Στην κορυφή Αρμενιάς οι ορειβάτες του ΣΑΟΟ (εικόνες)
Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] πραγματοποίησε ανάβαση στην κορυφή Αρμενιάς του όρους Τραχύ.
Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά το χωριό Αρτεμίσιο (Κακούρι) [υψ. 750 μ.], ακολουθώντας αρχικά χωματόδρομο μέχρι να συναντήσουμε το ανηφορικό και καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι, που μας οδήγησε στο εξωκκλήσι της Ανάληψης [1550 μ.], ύστερα από δύο ώρες περίπου. Σύντομη στάση και ανάβαση προς την κορυφή Αρμενιάς [1750 μ.], όπου φτάσαμε μετά μία ώρα πορείας ακόμη.
Η θέα προς τον κάμπο της Μαντινείας, το Μαίναλο, τον Ταΰγετο, τον Πάρνωνα, τον Χελμό ήταν καταπληκτική και δικαίωσε την επιλογή μας αυτή.
Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής και σε δύο ώρες καταλήξαμε σε ταβέρνα της περιοχής για τα περαιτέρω …
Σχετικά Άρθρα
- Την Τετάρτη η κηδεία του 34χρονου Δημήτριου Αλεξάκου στο Βουνό Τεγέας
- Χριστογιαννόπουλος: "Ο κ. Μιχόπουλος καλεί στο δημοτικό συμβούλιο τους Τσιριγώτη, Μπούρα, Παπαδόπουλο για να τον βγάλουν από το αδιέξοδο"
- Διευθυντής Κέντρου Υγείας Τροπαίων: "Πίσω από έναν κλειστό δρόμο, κρύβεται ο ασθενής με έμφραγμα που περιμένει να φτάσει έγκαιρα στο νοσοκομείο"
- Κουρουνιώτης: "Όλα όσα ακούστηκαν σήμερα για τα επιχειρηματικά πάρκα, να δοθούν στη δικαιοσύνη"
- Μπούρας: "Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης να αναζητήσει ευθύνες από τη ΔΕΗ - Είναι τεράστια η ζημία που δεν προχωρά το πάρκο στο Ψαθί"






