Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχεται η Τρίπολη- Οι 7 Λαμπαδηδρόμοι και οι συνοδοί τους! (vd)

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχεται η Τρίπολη- Οι 7 Λαμπαδηδρόμοι και οι συνοδοί τους! (vd)

Το απόγευμα της Κυριακής η Ιστορία συναντάει τον Αθλητισμό, καθώς η Τρίπολη την ημέρα εορτασμού της Άλωσης θα υποδεχτεί την Ιερή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι (2014) στην Πλατεία του Άρεως, η οποία στη συνέχεια θα περάσει και από το Λεβίδι.

Επτά λαμπαδηδρόμοι έχουν την μέγιστη τιμή να μεταφέρουν την Ιερή Φλόγα μέσα από την Τρίπολη και το Λεβίδι, στέλνοντας το μήνυμα της Ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη, στο Δημαρχείο της Τρίπολης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Κουκάκης μίλησαν για τις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, ενώ δόθηκαν οι στολές στους λαμπαδηδρόμους που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα, εντός του Δήμου Τρίπολης.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο παλιός πρωταθλητής του ΕΟΣ Τρίπολης Νίκο Γιαννούλη που θα συνοδεύεται από τρεις αθλητές του ΕΟΣ, την Ελευθερία Ρηγοπούλου, τον Αντώνη Λαμπρίδη και την Άννα Καλοθέου. Δεύτερη θα είναι πρωταθλήτρια του στίβου Βασιλική Κουτσουμπού που θα συνοδεύεται από δύο αθλητές του ΚΟΑΤ, τον Θόδωρο Κόππα και τον Πέτρο Αγγελόπουλο.

Τρίτη και αυτή που θα ανάψει το βωμό η Κατερίνα Μπερδούση, Ολυμπιονίκης από την Ολυμπιάδα Νέων, συνοδεύεται από δύο ποδοσφαιριστές στου Αστέρα, τον Βασίλη Γκίτζια και τον Νίκο Καραμήτο. Αμέσως μετά, μεταφέρει τη Φλόγα ο Πρωταθλητής των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, ο Σάκης Κάλδης, συνοδευόμενος από δύο αθλητές μπάσκετ του Αρκαδικού, τον Ευθύνη Γατσόπουλο και τον Βαγγέλη Σταματόπουλο. Πέμπτη στη σειρά η παλιά πρωταθλήτρια και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη συνοδευμένη από δύο αθλήτριες μπάσκετ της Άμιλλας, την Ελένη Κοσκινά και την Παρασκευή Τσουκαλά.

Οι δυο αθλητές που θα μεταφέρουν πλέον στα όρια του Λεβιδίου είναι ο Βασίλης Σιάκουλης πρωταθλητής στη σφυροβολία, συνοδευόμενος από δύο μαθητές του ειδικού σχολείου Κάψια το Χρήστο Κολίοπουλο και τον Λάμπρο Τσουβαλά. Και τέλος η πρωταθλήτρια Χιονοδρομίας Αρετή Μαραγκού συνοδευόμενη από δύο ποδοσφαιρστές του Αστέρα με καταγωγή από το Λεβίδι, το Γιάννη Τσιώλη και Γεράσιμο Παπαγγελή.

Από την εκδήλωση έλειπαν η Βασιλική Κουτσουμπού και η Αρετή Μαραγκού που έδιναν μαθήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Φωτογραφίες, δείτε ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...