Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επίσημο | Ξανά προπονήσεις για Football League – Έμεινε εκτός η Γ’ Εθνική

Επίσημο | Ξανά προπονήσεις για Football League – Έμεινε εκτός η Γ’ Εθνική

Εκδόθηκε η νέα ΚΥΑ που περιλαμβάνει το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της Football League.

Η FL επιστρέφει και τυπικά στις προπονήσεις από σήμερα (6/3) με το υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο έλεγχο για Covid-19.

Αντίθετα εκτός και σε αναστολή προπονήσεων έμεινε η Γ’ Εθνική στην οποία δε δόθηκε πράσινο φως.

Προκαλεί μεγάλη απορία ο λόγος που ενώ άνοιξε ο ερασιτεχνικός αθλητισμός σε όλες τις κατηγορίες, παρέμεινε στον «πάγο» η Γ’ Εθνική.

Η επίσημη ενημέρωση

Επιστρέφουν άμεσα, από σήμερα Σάββατο 6 Μαρτίου, στις προπονήσεις οι ανδρικές και γυναικείες ομάδες των πρώτων κατηγοριών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Προπονήσεις οι οποίες είχαν ανασταλεί από προχτές Πέμπτη, για όσες ομάδες εδρεύουν στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου ανά την επικράτεια. Ομοίως επανεκκινούν οι προπονήσεις και για τις ομάδες της Football League.

Παράλληλα, υπάρχει πλέον οριζόντια εφαρμογή των μέτρων για τον αθλητισμό σε όλη τη χώρα. Παύουν να ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις, αναλόγως την περιοχή και την επιδημιολογική της κατάσταση, για λόγους ίσης μεταχείρισης.

Συνεπεία αυτών, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία και χρήση:
* των κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών,
* έως τριών (3) χιονοδρομικών κέντρων -δύο (2) στη Βόρεια και ένα (1) στη Νότια/Κεντρική Ελλάδα.

Συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ανδρών Super League 1, Super League 2, Basket League, Volley League, ενώ η επιστροφή σε αγωνιστική δράση των υπολοίπων πρωταθλημάτων στα οποία επιτρέπεται πλέον η προπόνηση, θα δρομολογηθεί μετά από την εναρμόνιση των διοργανωτριών αρχών και των ομάδων σε τροποποιήσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως θα εξειδικευτούν άμεσα από τις Οδηγίες της Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 895, 06/03/2021) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», ισχύουν πλέον τα εξής, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, ως προς τις επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες:

«Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

* Της λειτουργίας ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

* Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών:

==> α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα
* ποδοσφαίρου ανδρών Super League Ι και Super League ΙΙ,
* Α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basket League),
* Α’ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volley League)

και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών,

==> β) των εθνικών ομάδων, ανδρών και γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα,

==> γ) για τη διεξαγωγή προγραμματισμένων αγώνων που αποτελούν κριτήριο πρόκρισης σε διεθνείς διοργανώσεις, όπου συμμετέχουν αθλητές στους οποίους έχει ήδη επιτραπεί η προπόνηση με προηγούμενες αποφάσεις.

* Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα:
==> ποδοσφαίρου ανδρών Football League,
==> ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής,
==> καλαθοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής,
==> καλαθοσφαίρισης ανδρών Α2 κατηγορίας,
==> πετοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής,
==> υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας,
==> χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19, με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια και τις λοιπές προϋποθέσεις που καθορίζονται στις Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

* Της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

* Της λειτουργίας και χρήσης των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από τους θεραπευόμενους και τα ΑμεΑ, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον
==> α) έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας,
==> β) προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...