Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένας δάσκαλος- ένα διδακτήριο

Ένας δάσκαλος- ένα διδακτήριο

Φθινόπωρο 1994. Το - τότε ΤΕΛ – και σήμερα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Άστρους στεγάζεται σε πολύ πρόχειρα παραπήγματα! Διευθυντής ο αείμνηστος πλέον Τίμος Μποτόπουλος. Άοκνα εργάζεται για την προκοπή του Σχολείου του. Στόχος του η μόνιμη και σωστή στέγαση. Ο λαμπρός επιστήμονας και ευσυνείδητος Δ/ντης έχει «βάλει στο μάτι» την αλάνα στο ΠΑΝΑΪΤΙΚΟ, μια έκταση 8 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ, στον περιφερειακό δρόμο Άστρους- Τρίπολης, απέναντι  από το κλειστό Γυμναστήριο Καλαθοσφαίρισης, καμωμένο κι αυτό σε οικόπεδο – δωρεά της ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Ο Τίμος μας σχεδιάζει επίσκεψη στον τότε Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, τον μακαριστό Θεόκλητο. Παίρνει μαζί τον τότε δήμαρχο Άστρους κ. Χρ. Ευθυμίου και τον υπογράφοντα, μέλος της Σχολικής Εφορείας.

  Μόλις ο ποιμενάρχης άκουσε το αίτημα, είπε πως το Μοναστήρι είναι ετοιμόρροπο και, γι αυτό, δυσκολεύεται να παραχωρήσει ένα από τα τελευταία του ακίνητα. Όταν όμως τον διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος πως ήδη το αρμόδιο Υπουργείο είχε χορηγήσει πίστωση στο Δήμο για τις απαιτούμενες επισκευές των κτισμάτων της Μονής, άλλαξε στάση, είπε ότι θα μελετήσει το θέμα και θα κάνει ό,τι μπορεί.

Φύγαμε ικανοποιημένοι. Το πρώτο βήμα για τη στέγαση του σχολείου είχε γίνει. Ιδιαίτερα ο Τίμος μας, πανηγύριζε! Πριν όμως υπογράψει το σχετικό παραχωρητήριο ο Δεσπότης μας απεδήμησε εις Κύριον και ολοκλήρωσε την πολύτιμη προσφορά ο διάδοχος και σημερινός Μητροπολίτης μας κ.κ. Αλέξανδρος.

Αγώνα έπειτα ο Τίμος με τους συνεργάτες του για την ανεύρεση πιστώσεων, σχέδια, ανέγερση κ.λπ. Ασφαλώς ο αγώνας αυτός καρποφόρησε κι έτσι το Σχολείο απέκτησε σύγχρονη, δική του, στέγη.

Με τους μόχθους του Μποτόπουλου, των μετά απ΄ αυτόν Δ/ντων κ.κ. Τριανταφύλλου Ι. και Βαρλάμου Αντ., καθώς και όλων  των καθηγητών του το σχολείο εργάζεται αποδοτικότατα και προσφέρει γνώση και μόρφωση σε πάνω από 100 παιδιά της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί εστία πολιτιστικής δραστηριότητας επιπέδου! Προγραμματίζεται, όπως μαθαίνουμε, για το επόμενο σχολικό έτος να στεγασθούν στο Σχολείο και τμήματα Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι που θα δώσει λύση σε πολλές οικογένειες, κυρίως αδύνατες οικονομικά, συντοπιτών μας.

Το Σχολείο αυτό και η πορεία του ενώνει όλους μας και πιστεύω ότι όλοι οι αιρετοί μας άρχοντες μαζί να μεριμνούν διαρκώς για την απρόσκοπτη λειτουργία του μέσα στο δικό του διδακτήριο.

Άστρος 8 Φεβρουαρίου 2012

Στυλιανός Παπαντώνης

Συνταξιούχος δάσκαλος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...