Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βρέθηκε δύο φορές πίσω, αλλά "γύρισε" ο Αστέρας! (vd)

Βρέθηκε δύο φορές πίσω, αλλά "γύρισε" ο Αστέρας! (vd)
Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε δύο φορές, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης είχε την απάντηση, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να κατακτήσουν από ένα βαθμό.

Οι Αρκάδες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την κατοχή της μπάλας που είχαν σε όλη τη διάρκεια και «χτυπήθηκαν» από τις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Τζίμας και Μπάλαν έβαλαν τους Ηπειρώτες μπροστά στο σκορ τις δύο φορές και Άλβαρες, Ρεγκίς ισοφάρισαν ισάριθμες φορές για την ομάδα της Τρίπολης. 

Με την ισοπαλία αυτή ο Αστέρας έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ ο ΠΑΣ έφτασε τους πέντε, έχοντας δώσει τρεις αγώνες μακριά από τα Γιάννινα…

Τα αρχικά πλάνα

Ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε τον Παπαδόπουλο για τη θέση του τερματοφύλακα και τους Καρμόνα, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο και Άλβαρες στην άμυνα. Μουνάφο και Γκρόζντανιτς τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Ρεγκίς, Μπαρτόλο και Σίτο πίσω από τον Μιριτέλο.

Από τη μεριά του ο Θανάσης Στάικος χρησιμοποίησε τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ και τους Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκη, Τσαούση μπροστά του στην άμυνα. Καραχάλιος, Ριένστρα και Τζίνο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, και οι Παμλίδης, Μπάλαν, Τζίμας στην επίθεση.

Γκολ ο ΠΑΣ, απάντηση ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά και προσπαθούσε από τα πλάγια να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Σίτο και Μπαρτόλο το πέτυχαν στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, αλλά η άμυνα των φιλοξενούμενων, είτε εύκολα, είτε δύσκολα κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. 

Το πλάνο του κ. Στάικου βγήκε στο έπακρο, καθώς στο 16’ ο Τζίμας βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, απαλλάχθηκε εξαιρετικά από τον Καρμόνα και με πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο και έγραψε το 0-1. Η αντίδραση ήρθε γρήγορα για τους Αρκάδες και στο 21’ ο Άλβαρες με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής έφερε το ματς στα ίσια. 

Οι πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο του Αστέρα δεν κράτησαν για αρκετή ώρα. Μετά από κόρνερ της ομάδας του Ράσταβατς, ο Μπάλαν έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη «στρογγυλή θεά» στα δίχτυα και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Ηπειρώτες.

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους. Οι παίκτες του Στάικου κλεισμένοι πίσω προσπαθούσαν να κρατήσουν το υπέρ τους 1-2 και παράλληλα με αντεπιθέσεις να κυνηγήσουν το 1-3, το οποίο και άγγιξαν με τον Τζίμα. Στην αντίπερα όχθη ο Αστέρας Τρίπολης πίεζε για την ισοφάριση, ωστόσο τα περισσότερα γεμίσματα πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κλέιμαν σταμάτησε τον Μιριτέλο, αλλά στο κόρνερ δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και με τον Ρεγκίς. Ο τελευταίος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες (2-2).

Κατοχή χωρίς ουσία…

 Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεζε  για το γκολ που θα του έδινε για πρώτη φορά το προβάδισμα. Όλοι οι παίκτες του Ράσταβατς, εκτός του Παπαδόπουλου, είχαν εγκατασταθεί στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Ο Στάικος βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να βγει από την περιοχή της, αποφάσισε στο 54’ να πραγματοποιήσει τις πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο. Ο Γκάρο πήρε τη θέση του Τζίμα και ο Ροσέρο αυτή του Παμλίδη στην επίθεση…

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν σε δύο περιπτώσεις με τον Μιριτέλο να πετύχουν το 3-2, αλλά και τις δύο φορές ο επιθετικός των Αρκάδων ήταν για λίγα εκατοστά εκτός θέσης. Στο 60΄ο Ράσταβατς… απάντησε στις αλλαγές με την πρώτη συμμετοχή των Ντιαρά και Βίκο.

Οι φιλοξενούμενοι μετά τις κινήσεις του προπονητή τους, κατάφεραν να περιορίσουν τη δράση των ακραίων του Αστέρα και να μειώσουν τους κινδύνους προς την εστία του Κλέιμαν. Όμως, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Παπαδόπουλο που δεν πιέστηκε σε κανένα σημείο στο δεύτερο μέρος. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ της νίκης, με τους δύο τερματοφύλακες να πραγματοποιούν δύσκολες επεμβάσεις και να κρατούν ανέπαφη την εστία τους στο δεύτερο 45λεπτο…

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Γκρόζντανιτς (77’ Μάντζης), Μουνάφο (60’ Ντιαρά), Ρεγκίς, Μπαρτόλο (77’ Καλτσάς), Σίτο (60’ Βίκο), Μιριτέλο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (72’ Λιάσος), Τζίνο, Παμλίδης (54’ Ροσέρο), Τζίμας (54’ Γκάρο), Μπάλαν.

https://www.novasports.gr/

1 σχόλιο

  • GA.TA.
    GA.TA. Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 13:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ & ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΜΑΧΙΑ ! ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...