Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άγριος ξυλοδαρμός πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο Γ΄ Εθνικής (vd)

Άγριος ξυλοδαρμός πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο Γ΄ Εθνικής (vd)

Αστυνομική βία καταγγέλλουν ένας πατέρας και ο γιος του έξω από το γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μία γυναίκα μητέρα έξι παιδιών, η οποία ήταν μάρτυρας είδε 10 αστυνομικούς να χτυπούν τον άντρα και τον γιο της μπροστά στα μάτια της.

«Χτυπούσαν με μπουνιές και είχαν τα γόνατά τους πάνω στον γιο μου…» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή (11/4) άντρες της αστυνομίας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον πολιτών, που είχαν μαζευτεί έξω από το γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου στην Κατερίνη, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Εθνικός Κεραμιδίου – Ηρακλής Λάρισας για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής.

Μάλιστα βίντεο τους δείχνει να επιτίθενται λυσσαλέα κατά δύο πολιτών ενός 58χρονου πατέρα, αλλά και ενός 24χρονου γιου του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες την στιγμή της σύλληψης του πατέρα, ο ίδιος ζήτησε να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Κατερίνης, καθώς φέρεται να είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό, κάτι το οποίο κι έγινε μετά από δύο ώρες.

Αυτό είχε σαν συνέπεια στο ενδιάμεσο ο ίδιος να υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο, με την κατάσταση της υγείας του να περιγράφεται ως πολύ σοβαρή. Η σύζυγος του 58χρονου μιλώντας στο Mega ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «ζήτησαν ταυτότητα από τον σύζυγό μου, δεν είχε, τους είπε ότι έχει προβλήματα υγείας, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και ότι θα τον συλλάβει και μετά άρχισε ο ξυλοδαρμός… Ρίξανε τον άντρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του, ήρθε γιατρός να τον συνεφέρει και μετά τους συλλάβανε, τους βάλανε σε ένα κελί». 

Σε συνέχεια των όσων είπε η ίδια πρόσθεσε τα εξής: «Βλέπουμε μια αγέλη να επιτίθεται σε δύο ανθρώπους, ο ένας δεν μπορούσε να αντιδράσει και επάνω στον γιο να πέφτουν τουλάχιστον 10 να τον χτυπούν και να προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν» περιγράφει η ίδια, ενώ τονίζει πως «χτυπούσαν με μπουνιές και είχαν τα γόνατά τους πάνω στον γιο μου…».

Για το εν λόγω περιστατικό δηλώσεις στο ίδιο κανάλι έκανε και ο γιος του 58χρονου, ο οποίος είπε πως «ήταν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Ξαφνικά έρχεται η αστυνομία να μας κάνουν έλεγχο. Στα 30 μέτρα βλέπω τον μπαμπά μου να αρχίζουν να τον χτυπάνε επειδή δεν είχε την ταυτότητά του μαζί, τρομοκρατήθηκα, πήγα εκεί πέρα και όπως φαίνεται και στο βίντεο και ένας αστυνομικός προσπαθεί με βία να έρθει προς τα πάνω μου».

Συνεχίζοντας τα όσα είπε ο νεαρός πρόσθεσε ότι: «Ο άλλος αστυνομικός τον κρατάει, του ξεφεύγει, έρχεται προς τα επάνω μου, ορμάνε όλοι μαζί επάνω μου και με έχουν χτυπήσει σε όλο μου το σώμα μου, στον αυχένα, μου το κορμί, μου στο πρόσωπό μου…», για να συμπληρώσει στην συνέχεια πως «15 αστυνομικοί μόνο πάνω μου και με χτυπούσαν με γροθιές παντού. Ο πατέρας μου έχει 80% αναπηρία και δεν μπορούσε να κάνει κάτι και τον άφησαν και κάπου… κόντεψαμε να χάσουμε τον πατέρα μας».

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς για αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και εξύβριση και μεταφέρθηκαν στην γενική αστυνομική διεύθυνση Πιερίας. Ο 58χρονος, ο οποίος δεν αισθανόταν καλά, σύμφωνα με την σύζυγο του ζητούσε επανειλημμένα επί δύο ώρες, χωρίς ανταπόκριση από τους αστυνομικούς να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

«Μετά από δύο ώρες, κάλεσε η κόρη μου ασθενοφόρο, πήρε τον σύζυγό μου, τον μετέφερε στο νοσοκομείο και μόλις έφτασε εκεί, έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου» ανέφερε η σύζυγος του 58χρονου. Οι γιατροί του νοσοκομείου της Κατερίνης κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στη γενική κλινική της Θεσσαλονίκης όπου και υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα επέμβαση τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/4).

Σύμφωνα με την οικογένεια του ο 58χρονος όπως όλα δείχνουν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης για τα όσα συνέβησαν και είχαν σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του πατέρα, αλλά και τον τραυματισμό του γιου του.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

sdna.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...