Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το αίτημα αναβολής ενός αγώνα προκάλεσε κόντρα ανάμεσα σε ΕΠΣΑ και ΑΣ Λεωνιδίου!

Το αίτημα αναβολής ενός αγώνα προκάλεσε κόντρα ανάμεσα σε ΕΠΣΑ και ΑΣ Λεωνιδίου!

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο ΑΣ Λεωνιδίου, υπογραμμίζοντας ότι "το να συντηρεί ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο δυο ομάδες σε μια διοργάνωση δεν είναι κάτι απλό και εύκολο" και ότι "κανένας δεν ενδιαφέρετε για αυτήν την προσπάθεια κάποιων σωματείων και αναλώνονται σε μικρό συμφεροντολογικές τακτικές". Απάντησε η ΕΠΣΑ ότι "δεν υπήρξε συναίνεση του αντίπαλου σωματείου στο αίτημα του Λεωνιδίου" και δεν αναβλήθηκε ο αγώνας".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣ ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά, με βάση την ανάρτηση του ertnews:

«Αθλητικός σύλλογος το Λεωνίδιον»

«Το να συντηρεί ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο δυο ομάδες σε μια διοργάνωση δεν είναι κάτι απλό και εύκολο.

Υπάρχει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, θα πρέπει να έχει μια πολύ καλή οργάνωση και ένα αρκετά μεγάλο ρόστερ σε συνδυασμό ότι διατηρεί και παιδική ομάδα. Χρειάζεται τουλάχιστον μια υποτυπώδη στήριξη από τους αρμόδιους για να ανταπεξέλθει στις επιβαρυμένες υποχρεώσεις του.

Και φυσικά το κάνει για το συμφέρον του συλλόγου και για την σωστή εξέλιξη κυρίως των νεαρών ποδοσφαιριστών του αφού δίνει αγωνιστική συμμετοχή σε αυτούς από την άλλη όμως συμβάλει ουσιαστικά στην ύπαρξη και εξέλιξη του Αρκαδικού Ποδοσφαίρου. Φανταστείτε τι Β Τοπικό θα υπήρχε χωρίς τις Β ομάδες.

Θα πρέπει όμως οι υπεύθυνη και συμμετέχοντες σε αυτή τη διοργάνωση (Ενωση, ομάδες, η ο οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος) να συμμερίζεται τα προβλήματα που τυχόν προκύπτουν από αυτή τη συμμετοχή και να είναι δίπλα τους και όχι απέναντι τους. Να τους στηρίζουν και να τους βοηθούν σε τυχών αντιξοότητες που μπορεί να αντιμετωπίσουν, μιας και δεν διεκδικούν τίποτε περισσότερο από την συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Δυστυχώς αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως Σύλλογος είναι ότι κανένας δεν ενδιαφέρετε για αυτήν την προσπάθεια κάποιων σωματείων και αναλώνονται σε μικρό συμφεροντολογικές τακτικές.

Και αναρωτιόμαστε αν αξίζει τον κόπο κάποιοι να προσπαθούν και να μην βρίσκουν ανταπόκριση και αυτοί που ευνοούνται στο τέλος να είναι οι αδιάφοροι και οι συμφεροντολόγοι.

Ίσως πρέπει να προβληματιστούμε έντονα όσοι έχουμε αθλητικό όραμα για να υπάρξει εποικοδομητική συνεχεία η να αδιαφορήσουμε και εμείς και να οδηγηθούμε σιγά σιγά στην ποδοσφαιρική μιζέρια για τον Νομό μας.

Η απόφαση πλέον δική σας».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΑ

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο σας αναφορικά με τη μη αναβολή αγώνα του αγώνα Λεωνίδιο Β’ - Αετός Δάρα για πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, έχουμε να σας τονίσουμε τα εξής: 

  1. Δεν υπάρχει σε ισχύ υγειονομικό  πρωτόκολλο που να υπαγορεύει την αναβολή αγώνων λόγω ασθενείας αθλητών, οπότε η Ένωση δε μπορούσε να πράξει αναλόγως.
  2. Στις 18/9/2023, είχαμε στείλει σε όλα τα σωματεία έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 443 ,  το οποίο στην παράγραφο

4 ανέφερε τα εξής: « Από την στιγμή ορισμού και ανακοίνωσης του προγράμματος των αγώνων, για να υπάρξει αλλαγή στην ημερομηνία ή στην ώρα διεξαγωγής του αγώνα , θα πρέπει αρχικά να υπάρχουν διαθέσιμα γήπεδα, η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου καθώς και της ΕΔ/ΕΠΣ και απαραίτητα η έγγραφή συναίνεση και των δύο σωματείων. Αιτήματα για αλλαγή αγώνα θα υποβάλλονται μόνο ΕΓΓΡΑΦΩΣ στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας δε μπορεί να διεξαχθεί σε ημερομηνία μεταγενέστερη της επόμενης αγωνιστικής.»

Το αίτημα σας για αναβολή απεστάλη την προηγούμενη της καθορισμένης ημερομηνίας του αγώνα και επειδή δεν υπήρξε συναίνεση του αντίπαλου σωματείου στο αίτημα σας, δεν αναβλήθηκε ο αγώνας.

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι σε όλους τους αγώνες που έχουν αναβληθεί έως τώρα στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας υπήρχε έγγραφη συναίνεση και των δύο αντιπάλων σωματείων.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 19:19 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 13:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Και τι κάνετε εκεί στν επσα δλδ.. Αντί να περνετε εσείς τις αποφάσεις για τους αγώνες που δηθεν ακυρώνονται ακούτε τις ομάδες... Και μας έχετε τρελάνει με μια συγκεκριμένη ομάδα του Β τοπικού.... Υπάρχουν 10 ομάδες άλλες δυνατές άλλες πιο αδύναμες...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...