Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόκληση | Τούρκοι αθλητές "χαιρετίζουν" την εισβολή στη Συρία που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων ...

Πρόκληση | Τούρκοι αθλητές "χαιρετίζουν" την εισβολή στη Συρία που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων ...

Σάλο έχουν προκαλέσει στη διεθνή αθλητική (και όχι μόνο) κοινότητα οι στρατιωτικοί χαιρετισμοί και τα σχετικά μηνύματα Τούρκων αθλητών τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Την ώρα που υπάρχει διεθνής κατακραυγή για την τουρκική εισβολή στη Συρία που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, στην Τουρκία ο αθλητικός κόσμος «χαιρετίζει» την πολεμική του καθεστώτος του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το βράδυ της Παρασκευής (11/10) η εθνική ποδοσφαίρου της Τουρκίας κέρδισε την Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2020 χάρη σε γκολ του Τοσούν στις καθυστερήσεις και οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές έσπευσαν να πανηγυρίσουν μπροστά στους φανατικούς οπαδούς με στρατιωτικό χαιρετισμό.

turk.jpg

Και υπήρξε και συνέχεια μετά το τέλος του αγώνα όταν στον επίσημο λογαριασμό της Εθνικής ομάδας στο twitter αναρτήθηκε φωτογραφία με σύσσωμη την τουρκική ομάδα εντός των αποδυτηρίων να χαιρετίζει στρατιωτικά. «Αφιέρωσαν τη νίκη τους στους γενναίους στρατιώτες μας και στους μάρτυρες» ανέφερε το σχόλιο που συνόδευσε την επίμαχη φωτογραφία.

toyrks.jpg

Το περιστατικό, εντός γηπέδου, δεν πέρασε απαρατήρητο κι από τη UEFΑ που δεν επιτρέπει πολιτικά μηνύματα στη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων. «Θα εξετάσουμε τις αναφορές ότι Τούρκοι ποδοσφαιριστές χαιρέτισαν στρατιωτικά» ανέφερε χαρακτηριστικά η πειθαρχική επιτροπή της UEFA, ενώ στέλεχος του γραφείου Τύπου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Φίλιπ Τάουσεντ σχολίασε ότι «προσωπικά, δεν έχω δει την χειρονομία, αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητική» και πρόσθεσε ότι «ο κανονισμός απαγορεύει πολιτικές και θρησκευτικές αναφορές» και «σας εγγυώμαι ότι θα εξετάσουμε το περιστατικό».

Δείτε το βίντεο με τον πανηγυρισμό των Τούρκων παικτών της Εθνικής ποδοσφαίρου:

Ο χαιρετισμός του «χρυσού» Τσολάκ

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε κι ο στρατιωτικός χαιρετισμός του Τούρκου παγκόσμιου πρωταθλητή στους κρίκους, Ιμπραχίμ Τσολάκ. Ο νικητής στον αγώνα, όπου συμμετείχε και ο Λευτέρης Πετρούνιας (κατετάγη τέταρτος), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυμναστικής που πραγματοποιείται στη Στουτγάρδη, κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Τουρκίας χαιρέτησε στρατιωτικά.

toyrk2.jpg

Τα social media πήραν φωτιά με την εικόνα και το video του Τούρκου αθλητή να γίνονται viral καθώς η κίνησή του θεωρήθηκε ως χαιρετισμός της τουρκικής εισβολής στη Συρία. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τουρκικά ρεπορτάζ, αμέσως μετά την επιτυχία του ο Τσολάκ είχε συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε την αντίδραση του Τσολάκ κατά την ανάκρουση του τουρκικού εθνικού ύμνου:

 

Ο Τούρκος της Ζανκτ Πάουλι

Δεν ήταν λίγοι οι Τούρκοι αθλητές που έσπευσαν να χαιρετίσουν την στρατιωτική εισβολή στη Συρία. Μεταξύ αυτών είναι κι ο Τούρκος ποδοσφαιριστής, Τσενκ Σαχίν, ο οποίος όπως έγραψε προσεύχεται για τους Τούρκους στρατιώτες που εισέβαλαν στη Συρία προκαλώντας την αντίδραση της Ζανκτ Πάουλι.

Ο 25χρονος άσος της γερμανικής ομάδας, ο οποίος ανέβασε στο instagram μια φωτογραφία με τη σημαία της πατρίδας του και προσευχήθηκε για την αίσια έκβαση της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» (!) στη βορειοανατολική Συρία. 

d5bcf452-17b8-4383-9000-1ec03fec9571-detail-1.jpg

Ο πρώτος σύλλογος στη Γερμανία που απέκλεισε επίσημα τα ακροδεξιά στοιχεία από το γήπεδό του, μια ομάδα των πανκ, των αριστερών και των αριστεριστών, των αναρχικών, των αντιναζιστών, των αντιρατσιστών, των αντιομοφοβικών, των αντισεξιστών, αντέδρασε άμεσα και δυναμικά.

Η Ζανκτ Πάουλι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως οι θέσεις που εξέφρασε ο Σαχίν είναι αντίθετες με τις αξίες του συλλόγου και πως ήδη έχει αρχίσει συζητήσεις μαζί του για να λύσει το θέμα. «Ποτέ ξανά πόλεμος» είναι οι λέξεις με τις οποίες ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση του συλλόγου. 

ana.jpg

Στο φιλικό με τη Βέρντερ οι οπαδοί ύψωσαν πανό που καλούσαν όλους τους φιλάθλους της ομάδας να υποστηρίξουν τους Κούρδους και τον Σαχίν να φύγει.

72960717_2654006641328541_7836299768652365824_n.jpg

www.ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...