Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τουρισμός… Βασικός μοχλός ανάπτυξης για τη Γορτυνία

Τουρισμός…  Βασικός  μοχλός ανάπτυξης για τη Γορτυνία

Ο τουρισμός αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες στην περιοχή της Γορτυνίας. Έχοντας υπόψη μας ότι στο νεοσύστατο ‘‘Καλλικρατικό’’ Δήμο Γορτυνίας ανήκουν ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Αρκαδίας,  γεννάται η ανάγκη να αντιμετωπισθεί το θέμα του τουρισμού με σοβαρότητα, ώστε να προωθηθούν προτάσεις και λύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος αλλά και στην επέκταση της τουριστικής ανάπτυξης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός διαδραμάτιζε και διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην κοινωνικό – οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Αποτελεί το βασικότερο μοχλό της τοπικής οικονομίας, αφού μέσω αυτού επιτυγχάνεται η εισροή χρήματος και βελτιώνεται ο τομέας της απασχόλησης.

Μέχρι τώρα διαπιστώνουμε ότι τα βήματα που έχουν γίνει στη περιοχή μας, βασίζονται κατά κύριο λόγο στην ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν είναι αρκετά. Πρέπει μέσω ενός ολοκληρωμένου τουριστικού σχεδίου να υπάρξει πραγματική και ουσιαστική υποστήριξη από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τη Περιφέρεια, προκειμένου να δοθεί μια νέα ταυτότητα, ένας νέος αέρας στην περιοχή και να αναδειχθεί η μοναδικότητα των προορισμών μας. Η βιομηχανία του τουρισμού θα είναι αρωγός στη προσπάθεια μας, ώστε να ανταπεξέλθουμε επαρκώς στο πρόβλημα της κρίσης που βιώνομαι τα τελευταία χρόνια.

Είναι επιτακτική ανάγκη να βελτιωθούμε στο τομέα αυτό και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Ζητάμε τουρισμό όλο το χρόνο. Θέλουμε τουρισμό σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Απαιτούμε τουρισμό που να συμβαδίζει με τις νέες απαιτήσεις. Μέσα από κατάλληλες ιδέες, ρεαλιστικές προτάσεις και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, χτίζοντας μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, μπορούμε να επιτευχθούν οι στόχοι…

Σχεδιάζοντας τα κατάλληλα βήματα, η Γορτυνία μπορεί να βρεθεί στις πρώτες θέσεις των εγχώριων και διεθνών τουριστικών προορισμών. Αν αναλογιστούμε το φυσικό μας πλούτο, την ιστορία μας και τις παραδόσεις μας, μερικές προτάσεις για να πετύχουμε θα ήταν οι εξής:

Βελτίωση των υποδομών και ειδικότερα της υγειονομική περίθαλψης, της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Καταγραφή των αναγκών, των προβληματισμών και των αιτημάτων όσων δραστηριοποιούνται στο τουριστικό κλάδο σε όλες τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Αναζήτηση και διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων για το τουρισμό.

Εισαγωγή και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για προβολή του πλούτου μας.

Στήριξη και διευκόλυνση της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Ευρεία προβολή του τόπου μας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εισαγωγή και προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Βελτίωση σε συνεργασία με τη Περιφέρεια της συγκοινωνιακής σύνδεσης της περιοχή μας με τα αστικά κέντρα.

Προβολή των πλεονεκτημάτων κάθε διαμερίσματος και των δραστηριοτήτων που οργανώνουν.

Οι παραπάνω προτάσεις και ιδέες αποτελούν ένα τμήμα του σχεδιασμού, βάση στου οποίου πρέπει να κινηθούμε. Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να στηρίξει τις τουριστικές υποδομές, τους εργαζόμενους του κλάδου και να θέσει το θέμα του τουρισμού σε πρώτη προτεραιότητα, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί βασικό εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής. Η Βυτίνα, η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, το Βαλτεσινίκο, τα τρόπαια, η Λίμνη του Λάδωνα και πολλά ακόμα μέρη, αποτελούν τους βασικού πυλώνες μας για τη διεθνή τουριστική ανάδειξη της Γορτυνίας μας.

Είμαστε μια από τις πολλές συνιστώσες της Ευρώπης, πρέπει να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας.

“Το κράτος είναι φτιαγμένο για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το κράτος.”

Α. Einstein (Θεωρητικός Φυσικός, 1879 - 1955)

Παναγόπουλος Γ.

Εκπαιδευτικός – Φυσικός

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.gior-panagopoulos.tumblr.com

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...