Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το κλειστό γυμναστήριο στον Τυρό Κυνουρίας

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το κλειστό γυμναστήριο στον Τυρό Κυνουρίας

Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Νότιας Κυνουρίας και Αναπτυξιακή «Πάρνωνα» συνυπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στον Τυρό της Κυνουρίας.

Το Κλειστό Γυμναστήριο Τυρού θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δήμου Νότιας Κυνουρίας συνολικής επιφάνειας 3.235,75m2, το οποίο βρίσκεται εντός ορίων οικισμού «Παραλία Σαπουνακαίικων», Τ.Δ. Σαπουνακαίικων, Δ.Ε. Τυρού, Δήμου Νότιας Κυνουρίας, στο διάσπαρτο τμήμα αυτού. Το συγκρότημα του Κλειστού Γυμναστηρίου θα αποτελείται από τέσσερα βασικά τμήματα:

1. Αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής, η οποία θα είναι ενιαίος χώρος, μη διακοπτόμενος από οποιοδήποτε οικοδομικό ή άλλο στοιχείο, με καθαρές διαστάσεις 17,85Χ31,54 μ. και απολύτως ελεύθερο ύψος τουλάχιστον 7,50μ (στη περιοχή του αγωνιστικού χώρου).

2. Συγκρότημα των βοηθητικών χώρων της αίθουσας, που θα εξυπηρετεί τους αθλούμενους το οποίο θα αποτελείται από τους χώρους εξυπηρέτησης των αθλουμένων, των προπονητών, των διαιτητών κτλ., τους χώρους διοικητικής υποστήριξης και την αποθήκη οργάνων.

3. Κερκίδες και βοηθητικοί χώροι θεατών, οι οποίοι θα αποτελούνται από:

 τις κερκίδες, οι οποίες θα κατασκευασθούν παράλληλα προς τον μεγάλο άξονα της αίθουσας γυμναστικής και αθλοπαιδιών προς τη μία μεγάλη πλευρά της, θα έχουν χωρητικότητα 218 θεατών περίπου και θα πληρούν όσον αφορά στο τρόπο κατασκευής και τις προσπελάσεις, απολύτως τον κανονισμό πυροπροστασίας

 τους χώρους εισόδου στις κερκίδες από τον περιβάλλοντα χώρο, ένα κυλικείο- φουαγιέ και τέλος χώρους υγιεινής (W.C.) για το κοινό οι οποίοι θα διαμορφώνονται στον υπόγειο χώρο του γυμναστηρίου.

4. Τέλος οι ηλεκτρομηχανολογικοί χώροι (Η/Μ) (λεβητοστάσιο, δεξαμενή καυσίμων,  δεξαμενή νερού, αντλιοστάσιο και ηλεκτρικοί πίνακες), καθώς και μία μεγάλη αποθήκη θα αποτελούν το χώρο του υπογείου.

Ο βέλτιστος βιοκλιματικός σχεδιασμός όσον αφορά τα αρχιτεκτονικά είναι κάτι που θεωρήθηκε αυτονόητο. Σκοπός επίσης είναι να δημιουργηθούν συνθήκες κλιματικής άνεσης, αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας όσο είναι εφικτό από ανανεώσιμες πηγές.

Για την υλοποίηση και τη χρηματοδότηση του έργου, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην τεχνικοοικονομική σκοπιμότητα και την εκτίμηση του κόστους των εργασιών, καθώς και στην ανάλυση των κοινωνικοοικονομικών ωφελειών στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο πέρα από τον καθαρά αθλητικό του ρόλο, θα αποτελέσει και μια σημαντική ανάπλαση, αφού στην τελική του μορφή θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο Αθλητικό Πάρκο και ένας σπουδαίος αθλητικός πόλος για τους κατοίκους του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Με την Προγραμματική Σύμβαση επιδιώκεται η συνεργασία των συμβαλλομένων με σκοπό την υλοποίηση του έργου «Μελέτη Κλειστού Γυμναστηρίου Τυρού, Δήμου Νότιας Κυνουρίας». Αρμόδια Υπηρεσία για το έργο είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, η οποία ως Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι ο αρμόδιος φορέας για την εκπόνηση των μελετών που οδηγούν στο έργο με τον ως άνω τίτλο.

Το έργο θα στηριχθεί στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν συνθήκες κλιματικής άνεσης, αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας όσο είναι εφικτό από ανανεώσιμες πηγές.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων βιοκλιματικού σχεδιασμού, αποτελεί την καλύτερη δυνατή επένδυση, για το περιβάλλον, για τις επόμενες γενιές, για την ίδια την κοινωνία.

Στόχος του βιοκλιματικού σχεδιασμού είναι η εξασφάλιση συνθηκών άνεσης εντός του κτιρίου, με την αξιοποίηση των ευνοϊκά στοιχείων του κλίματος και τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο κέλυφος της κατασκευής, με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Η επιδιωκόμενη άνεση αφορά στη θέρμανση, τον δροσισμό, τον επαρκή αερισμό, τον κατάλληλο φωτισμό, καθώς και τη ρύθμιση της υγρασίας στο εσωτερικού του κτιρίου, τροποποιώντας το κλίμα του περιβάλλοντός του με τον κατάλληλο σχεδιασμό των στοιχείων του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...