Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλλάζουν όλα στο γήπεδο της Τεγέας – Θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας, νέα αποδυτήρια και κερκίδες 300 θεατών!

Αλλάζουν όλα στο γήπεδο της Τεγέας – Θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας, νέα αποδυτήρια και κερκίδες 300 θεατών!

Τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης χρήσης γηπεδικής έκτασης στην Επισκοπή Τεγέας, προκειμένου ο Δήμος Τρίπολης να προβεί στην ανάπλαση και κατασκευή ανοικτού γηπέδου ποδοσφαίρου αποφάσισε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» εξασφάλισε τη σύμβαση παραχώρησης που θα συναφθεί ανάμεσα στο Δήμο Τρίπολης και τον Τεγεατικό Σύνδεσμο και τη φέρνει αυτούσια στη δημοσιότητα!

Η σύμβαση θα έχει ως εξής:

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΠΕΔΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΕΓΕΑΣ

Στη Τρίπολη Αρκαδίας σήμερα         ημέρα  και στα γραφεία του Δημαρχείου

Τρίπολης, μεταξύ αφ' ενός μεν του ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, που εδρεύει στηυ Αθήνα και επί της οδού Αριστοτέλους αριθ. 89, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΨΥΧΟΓΥΙΟ του Δημητρίου, Πρόεδρο του ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και ενεργεί στην παρούσα σύμβαση κατ' εντολή και για λογαριασμό του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ δυνάμει έγγραφης εξουσιοδότησης, που δόθηκε με την υπ' αριθ.  απόφαση του

Διοικητικού Συμβουλίου, μετά και την υπ' αριθ.        απόφαση των μελών της

Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και θα καλείται εφεξής για συντομία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» και αφ' ετέρου του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον κ. ΓΙΑΝΝΗ Α. ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ, Δήμαρχο Τρίπολης και ενεργεί στην παρούσα σύμβαση κατ' εντολή και για λογαριασμό του ΔΗΜΟΥ δυνάμει έγγραφης εξουσιοδότησης, που δόθηκε με την υπ' αριθ.          απόφαση του

Δημοτικού και θα καλείται εφεξής για συντομία «ΔΗΜΟΣ».

Συμφωνήθηκαν και έγιναν αμοιβαία αποδεκτά τα εξής:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ - Βασικοί Όροι της Σύμβασης

Ο αφ' ενός συμβαλλόμενος «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» δυνάμει των υπ' αριθ. (τίτλων κτήσεως) έχει στην πλήρη και αδιαφιλονίκητη αυτού κυριότητα, νομή και κατοχή μία οικοπεδική έκταση, που ευρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της Τοπικής Κοινότητας Σταδίου της Δημοτικής Ενότητας Τεγέας του Δήμου Τρίπολης, εκτός ορίων οικισμού, συνολικής επιφανείας είκοσι πέντε χιλιάδων εξακοσίων δέκα τριών τετραγωνικών μέτρων και ενενήντα δύο εκατοστών (25.613,92) τ.μ., εμφαινόμενο εις το από Δεκεμβρίου 2003 τοπογραφικό σχεδιάγραμμα του Πολιτικού Μηχανικού Γιάννη Α. Σμυρνιώτη, που υπογράφεται από τα συμβαλλόμενα μέρη και προσαρτάται στην παρούσα σύμβαση.

Την οικοπεδική αυτή έκταση ο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» παραχωρεί Κ ατά χρήση προς τον αφ' ετέρου συμβαλλόμενο «ΔΗΜΟ» με τους ακόλουθους όρους και ειδικώτερες συμφωνίες:

Ο «ΔΗΜΟΣ» έλεγξε την προς παραχώρηση οικοπεδική έκταση, την οποία βρήκε της αρεσκείας του δηλώνει ότι είναι απολύτως κατάλληλη για τη χρήση, για την οποία την προορίζει.

Συνεπώς την παραλαμβάνει χωρίς καμία επιφύλαξη για τυχόν ύπαρξη ελαττωμάτων ή έλλειψη ιδιοτήτων για τη χρήση που την προορίζει.

Η διάρκεια της σύμβασης χρησιδανείου ορίζεται για είκοσι πέντε (25) χρόνια και αρχίζει από σήμερα με την υπογραφή της παρούσης και λήγει την αντίστοιχη ημερομηνία του έτους 2038.

Ο «ΔΗΜΟΣ» έχει υποχρέωση μέχρι την 30ι Ιουνίου 2015 να προβεί στα απαραίτητα έργα υποδομής (επιχωμάτωση, αποστράγγισης κ.λ.π), αλλά και την πλήρη κατασκευή και αποπεράτωση γηπέδου με τεχνητό χλοοτάπητα διαστάσεων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για την διεξαγωγή επισήμων αγώνων ποδοσφαίρου.

Το έργο το οποίο θα κατασκευαστεί με δαπάνες και επίβλεψη του «ΔΗΜΟΥ» περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή του Γηπέδου (επιχωμάτωση, δίκτυο αποστράγγισης, με τα απαιτούμενα υποστρώματα για την τοποθέτηση χλοοτάπητα, τοποθέτηση τεχνικού χλοοτάπητα, τοποθέτηση νέων εστιών, διαγραμμίσεις κλπ], την τοποθέτηση λυόμενων μεταλλικών κερκίδων χωρητικότητας τριακοσίων (300] θεατών καθώς και εγκατάσταση προκατασκευασμένων αποδυτηρίων, λουτήρων και τουαλετών.

Επίσης τυχόν βελτιώσεις ή/και επισκευές της περίφραξης, καθώς και της εισόδου από την Επαρχιακή οδό Τρίπολης - Άστρους, προς την ως άνω γηπεδική έκταση.

Οι ανωτέρω εργασίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ΧΩΡΙΣ εκσκαφές αλλά με επιχωμάτωση ώστε να επιτευχθεί πλήρως η δυνατότητα αποστράγγισης.

Συγκρότηση επιτροπής η οποία θα οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε περίπτωση προσλήψεως προσωπικού για την συντήρηση κα την φύλαξη των εγκαταστάσεων, οι τυχόν προσληφθησόμενοι θα προέρχονται κατά πάσα περίπτωση από την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Τεγέας.

Απαντες οι όροι της παρούσης σύμβασης είναι ουσιώδεις και οποιαδήποτε παράληψης ή μη τήρησης όρου τίνος εκ μέρους του «ΔΗΜΟΥ» θα επιφέρει την καταγγελία εκ μέρος του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ» και οποιαδήποτε δαπάνη ή έργο έχει εκτελεστεί θα παραμένει εις όφελος του ιδιοκτήτη του γηπέδου άνευ καταβολής οποιουδήποτε τιμήματος.

Σε περίπτωση υπαίτιας υπαναχώρησης οποιουδήποτε εκ των συμβαλλομένων μερών από την παρούσα σύμβαση ο έτερος δικαιούται να ζητήσει την αποκατάσταση πάσης θετικής και αποθετικής ζημίας που υπέστη από την υπαναχώρηση αυτή.

Για κάθε χρήση των εγκαταστάσεων θα αποφασίζει αποκλειστικά και μόνον η Διοικούσα Επιτροπή και πάντα σε συνεργασία με το «ΔΗΜΟ», τον οποίο βαρύνουν όλες οι ετήσιες δαπάνες λειτουργίας (τέλη φωτισμού, ύδρευσης κ.λ.π], ως και οι δαπάνες συντήρησης και φύλαξης του γηπέδου.

Η Διοικούσα Επιτροπή υποχρεούται να εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τις ανάγκες του ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ για την διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης και τις ανάγκες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Ο. ΤΕΓΕΑΣ, ανάλογα με τις υποχρεώσεις που θα έχει ως προς την προετοιμασία, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ή άλλη διοργάνωση, στην οποία θα συμμετέχει εκάστοτε, χωρίς να πληρώνει κάποιο αντίτιμο. Το γήπεδο θα μπορεί να δίνεται και σε άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες, με απόφαση του Δήμου και οι οποίες θα πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο που θα συμφωνηθεί.

Ο «ΔΗΜΟΣ» υποχρεούται και ευθύνεται για την έκδοση οποιασδήποτε αδείας απαιτείται κατά τις κείμενες διατάξεις για την κατασκευή του εκάστοτε εκτελουμένου έργου ή εγκατάστασης δια την εν γένει λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου, αλλά και βαρύνεται αποκλειστικά και με κάθε σχετική δαπάνη.

Ο «ΔΗΜΟΣ» υποχρεούται κατά την εκτέλεση οιουδήποτε έργου να τηρούνται οι οικείοι νόμοι, αστυνομικές, πολεοδομικές και λοιπές διατάξεις και να λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα και πρόσφορα μέτρα για την ασφάλεια των καθ' οιονδήποτε λόγον εργαζομένων, καθώς και παντός τρίτου, ευθυνόμενος κατά πάσα περίπτωση δια παν τυχόν επισυμβάν ατύχημα εις τους απασχοληθησομένους ή εν γένει ευρισκομένους εις τον παραχωρούμενο χώρο, καθώς και για κάθε προς οιονδήποτε τρίτο πρόσωπο ή γειτονικό κτίριο ή κινητό πράγμα ζημία ή ατύχημα.

Οποιαδήποτε οικονομική δαπάνη, που θα απαιτηθεί για την ανάπλαση και την κατασκευή οποιουδήποτε έργου εντός και εκτός του παραχωρούμενου χώρου βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον «ΔΗΜΟ».

0 ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ καθ' όλη την διάρκεια της παρούσης σύμβασης εις ουδεμία υποχρεούται δαπάνη ή οικονομική επιβάρυνση.

Επίσης δεν υποχρεούται σε επισκευές ή διορθώσεις χώρων ή εγκαταστάσεων, έστω και αν αυτές είναι αναγκαίες ή αν η βλάβη οφείλεται σε ανώτερη βία.

Οποιαδήποτε επισκευή, μεταβολή ή προσθήκη στους χώρους θα παραμείνει σε όφελος του Αθλητικού Κέντρου, χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης ή αφαίρεσης αυτών από τον «ΔΗΜΟ».

Ρητά συμφωνείται ότι στην επωνυμία του Αθλητικού Κέντρου, που θα λειτουργήσει μερίμνη και ευθύνη του «ΔΗΜΟΥ» στον παραχωρούμενο χώρο, θα περιέχεται υποχρεωτικά ως συνθετικό αυτής και η ένδειξη «ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΣ ΣΤΥΝΔΕΣΜΟΣ». Προτείνεται η ονομασία ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Απαγορεύεται απολύτως η υποκατάσταση οιουδήποτε τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου στη θέση του «ΔΗΜΟΥ» ως υποκειμένου της εδώ συμφωνίας.

Επίσης συμφωνείται otl κατά την καθ'οιονδήποτε τρόπο λύση ή λήξη της παρούσης συμβάσεως, που κατά τα προαναφερόμενα είναι 25ετούς διάρκεια, θα επιστρέφεται άμεσα και άνευ άλλου τινός εις τον ΤΕΓΕΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ο παραχωρούμενος με την παρούσα χώρος, με άπαντα τα τυχόν υφιστάμενα επ' αυτού κτίσματα, εγκαταστάσεις και παραρτήματα, χωρίς ο ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ να υποχρεούται εις την καταβολή οιασδήποτε αποζημιώσεως προς οποιονδήποτε και για οποιαδήποτε αιτία.

Κάθε φόρος ή τέλος που ήθελε επιβληθεί με αφορμή της παρούσα σύμβαση θα βαρύνει τον «ΔΗΜΟ».

Ο «ΔΗΜΟΣ δηλώνει από σήμερα ότι παραιτείται ρητά και ανεπιφύλακτα, κάθε προστασίας και από κάθε μέλλοντα να ισχύσει προστατευτικό νόμο επαγγελματικής στέγης.

Ειδικά δε παραιτείται ο «ΔΗΜΟΣ» κάθε γενικού ή ειδικού ευεργετήματος να παραμείνει στους ίδιους χώρους, πέραν του χρόνου παραχώρησης της χρήσης, είτε με μορφή αναγκαστικής παρατάσεως, είτε οπωσδήποτε άλλως.

0 «ΔΗΜΟΣ» αναγνωρίζει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα ότι η παραχώρηση της χρήσης της οικοπεδικής αυτής έκτασης δεν αποτελεί μίσθωση, ούτε υπάγεται στις επαγγελματικές μισθώσεις.

Η σιωπηρά παράταση της παρούσης συμβάσεως απαγορεύεται απολύτως. Δύναται όμως δια κοινής συμφωνίας των συμβαλλομένων μερών να παραταθεί η συμβατική αυτής διάρκεια, η οποία κατά πάσα περίπτωση θα αποδεικνύεται εγγράφως.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Σε περίπτωση διαφωνίας που προκύπτει από την ερμηνεία και / ή εκτέλεση και / ή καταγγελία της παρούσας σύμβασης, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών και εφαρμοστέο το ελληνικό δίκαιο.

Όλοι οι όροι της παρούσας συμφωνούνται ουσιώδεις. Η τροποποίηση οποιουδήποτε όρου αποδεικνύεται μόνο εγγράφως, αποκλειομένων όλων των άλλων αποδεικτικών μέσων, μηδέ και αυτού του όρκου εξαιρουμένου.

3.         Τα συμβαλλόμενα μέρη δηλώνουν ότι παραιτούνται αμοιβαίως από κάθε δικαίωμα τους να προσβάλλουν την παρούσα σύμβαση για οποιονδήποτε ουσιαστικό ή τυπικό λόγο και αιτία, πλην των προαναφερομένων.

Για τον ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

$14.                  Η παρούσα σύμβαση συντάχτηκε σε τρία αντίτυπα, διαβάστηκε και εγκρίθηκε από τα συμβαλλόμενα μέρη, υπογράφηκε από αυτά και έλαβε το καθένα από ένα όμοιο αντίτυπο. Το τρίτο κατατέθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.»

(Η  φωτογραφία του γηπέδου είναι από το contraepithesi.gr).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...