Menu
RSS
Σάββατο, 13/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πώς να μειώσετε το κόστος των εκτυπώσεων σας

Πώς να μειώσετε το κόστος των εκτυπώσεων σας

Η αλήθεια είναι πως η μέρα που το γραφείο θα είναι απαλλαγμένο από τη χαρτουρα αργεί ακόμα. Ακόμα και το internet δεν έχει εξαλείψει την ανάγκη για εκτυπώσεις, για να μην πούμε πως την έχει αυξήσει. Αλήθεια πόσα e-mailsεκτυπώνετε κάθε εβδομάδα; Ορισμένοι, μάλιστα, έχουν δυο εκτυπωτές, έναν για φωτογραφίες και έναν δεύτερο για τις μικρές η μεγάλες καθημερινές δουλειές τους. Θεωρούμε τους εκτυπωτές, όμως, τόσο δεδομένους, ούτως ώστε να πατάμε εκτύπωση χωρίς δεύτερη σκέψη;

>Ειδικά στις ημέρες μας που η παγκόσμια οικονομία έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα, είναι τουλάχιστον αφελές να ξοδεύει κάποιος παραπάνω χρήματα από όσο πρέπει για να καλύψει τις ανάγκες του για εκτυπώσεις. Έτσι, μερικές έξυπνες κινήσεις θα σας γλιτώσουν από αρκετά χρήματα.

Οικονομία στα μελάνια.

Πιθανότατα το πιο μεγάλο έξοδο των εκτυπωτών είναι τα μελάνια. Αν έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε τώρα καινούριο εκτυπωτή, τότε προτιμήστε έναν με ξεχωριστά δοχεία μελανιού για κάθε χρώμα, ούτως ώστε να τα αντικαθιστάτε ένα-ένα. Πέρα από την παραπάνω προφανή λύση βέβαια, μπορείτε να κάνετε και μερικά άλλα πράγματα προκείμενου να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα.

Καταρχάς δοκιμάστε να ξαναγεμίσετε τα άδεια μελανοδοχεία σας. Η παραπάνω λύση βέβαια δεν είναι πανάκεια, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που τα επαναγεμισμενα μελάνια δεν λειτουργούν καθόλου, η προσφέρουν χαμηλής ποιότητας εκτυπώσεις. Παρόλα αυτά, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές και αξίζει τον κόπο, αφού η διαδικασία κοστίζει σαφώς πολύ λιγότερο από την αντικατάσταση.

Επιπροσθέτως μπορείτε να δοκιμάσετε να αγοράσετε μελάνια από έναν τρίτο κατασκευαστή. Και πάλι, ενδέχεται η ποιότητα εκτύπωσης να μην είναι η καλύτερη δυνατή, όμως μπορείτε να αλλάξετε τα αυθεντικά μελάνια του εκτυπωτή σας με τα <δεύτερα>, όταν θέλετε να κάνετε μαζικές εκτυπώσεις στις οποίες δεν χρειάζεστε υψηλή ποιότητα. Στο κάτω-κάτω είναι κρίμα να ξοδεύετε τα ακριβά μελάνια σας όταν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να εκτυπώσετε ένα κείμενο η μια εργασία σας χωρίς να περιέχει φωτογραφίες.

Για όσους διαθέτουν εκτυπωτή laser υπάρχει ένα μικρό κόλπο που μπορεί να τους προσφέρει μερικές δεκάδες η και περισσότερες εκτυπώσεις. Απλά αφαιρέστε το toner και κουνήστε το απαλά. Ο στόχος εδώ είναι να ξεκολλήσετε όσο tonerέχει μείνει στις γωνίες του δοχείου και όχι να διαλύσετε το δοχείο, οπότε προσοχή στο απαλά.

Και με το χαρτί τι γίνεται;

Όσον αφορά το φωτογραφικό χαρτί, η κάθε εταιρεία τείνει να φτιάχνει το δικό της προϊόν, σχεδιασμένο για να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα χαρακτηριστικά των εκτυπωτών της. Παρόλα αυτά, τα απλά φωτογραφικά χαρτιά είναι πολύ πιο οικονομικά. Επίσης δεν κάνει κακό να κάνετε μια έρευνα αγοράς πριν αποφασίσετε τι χαρτί θα προμηθευτείτε, αφού μπορείτε να βρείτε καλές ευκαιρίες. Όσον αφορά τώρα το απλό χαρτί Α4 τότε δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε υψηλής ποιότητας φύλλα. Τα περισσότερα χαρτιά για εκτυπωτές γράφουν επάνω 100 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει πως το χαρτί ζυγίζει 100 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Όσο πιο βαρύ είναι το χαρτί τόσο πιο ακριβά κοστίζει, όμως αν επιλέξετε ένα χαρτί βάρους 80 γραμμαρίων θα κάνετε τη δουλειά σας μια χαρά και –το κυριότερο- οικονομικά.

Ένας εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα στην εκτύπωση, είναι να χρησιμοποιήσετε χαρτιά που έχετε εκτυπώσει μόνο από την μια πλευρά. Και μην ξεχνάμε πως εκτός από οικονομικό είναι και οικολογικό.

Χρησιμοποιήστε το software του υπολογιστή σας.

Οι εκτυπωτές έχουν συνήθως δικό τους software από το οποίο μπορεί κάποιος να ρυθμίσει τις παραμέτρους εκτύπωσης. Μπορείτε να κάνετε αρκετή οικονομία, αν χρησιμοποιείτε αυτό το software, αφού από εκεί μπορείτε να ρυθμίσετε και την ποιότητα εκτύπωσης. Η καλύτερη λύση είναι να επιλέξετε σαν ποιότητα εκτύπωσης το draft. Με αυτή την επιλογή ο εκτυπωτής χρησιμοποιεί ελάχιστο μελάνι, θυσιάζοντας βέβαια αρκετά την ποιότητα. Βέβαια, αν θέλετε να εκτυπώσετε κείμενα η γραφήματα χωρίς χρώμα, τότε δεν θα παρατηρήσετε σημαντικές διαφορές και θα εξοικονομήσετε αρκετό μελάνι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ- ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...