Menu
RSS
Δευτέρα, 02/11/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Περιφέρεια | Πρόταση για έργα 1.700.000 € στον προβληματικό δρόμο "Δημητσάνα - Στεμνίτσα"

Περιφέρεια | Πρόταση για έργα 1.700.000 € στον προβληματικό δρόμο "Δημητσάνα - Στεμνίτσα"

Η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το ΠΠΑ Πελοποννήσου, για την αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Στεμνίτσας – Δημητσάνας, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από κατολισθητικά φαινόμενα μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Φεβρουαρίου 2026.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Αποκατάσταση Ζημιών σε Περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές».

Τι προβλέπεται:

  • Απομάκρυνση του κατολισθημένου εδάφους και σταδιακές εκσκαφές
  • Κατασκευή οπλισμένου επιχώματος με αγκυρώσεις, μεταλλικά πλέγματα και εκτοξευόμενο σκυρόδεμα
  • Φρεατοπάσσαλοι για τη σταθεροποίηση του πρανούς
  • Έργα αποστράγγισης
  • Ανακατασκευή του οδοστρώματος και της σήμανσης
  • Φυτοτεχνική αποκατάσταση για την ένταξη του έργου στο τοπίο

Υπεύθυνη της Πράξης ορίστηκε η κα Ελένη Κοκοσιούλη, Προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας, ενώ εξουσιοδοτήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την υποβολή του αιτήματος.

Στόχος του έργου είναι η οριστική σταθεροποίηση του πρανούς και η εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας στη διαδρομή Στεμνίτσα – Δημητσάνα.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026 01:32 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ, ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ; ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ; ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ. ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ... ΝΟΥΜΕΡΑ!!!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...