Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη: Ξεκίνησε και πάλι η πολύκροτη δίκη με μηνύσεις για ψευδορκία μάρτυρα

Τρίπολη: Ξεκίνησε και πάλι η πολύκροτη δίκη με μηνύσεις για ψευδορκία μάρτυρα
Ξεκίνησε και πάλι, για έβδομη μέρα,  σήμερα,  Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Τρίπολης, η δίκη της επονομαζόμενης «μαύρης χήρας».
Η δίκη συνεχίστηκε, μετά από 15 μέρες, που είχε διακοπεί  λόγω ασθένειας της Προέδρου του Δικαστηρίου, με την εξέταση μαρτύρων.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση του αστυνομικού κ.Δημόπουλου, ο οποίος ήταν σύμφωνα με την κατάθεση του, παρών στην προανάκριση της κατηγορουμένης Δήμητρης Βούλγαρη, με εντολή του Διοικητή του για να επιτηρεί την κατηγορούμενη.
Μία προανάκριση που, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, ήταν προφορική και έγινε από δύο αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών που είχαν έρθει από την Αθήνα. Ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο τμήμα και Εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου φέρεται να ομολόγησε η κατηγορούμενη.
Στη διάρκεια εξέτασης του μάρτυρα κ.Δημόπουλου, ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής Αλέξης Κούγιας ζήτησε να εξεταστεί ως μάρτυρας και ο Εισαγγελέας , ενώπιον του οποίου λέγεται πως έγινε η ομολογία της κατηγορούμενης, την οποία όμως δεν υπέγραψε, αλλά το Δικαστήριο διέκοψε και όταν ξεκίνησε πάλι, παρά τη σύμφωνη γνώμη και των συνηγόρων υπεράσπισης ο Εισαγγελέας της έδρας, τόνισε πως δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του Εισαγγελέα, που ήταν στη διαδικασία της προανάκρισης, γιατί αυτό θα αποτελέσει αρχικά δικονομική εκτροπή, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει στην προανακριτική διαδικασία αλλά και στην ακροαματική διαδικασία εντός της δικαστικής αίθουσας, δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν ήταν παρών ο Εισαγγελέας.
Να σημειώσουμε δε πως έχει υποβληθεί μήνυση κατά των αστυνομικών από την κατηγορούμενη για την προανακριτική διαδικασία, όχι όμως, όπως ειπώθηκε και κατά του Εισαγγελέα και αυτό συνετέλεσε ώστε να μην κληθεί ως μάρτυρας ο Εισαγγελέας στην δίκη.
Τελικά μετά τις αναφορές στα  δικονομικά και την απόφαση να μην κληθεί ο Εισαγγελέας και αφού οι εντάσεις δεν έλειψαν ούτε και αυτή τη φορά από τη διαδικασία καθώς και οι αντεγκλίσεις μεταξύ της Προέδρου του Δικαστηρίου και των Συνηγόρων Υπεράσπισης, άρχισε εκ νέου η εξέταση του αστυνομικού κ. Δημόπουλου με ερωτήματα που του τέθηκαν τόσο από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου όσο και από τους Συνηγόρους Υπεράσπισης.
Και εδώ οι εντάσεις ήταν συχνές καθώς και οι απειλές για διακοπή της δίκης, αλλά και για πειθαρχικές κατηγορίες προς τους συνηγόρους υπεράσπισης, αρκετές, ενώ ήταν από τις λίγες φορές που η κατηγορούμενη έκανε μορφασμούς και κουνούσε τα χέρια της με έναν τρόπο που έδειχνε ενστάσεις και διαφωνία με όσα έλεγε ο αστυνομικός κατά την εξέτασή του.
Να αναφέρουμε επίσης πως κατατέθηκε μήνυση για ψευδορκία στο μάρτυρα από τους συνηγόρους υπεράσπισης εν ονόματι της κατηγορούμενης, αφού όπως ειπώθηκε από τον κ.Σπύρο Ρομποτή, τον ένα συνήγορο, το βιβλίο συμβάντων της Ασφάλειας αναφέρει άλλη ημερομηνία ως ημερομηνία κατάθεσης και ομολογίας της Δήμητρας Βούλγαρη για το φόνο του Αθανάσιου Λάμπρου, το Δεκέμβριο του 2014 στην Κοιλάδα Αργολίδας, από αυτή που ανέφερε τόσο στην γραπτή κατάθεσή του, όσο και στην ακροαματική διαδικασία ο αστυνομικός.
Συγκεκριμένα ο μάρτυρας είπε πως η κατηγορούμενη ομολόγησε βραδινές ώρες της 23ης Ιουλίου του 2015 ενώ στο βιβλίο συμβάντων αναφέρεται πως η ομολογία έγινε πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου του 2015. Ακόμα αφέθηκαν υπόνοιες για την υπογραφή του Εισαγγελέα καθώς και για το αν η κατηγορούμενη ήταν επιτηρούμενη ή όχι, αφού υπάρχει έγγραφο με υπογραφή του Διοικητή της Αστυνομίας που αναφέρει πως δεν ήταν ούτε δεσμευμένη ούτε επιτηρούμενη.
Επιπλέον τέθηκαν ερωτήματα στο μάρτυρα σχετικά με την βίλα του κ.Αλεξανδρή, έξω από την οποία έγινε ο φόνος, όπως και αν γνώριζε ο αστυνομικός ότι λέγονται διάφορα περί διακίνησης ναρκωτικών στο εν λόγω σπίτι. Ερωτήματα που άλλα απαντήθηκαν και άλλα όχι.
Η εξέταση του μάρτυρα συνεχιζόταν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

Πηγή - www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...