το τεράστιο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων.

Η αδιαφορία μας λοιπόν, αλλά καλύτερα η κακιά συνήθεια που έχουμε τελευταία, να υπολογίζει ο ένας στον άλλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα, είναι ότι χειρότερο για την τσέπη μας και ταυτόχρονα, ότι καλύτερο για τους κυβερνώντες βουλευτές, αφού τους διευκολύνουμε να σηκώσουν το χέρι τους σε βάρος των συμφερόντων του λαού, του παππού και της γιαγιάς που περιμένουν τη σύνταξη του ΟΓΑ για να τα φέρουν βόλτα.

- Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν: τι φταίει για το κακό ριζικό μας;;;;

- Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν: γιατί όλα σε μένα πάνε ανάποδα;;;;

- Αφού ο καθένας μας με τη στάση του, με το πώς σκέπτεται και με το τι πράττει, καθορίζει τη ζωή του, το παρόν και το μέλλον του.

Τάσος Παπαζαχαρίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...