Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όταν ο Γιάννης Κούρος έτρεξε για έξι συνεχόμενες μέρες και έσπασε ... 16 παγκόσμια ρεκόρ! (vd)

Όταν ο Γιάννης Κούρος έτρεξε για έξι συνεχόμενες μέρες και έσπασε ... 16 παγκόσμια ρεκόρ! (vd)

Ήταν 8 Ιουλίου 1984 όταν ο υπεραθλητής Γιάννης Κούρος από την Αρκαδία τρέχει σε αγώνα 6 ημερών (!) στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και καταρρίπτει 16 παγκόσμια ρεκόρ.

Ο ίδιος γράφει για την ημέρα αυτή: "Σαν σήμερα ο τερματισμός για το Εξαήμερο του Αιώνα:

Αν και είναι ο παρθενικός μου πολυήμερος αγώνας και, ενώ έχω μεταβεί στη Νέα Υόρκη με σκοπό να τρέξω μόνο την 1η ημέρα αυτού του αγώνα -επιδιώκοντας το παγκόσμιο ρεκόρ των 24 ωρών- και να αποχωρήσω, τελικά δεν επιτυγχάνεται το πρώτο και, κάθε μέρα αναθεωρείται η σποχώρησή μου.. έτσι ώστε κατορθώνω όλα τα υπόλοιπα παγκόσμια ρεκόρ από τη 2η μέρα έως και την 6η (στο σύνολό τους 16 παγκόσμια ρεκόρ)
Το video αφορά τις τελευταίες στιγμές, αφότου όλα έχουν κριθεί και έχουν επιτευχθεί και τα 16 π.ρεκόρ, ενώ δεν τρέχω και έχω χάσει σχεδόν τη φωνή μου..., καθώς περιλαμβάνει στιγμιότυπα προ και κατά την απονομή... Στα μεγάφωνα ακούγεται η φωνή του Fred Lebow, οργανωτή και του New York Marathon, o οποίος με συγχαίρει και με ασπάζεται μετά τον τερματισμό.
Η περιγραφή των συμβάντων του αγώνα, καθώς και οι σκέψεις μου κατά τη διάρκειά του έχουν αποτυπωθεί στο βιβλίο μου " Το Εξαήμερο Του Αιώνα" τίτλος δανεισμένος από το ομότιτλο άρθρο των New York Times αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.
Όλες αυτές οι ενδιάμεσες επιδόσεις, καθώς και η τελική βελτιώθηκαν πάλι απ την πλευρά μου 21 χρόνια μετά στο άθλιο χωμάτινο γήπεδο του Colac-Australia, αν και με άπειρα σφάλματα του πληρώματός μου και των διοργανωτών με τελική επίδοση 1038.5 χλμ, η οποία οπουδήποτε αλλού θα αντιστοιχούσε το λιγότερο σε 1150 χλμ.
Θερμές ευχαριστίες στο φίλο μου Χάρη απ' τη Θεσσαλονίκη για την εύρεση του εν λόγω συνδέσμου....!"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...