Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλλάζουμε όλοι ταυτότητες - Πόσο θα μάς κοστίσει!

Αλλάζουμε όλοι ταυτότητες - Πόσο θα μάς κοστίσει!
Ο Aναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έδωσε συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους, Μάριον Μιχελιδάκη και Φάνη Παπαθανασίου. Η συζήτηση πήγε και στις ταυτότητες..


Φάνης Παπαθανασίου: Μάλιστα, για να δούμε τώρα τί θα αλλάξουμε στις ταυτότητες. Φαντάζομαι έχει τεθεί, το συζητάτε και με την Αμερικανική πλευρά προκειμένου να μην εξαιρεθεί η Χώρα μας από το πρόγραμμα με τις βίζες, τις Αμερικάνικες. Από την άλλη, πρέπει αυτά τα πράγματα να προχωρήσουν σύντομα. Πού βρίσκεται αυτή η διαδικασία προκειμένου να αλλάξουν οι ταυτότητες και να προστεθούν και βιομετρικά χαρακτηριστικά;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, το θέμα της αλλαγής των ταυτοτήτων, αυτού του αρχαίου χαρτιού που έχουμε στις τσέπες μας και το οποίο κάθε άλλο παρά ταυτότητα είναι πρέπει να αλλάξει έτσι κι αλλιώς. Άσχετα με το τί ζητούν οι Αμερικανοί οι οποιοδήποτε άλλοι, πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα, επομένως προχωράμε. Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα δέκα ευρώ θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες.

Μάριον Μιχελιδάκη: Τι στοιχεία δηλαδή θα έχει πάνω αυτή η νέα ταυτότητα κ. Υπουργέ για να καταλάβει και ο κόσμος που μας βλέπει;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χονδρικά να σας τα πω τα περισσότερα στοιχεία που έχει και η τωρινή ταυτότητα και θα έχει φωτογραφία τύπου διαβατηρίου έτσι με δύο λόγια να σας το πω.

Μάριον Μιχελιδάκη: Ναι όχι γιατί διαβάζω κάτι περί της ίριδας του ματιού και κάτι περίεργα εδώ τα οποία....

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτά καλύπτονται από τις φωτογραφίες που έχουν στα διαβατήρια αν δεν κάνω λάθος.

1 σχόλιο

  • 333
    333 Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 12:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσοδα κι΄απ΄όπου νάναι ! Για κάνετε έναν υπολογισμό 10Χ9.000.000 πολίτες περίπου ;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...