Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο που διακινούσε κάνναβη σε περιοχές και της Αρκαδίας

Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο που διακινούσε κάνναβη σε περιοχές και της Αρκαδίας

Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αργολίδα

 

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν επτά άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων

 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, για τα όπλα και για την -κατά περίπτωση- παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα

 

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου στην εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου, αποτελούμενου από δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών  σε περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε χθες (23.5.2024) το μεσημέρι, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αργολίδας, της Αττικής και της Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, του Τμήματος Ασφάλειας Ζεφυρίου, του Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας Κυνουρίας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας και Κορινθίας, -2- αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας, όπου συνελήφθησαν -7- ημεδαποί, ηλικίας 18 έως 49 ετών, αντίστοιχα, μέλη των οργανώσεων.

Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, για τα όπλα και για την -κατά περίπτωση- παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -54- άτομα, τα οποία προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τους συλληφθέντες.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, εξακριβώθηκε  η δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες διέθεταν ιεραρχική δομή με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τουλάχιστον από την 16.1.2024.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας. Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από τον συλληφθέντα 31χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο και τους -6- συλληφθέντες ημεδαπούς, ηλικίας 18 έως 49 ετών, αντίστοιχα.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας και αποτελούνταν από τους -6- συλληφθέντες ημεδαπούς, ηλικίας 18 έως 49 ετών, αντίστοιχα, ενώ αρχηγικά μέλη ήταν 33χρονος και 28χρονη ημεδαποί, οι οποίοι αναζητούνται.

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (23.5.2024) πρωινές ώρες έρευνες σε οικίες και χώρους των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -62- γραμμαρίων,
  • -13- ναρκωτικά δισκία,
  • -34- στυπόχαρτα, εμποτισμένα με LSD,
  • -3- κυνηγετικά όπλα
  • -1- αεροβόλο πιστόλι,
  • -2- οχήματα, ως μέσα διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων,
  • το χρηματικό ποσό των -22.630- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...