Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πετυχημένη η Γιορτή του Μπάσκετ στη Μεσσήνη | Βραβεύσεις για Δρομείς, Πήγασο, Πάνα και Πελασγό

Πετυχημένη η Γιορτή του Μπάσκετ στη Μεσσήνη | Βραβεύσεις για Δρομείς, Πήγασο, Πάνα και Πελασγό

Στο κατάμεστο Δημαρχείο της Μεσσήνης, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ετήσια γιορτή μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., καθώς εκτός του ότι οι φίλοι του κορυφαίου αθλήματος αποδείχθηκαν πάρα πολλοί, δημιουργήθηκε παράλληλα μία ζεστή και ξεχωριστή ατμόσφαιρα σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ οι ομιλίες ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσες και υψηλού επιπέδου.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Γ. Γραμματέας της Ε.Ο.Κ. κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τάσος Σαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Μεσσήνης κ.κ. Δημήτρης Καλοφωλιάς, Δημήτρης Γαλιάτσος, Αναστάσιος Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Μεσσήνης κ. Χαράλαμπος Μακρής, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Καλαμάτας κ. Νίκος Μπασακίδης (εκπρόσωπος Δήμαρχου Καλαμάτας),ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας κ. Ευστάθιος Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης κ. Νικόλαος Ρούτσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου, ο Πατήρ Ανδρέας Ζάνης, εφημέριος Αγ. Δημητρίου Μεσσήνης, καθώς και η πλειονότητα των Προέδρων και εκπροσώπων των σωματείων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

       Τη Γιορτή του Μπάσκετ προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Θανάσης Μακαρούνης, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, καθώς και τους στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

       Ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Σταύρος Κουκάκης, αφού ευχαρίστησε το Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. κ. Βασιλακόπουλο και το Γενικό Γραμματέα, κ. Παναγιώτη Τσαγκρώνη, για την παρουσία τους στην εκδήλωση, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Οικοδεσπότη της Εκδήλωσης, Δήμαρχο Μεσσήνης, κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο.

   Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. διαχρονικά, αλλά και στο βάρος που δίνει η Ένωση για την επόμενη μέρα του Αθλήματός μας στη περιοχή.

     Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Δήμαρχος Μεσσήνης, κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, που έδειξαν για μία ακόμα φορά πόσο φίλοι και πόσο γνώστες του μπάσκετ είναι μέσα από τις ομιλίες τους. Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. και Επίτιμος Πρόεδρος της F.I.B.A.-EUROPE, κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος.

     Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο πρώην Διεθνής Καλαθοσφαιριστής κ. Νίκος Μπουντούρης, με θέμα ΄΄ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ-ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ-ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ΄΄ και ο Εθνικός Καθηγητής Διαιτησίας και μέλος της Κ.Ε.Δ. –Ε.Ο.Κ., κ. Κώστας Κορομηλάς, με θέμα ΄΄Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ΄΄.

     Στο δεύτερο μέρος της Γιορτής, πραγματοποιήθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα που με την αγάπη και την προσφορά τους τιμούν το αθλητικό κίνημα και το μπάσκετ. Οι φετινές τιμητικές διακρίσεις που έγιναν ήταν οι παρακάτω:

- ο Δήμος Μεσσήνης τίμησε τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ., κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος υπηρετώντας διαχρονικά το Αθλητικό Κίνημα στην πατρίδα μας, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων μας, ως η κορυφαία αθλητική προσωπικότητα, που έχει αναδείξει ο Ελληνικός και Παγκόσμιος Αθλητισμός.

- Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. στον πρώην Διεθνή Καλαθοσφαιριστή κ. Νίκο Μπουντούρη για την μακρόχρονη προσφορά του στον Αθλητισμό και την Ελληνική Καλαθοσφαίριση.

- Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. στον Εθνικό Καθηγητή Διαιτησίας και μέλος της Κ.Ε.Δ.-Ε.Ο.Κ., κ. Κώστα Κορομηλά, για την αγάπη και προσφορά του στο Αθλητικό Κίνημα και την Ελληνική Καλαθοσφαίριση.

- Η Ε.Ο.Κ. με την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. τίμησαν το Δήμαρχο Μεσσήνης, κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο και του απένειμαν τη φανέλα της Εθνικής, με την οποία αγωνίστηκε η ομάδας μας στο Πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Κίνα.

- Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. στην ομάδα μπάσκετ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, για την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική κατηγορία Ανδρών.

- Στο τρίτο μέρος της Γιορτής, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές επάθλων στους πρώτους της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Πρώτος Σκόρερ και Πολυτιμότερος παίκτης Α1’ Ανδρών: Παπαδάκος Σωτήρης (Α.Ο. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟ), Καλύτερη πεντάδα Α1’ Ανδρών: Παπαδάκος Σωτήρης, Σταθάκος Ιωάννης (Α.Ο. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟ), Καραγγελής Νεκτάριος (Α.Π.Σ. Ο ΑΚΑΔΗΜΟΣ), Σπανάκος Άγγελος (ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.), Μπουρής Διαμαντής (Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Καλύτερος προπονητής Α1’ Ανδρών: Μπαλής Ηλίας (Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ).

   Οι αθλητές που επελέγησαν και βραβεύτηκαν ως Πολυτιμότεροι Παίκτες και ως μέλη της Καλύτερης Πεντάδας για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία των προπονητών.

     Η επιλογή του καλύτερου προπονητή έγινε από τους αθλητικούς συντάκτες των Μ.Μ.Ε., που καλύπτουν το πρωτάθλημα της Α1’ Ανδρών.

Πρώτος Σκόρερ Α’ Ομίλου Α2 Ανδρών: Πετριμέας Σπύρος-Πέτερ (Α.Π.Ο.Μ. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ).

Πρώτος Σκόρερ Β’ Ομίλου Α2’ Ανδρών: Κατσιφής Αριστείδης-Μάριος (Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ)

Πολυτιμότερος Παίκτης Α’ Ομίλου Α2’ Ανδρών: Πετριμέας Σπύρος-Πέτερ (Α.Π.Ο.Μ. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ).

Πολυτιμότερος Παίκτης Β’ Ομίλου Α2’ Ανδρών: Μαχαίρας Ιωάννης (Α.Σ.Τ.Η.Ρ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ)

Πρώτος Σκόρερ Α’ Ομίλου Β’ Ανδρών: Ηλιόπουλος Ηλίας (Γ.Π.Σ. ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ)

Πρώτος Σκόρερ Β’ Ομίλου Β’ Ανδρών: Κατσιαρίμπας Γεώργιος (Α.Π.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ).

Πολυτιμότερος Παίκτης Α’ Ομίλου Β’ Ανδρών: Χαραλαμπόπουλος Δημήτριος (Α.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2017).

Πολυτιμότερος Παίκτης Β’ Ομίλου Β’ Ανδρών: Κατσιαρίμπας Γεώργιος (Α.Π.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ)

Πρώτη Σκόρερ & Πολυτιμότερη Παίκτρια Γυναικείου Πρωταθλήματος: Ευτυχιάκου Μαρία-Σοφία (Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980)

Πρωταθλήτρια Ομάδα Α1’ Ανδρών: Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πρωταθλήτρια Ομάδα Α2’ Ανδρών: Α.Σ. ΠΑΝΑΣ ΚΑΡΔΑΡΑ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Πρωταθλήτρια Ομάδα Β’ Ανδρών: Α.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2017

Πρωταθλήτρια Γυναικών: Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ

Πρωταθλήτρια Ομάδα Παίδων: Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πρωταθλήτρια Ομάδα Εφήβων: Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Πρωταθλήτρια Ομάδα Κορασίδων: Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

Πρωταθλήτρια Ομάδα Νεανίδων: Κ.Ο.Μ. Ο ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Πρωταθλήτρια Ομάδα Μίνι: Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Πρωταθλήτρια Ομάδα Προ-Μίνι: Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

     Στο τέταρτο μέρος της Γιορτής, πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των Πρωταθλημάτων Α1, Α2 Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Δήμαρχο Μεσσήνης, κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο και τους συνεργάτες του στο δημοτικό συμβούλιο, για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, αλλά και όλους τους προσκεκλημένους, οι οποίοι με την παρουσία τους απέδειξαν για μία ακόμη φορά, γιατί η Καλαθοσφαίριση θεωρείται το πρώτο Άθλημα στη Πατρίδα μας.

ekaskenop.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...