Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΣΑΟΟ | Ανάβαση στην κορυφή της Οστρακίνας και κοπή πίτας με δριμύ ψύχος και ομίχλη! (εικόνες)

ΣΑΟΟ | Ανάβαση στην κορυφή της Οστρακίνας και κοπή πίτας με δριμύ ψύχος και ομίχλη! (εικόνες)

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολογιών [ΣΑΟΟ] έκοψε και εφέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, γιορτάζοντας ταυτόχρονα την είσοδο στο εικοστό έκτο [26ο]  έτος από την ίδρυση και λειτουργία του.

 Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 το πρωί  ένα μεγάλο πλήθος ορειβατών, υπολογίζουμε περίπου  100 άτομα, βρέθηκε στο καταφύγιο  του Μαινάλου ‘’Παν. Αλεξόπουλος’’ [1600 μ.].

 Ήδη εκεί  βρίσκονταν 17 μέλη  του Συλλόγου από το προηγούμενο βράδυ, τα οποία και διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο.  

 Στην  ανάβαση για την κορυφή της Οστρακίνας [1982 μ.] συμμετείχαν 65 ορειβάτες.  Οι καιρικές συνθήκες ήταν χειμωνιάτικες. Δριμύ ψύχος και ομίχλη, χωρίς ωστόσο χιόνι. Ανεβήκαμε στην κορυφή και κατεβήκαμε στο καταφύγιο ορειβατώντας συντεταγμένα και προσεκτικά. Πολύ ενθαρρυντικό  γεγονός υπήρξε η  συμμετοχή πολλών νέων ορειβατών.

 Και επειδή στο βουνό πρώτιστο καθήκον κάθε ορειβάτη αποτελεί η αλληλεγγύη, όταν ειδοποιηθήκαμε ότι δύο, άγνωστοι σε εμάς, ορειβάτες  αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, σπεύσαμε αμέσως προς βοήθειά τους.  Όλα πήγαν καλά.

 Στην κατάμεστη αίθουσα  του καταφυγίου, στη 1 μ.μ., όπως ήταν προγραμματισμένο,  κόπηκε η πίτα του Συλλόγου και ανταλλάξαμε τις καθιερωμένες ευχές, ενώ μοιράστηκε και το φυλλάδιο με το πρόγραμμά μας για το Α’ εξάμηνο του 2024.

 Και από τη θέση αυτή ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη, ευτυχία και επιτυχείς και ασφαλείς εξορμήσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...