Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πέρασε από την Τρίπολη η ΑΕΚ - Με 10 έπαιζε ο Αστέρας από το 52ο λεπτό!

Πέρασε από την Τρίπολη η ΑΕΚ - Με 10 έπαιζε ο Αστέρας από το 52ο λεπτό!

Ο στόχος της λαβωμένης ΑΕΚ στην Τρίπολη ήταν ξεκάθαρος. Η Ένωση ήθελε μόνο το τρίποντο στην αρκαδική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσει ήρεμη το βράδυ το ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για να δει πόση θα είναι η διαφορά της στη λήξη της 8ης αγωνιστικής από την κορυφή.

Η ΑΕΚ χωρίς τους Γκαρσία, Πόνσε, Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς και Πισάρο ήθελε με κάθε τρόπο και κάθε κόστος τη νίκη σε μία έδρα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φιλόξενη, με δεδομένο πως ναι μεν είναι αήττητη στα έξι τελευταία, αλλά ταυτόχρονα μετρούσε και τρία σερί Χ έχοντας να νικήσει από τις 29 Νοεμβρίου του 2020 και το 1-2 με γκολ των Λιβάγια-Ανσαριφάρντ.

 

Δοκάρι και φάσεις ο Αστέρας, γκολ στο 45+3' η ΑΕΚ

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση πέρασε το πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης της Τρίπολης με τον Αστέρα να πιέζει αρκετά ψηλά με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στην ΑΕΚ να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα και να μην δημιουργεί κάποια κατάσταση στην εστία του. Επί της ουσίας η Ένωση προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από τη δεξιά πλευρά, όπου κινούταν ο Ελίασον, ο οποίος προσπαθούσε κυρίως με σέντρες να φτιάξει τις προϋποθέσεις για κάτι καλό στο ματς. 

Το 0-0 παρέμενε με τον Αστέρα να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Στο 23' ο Χατζισαφί έκανε το λάθος, το εκμεταλλεύτηκε ο Αστέρας, αλλά το δυνατό σουτ του Καλτσά πλάγια μέσα στην περιοχή σταμάτησε στο κάθετο του Στάνκοβιτς! Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης από νέο λάθος του Ιρανού μπακ, απείλησε εκ νέου για το 1-0 με την ΑΕΚ να είναι εμφανές ότι έχει «θέματα» με το κακό για τον Χατζισαφί να τριτώνει... Ο Ιρανός έκανε λάθος πάσα δίνοντας το δικαίωμα στους Αρκάδες να απειλήσουν με τον Ρεγκίς να πλασάρει και τον Στάνκοβιτς με σπουδαία επέμβαση να διώχνει σε κόρνερ και να κρατά το μηδέν.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει στο 37' με σουτ του Τσούμπερ, αλλά ήταν εμφανές πως η Ένωση ήταν φλύαρη, ενώ σε κάποια σημεία της έλειπε η συγκέντρωση. Επίσης με βάση τη διάταξη του αντιπάλου ήταν εμφανές πως η ΑΕΚ έπρεπε να πάει σε κάποια ατομική ενέργεια, προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει. Το ημίχρονο έμελλε να λήξει χωρίς σκορ, με τον Αστέρα να είναι σαφέστατα πιο απειλητικός και με τις καλύτερες φάσεις από την ΑΕΚ.

Το 0-0 παρέμενε και φαινόταν πως το ημίχρονο θα έληγε χωρίς σκορ, με την ΑΕΚ, όμως, να χτυπά στο κατάλληλο σημείο. Στο 45+3', Μάνταλος-Σιμάνσκι και Τσούμπερ συνεργάστηκαν υπέροχα, ο Ελβετός έκανε εξαιρετική σέντρα με το αριστερό στην καρδιά της περιοχής του Αστέρα, με τον Ελίασον να τρυπώνει και με πλασέ στην κίνηση να εκτελεί τον Παπαδόπουλο. Η ΑΕΚ ειχε καταφέρει στην πρώτη της φάση στο ματς να πάρει κεφάλι στο σκορ και να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Έμεινε με 10 ο Αστέρας, «καθάρισε» με Τσούμπερ και Μοχαμάντι η ΑΕΚ

Με την έναρξη του β' μέρους η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο με τον Πινέδα αντί του Αραούχο, στον οποίο είχε τοποθετηθεί πάγος στον τετρακέφαλο με τον Τσούμπερ να μετατίθεται σε θέση φορ. Η Ένωση χρειάστηκε κάποιο διάστημα για να προσαρμοστεί με τα δεδομένα του ματς να αλλάζουν στο 52' με τον Καστάνιο να αντικρίζει τη 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τσούμπερ και τον Αστέρα να μένει με 10 παίκτες.

Η ΑΕΚ καλούνταν να διαχειριστεί το υπέρ της 1-0 και να ψάξει ορθόδοξα το 2ο γκολ απέναντι σε έναν Αστέρα που παρότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο, έδειχνε διάθεση να το ψάξει, να το παλέψει. Και στο 66' η Ένωση είχε την καλή της στιγμή με σουτ του Γιόνσον να περνά άουτ.

Και στο 77' η ΑΕΚ «καθάρισε» το ματς με τον Μοχαμάντι που είχε μπει μόλις πριν λίγο στο ματς αντί του Χατζισαφί. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον, ο Μοχαμάντι βρέθηκε αμαρκάριστος στην αντίπαλη περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 2-0.

H AEK του Αλμέιδα, όμως, δεν σταμάτησε εκεί... Παρότι υπάρχει ευρωπαϊκό ματς συνέχισε με αρκετή ένταση και έφθασε στο 3ο γκολ με τον Τσούμπερ στο 86' με ωραίο σουτ.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Μουνάφο (73' Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46' Αλάγκμπε), Ρεγκίς, Καλτσάς (55' Χριστόπουλος), Μπαρτόλο (73' Ζουγλής), Μιριτέλο (82' Μάντζης).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (72' λ.τρ. Μοχαμάντι), Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον (72' Φαν Βέερτ), Τσούμπερ, Ελίασον, Μάνταλος, Αραούχο (46' Πινέδα).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς, Δημητριάδης 
4ος Τσέτσιλας
VAR: Ευαγγέλου - AVAR Νικολαΐδης
Κίτρινες κάρτες: 6' Μιριτέλο, 11' Γκρόζντανιτς, 16' Μουνάφο, 80' Αλάγκμπε - 45' Μάνταλος, 45+2' Ρότα, 48' Κάλενς, 67' Γιόνσον, 90' Ελίασον
Αποβολή: 52' Καστάνιο (2η κίτρινη)

MVP:

Ελίασον

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. Άνοιξε το σκορ σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, έδωσε την ασίστ στο 2-0. Ο Σουηδός δεν θα μπορούσε να μην είναι ο MVP στο ματς σε ένα γήπεδο, όπου πέρσι τέτοια εποχή περίπου είχε υποστεί κάταγμα περόνης.

Αδύναμος Κρίκος:

Ο Καστάνιο πάει πολύ άγαρμπα στο μαρκάρισμα στον Τσούμπερ στο 52'. Δεν κάνει ένα επαγγελματικό φάουλ, για να γλιτώσει με παρατήρηση από τον Σιδηρόπουλο αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες σε καίριο σημείο και ενώ όλα είναι ανοικτά με δεδομένο το 1-0. 

Η στιγμή του αγώνα

Το δοκάρι του Καλτσά στο 23' είνα δίχως αμφιβολία η στιγμή του ματς. Η ΑΕΚ γλιτώνει το 1-0 σε μία στιγμή, όπου ήταν εμφανές ότι δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο έχοντας προβλήματα τόσο στο δημιουργικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι.

Ο διαιτητής

Αν θέλει κανείς να προσάψει κάτι στη διαιτησία του Σιδηρόπουλου είναι οι πολλές κίτρινες κάρτες. Σε γενικές γραμμές ο διεθνής ρέφερι ήταν κοντά στις φάσεις και δεν είχε κάποιο πρόβλημα στο ματς. Σωστή η 2η κίτρινη κάρτα που έδειξε στον Καστάνιο.

sdna.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...