Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κάθειρξη αόριστης διάρκειας σε δύο τοξικομανείς - Είχαν διαρρήξει και Ναό στην Μεγαλόπολη

Κάθειρξη αόριστης διάρκειας σε δύο τοξικομανείς - Είχαν διαρρήξει και Ναό στην Μεγαλόπολη
Σε κάθειρξη αόριστης διάρκειας, με ελάχιστο όριο τα 14 χρόνια, καταδικάσθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δύο τοξικομανείς, με δεκάδες καταδίκες έκαστος για κλοπές.
Το ατελείωτο κατηγορητήριο χθες περιλάμβανε κλοπές σε εκκλησίες, σπίτια και καταστήματα, ενώ δείχνουν αμετανόητοι, επαναλαμβάνοντας τα ίδια αδικήματα.
Ο ένας ήταν ήδη κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου, ενώ ο δεύτερος μέχρι την έκδοση της απόφασης χθες το μεσημέρι ήταν ελεύθερος.

Είχαν ρημάξει τα πάντα
Αυτή τη φορά έδρασαν, κυρίως, το μήνα Μάρτιο και συνεργό τους είχαν ένα 14χρονο. Στις 17 Μαρτίου διέρρηξαν στη Μεγαλόπολη τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και αφαίρεσαν  5 ευρώ.
Από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και τις 4 Απριλίου, οπότε συνελήφθησαν, διέρρηξαν περίπου 15 εκκλησίες, εξωκλήσια και νεκροταφεία σε Ζευγολατιό, Σολάκι, Βασιλικό, Δώριο και Καλλιρρόη, αφαιρώντας διάφορα μικροποσά.
Στις 30 Μαρτίου, στη Μεσσήνη, διέρρηξαν σπίτι και αφαίρεσαν 650 ευρώ και κοσμήματα αξίας 800 ευρώ. Επίσης στη Μεσσήνη, την ίδια χρονική περίοδο, μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων του Δήμου και αφαίρεσαν από τα αυτοκίνητα περίπου 750 λίτρα καυσίμων και δύο μπαταρίες από φορτηγά.
Στις 20 Μαρτίου, ξανά στη Μεσσήνη, διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν μια τηλεόραση και ένα DVD player.
Στις 14 Μαρτίου, στη Μεσσήνη, έσπασαν την τζαμαρία καταστήματος και αφαίρεσαν τσιγάρα αξίας 30 ευρώ και 70 ευρώ. Στις 30 Μαρτίου έσπασαν, πάλι στη Μεσσήνη, την τζαμαρία άλλου καταστήματος και αφαίρεσαν καπνικά προϊόντα αξίας 250 ευρώ και 50 ευρώ.

Από εκκλησία σε εκκλησία
Στις 23 Μαρτίου, στο Σουληνάρι Πυλίας, διέρρηξαν σπίτι και αφαίρεσαν 600 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 800 ευρώ.
Το ίδιο χρονικό διάστημα στο Λυκότραφο διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, αλλά δε βρήκαν κάτι που να μπορούν να κλέψουν. Το ίδιο έγινε και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στη Μεσσήνη, τον οποίο διέρρηξαν.
Επίσης το Μάρτιο, στην Μπούκα Μεσσήνης, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και αφαίρεσαν 5 ευρώ, ενώ διέρρηξαν και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην ίδια περιοχή, αλλά δε βρήκαν κάτι.
Τέλος, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος στην Άμφεια, απ’ όπου έκλεψαν 80 ευρώ.
Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν από το δικαστήριο ως καθ’ έξιν υπότροποι και κατ’ επάγγελμα εγκληματίες, επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια.
Οι ίδιοι απέδωσαν τις πράξεις τους στη χρόνια χρήση ναρκωτικών, λέγοντας ότι είναι άρρωστοι και δεν ξέρουν τι κάνουν.
Να σημειωθεί πως η Αστυνομία στο σπίτι του ενός είχε βρει παράνομα φυσίγγια.
Με την ποινή που τους επιβλήθηκε, αυτής της αορίστου διάρκειας με ελάχιστο όριο τα 14 χρόνια, σημαίνει πως, όταν εκτίσουν το ελάχιστο όριο, θα καταθέσουν αίτηση και θα αποφασισθεί αν θα συνεχισθεί η κράτησή τους ή όχι.
Η ποινή αυτή επιβάλλεται σε καθ’ έξιν υπότροπους εγκληματίες, οι οποίοι είναι εκείνοι που κατά το παρελθόν έχουν καταδικαστεί επανειλημμένως, τουλάχιστον τρεις φορές, για πλημμέλημα από δόλο ή κακούργημα, σε ποινές στερητικές της ελευθερίας, η μία από τις οποίες ήταν τουλάχιστον κάθειρξη.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...