Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Αρκαδικός - «Γύρισε μπούμεραγκ η διαφορά»

Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Αρκαδικός - «Γύρισε μπούμεραγκ η διαφορά»

Ο Αρκαδικός έκανε τα εύκολα-δύσκολα, αφού παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου με 46-22, αποδίδοντας εκπληκτικό μπάσκετ σε όλο αυτό το διάστημα, ένιωσε την καυτή… ανάσα του Ερμή Λαγκαδά, που λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι είχε καταφέρει να μειώσει μέχρι τον έναν πόντο (70-69!) και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού, ο Μάρκο Πόπαντιτς με λόμπα α λα Ναβάρο έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον Αρκαδικό (72-69, 1.01 πριν τη λήξη του παιχνιδιού) δίνοντας μία σημαντική ανάσα στην ομάδα του.

Μετά το τάιμ-άουτ που ζήτησε ο προπονητής των φιλοξενουμένων Στάθης Καμαράκης, ακολούθησαν τρία συνεχόμενα άστοχα τρίποντα από τους παίκτες του Ερμή (στα 00.47 Ηλιάδης, στα 00.42 ο Θ. Ιωακειμίδης και στα 00.33 ο Τρτιτς) με τον Προδρόμου τελικά να «λύνει τον γόρδιο δεσμό» κερδίζοντας το αμυντικό ριμπάουντ.

Με το χρόνο που απομένει για την λήξη του αγώνα να είναι 00.14 ο Προδρόμου αστόχησε υπό την πίεση των ψηλών του Ερμή, αλλά ο Γκόβας ως «ο από μηχανής Θεός» κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ και στη συνέχεια της φάσης το φάουλ. Με δύο εύστοχες βολές στα 00.12 ο εορτάζοντας σήμερα Θεοδόσης έδωσε πέντε πόντους «αέρα» με 74-69.

Όμως το παιχνίδι δεν τελείωσε σε αυτό το σημείο, καθώς μετά από άστοχο σουτ του Ηλιάδη, ο Σιγκούνας με φόλοου μείωσε στους τρεις πόντους και πάλι (74-71, 00.10) για τον Ερμή Λαγκαδά. Στην επαναφορά της μπάλας ο Γκόβας κέρδισε φάουλ και με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές έκανε το 76-71 στα 00.09. Με αυτές τις καθοριστικές ελεύθερες βολές, ο Θεοδόσης Γκόβας τελείωσε τον αγώνα με 6/6 συνολικά ανεβάζοντας το σερί των εύστοχων βολών του στο φετινό πρωτάθλημα στις 23!

Στην επόμενη επίθεση του Ερμή ο Πάνου φιλοδώρησε με τάπα τον Σιγκούνα, ωστόσο ο τελευταίος με το άκουσμα της κόρνας διαμόρφωσε το τελικό 76-73. Ο πρώην παίκτης του Αρκαδικού, Αλέξανδρος Σιγκούνας τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστς, 2 κλεψίματα και ένα κόψιμο σε 29 λεπτά συμμετοχής με σύστημα αξιολόγησης 1.022!

Από την πλευρά του Αρκαδικού τώρα, όλοι πρόσφεραν στο να φτάσει ο Αρκαδικός στην έκτη νίκη του φετινού πρωταθλήματος και να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο το 2014 στην έδρα του, με νίκη που τον έφερε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο τέσσερις παίκτες ξεχώρισαν.

Ο Γιώργος Κοψαύτης τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, σε μία ακόμα παρουσία ολ-αράουντ σε παιχνίδι της Α2 κατηγορίας, ενώ ο Γιάννης Προδρόμου λίγο έλειψε να κάνει ένα ασυνήθιστο τριπλ-νταμπλ με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 κλεψίματα.

Ο Μάρκο Πόπαντιτς τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 4 ασίστς και 2 κλεψίματα, ενώ πέτυχε το καλάθι-απάντηση όταν μείωσε στον έναν πόντο ο Ερμής Λαγκαδάς και ο εορτάζοντας σήμερα Θεοδόσης Γκόβας, εκτός των κρίσιμων εύστοχων βολών στο φινάλε του παιχνιδιού, είχε 18 πόντους, με 2 ασίστς και 2 κλεψίματα.

Διαιτητής: Ανδρικόπουλος, Θεονάς, Σκούτας (Αττικής)

Δεκάλεπτα: 20-10, 46-31, 64-52, 76-73

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 2, Πίνης 3 (1), Τζάτζας, Κοψαύτης 18 (3), Προδρόμου 10, Πόπαντιτς 16 (1), Σάκοτα, Γκόβας 18 (2), Γιαννουλάκος 5, Πάνου 4.

Ερμής Λαγκαδά (Καμαράκης): Καϊκλής,  Σ. Ιωακειμίδης 4 (1), Θ. Ιωακειμίδης 8, Σιγκούνας 20 (1), Καμαριώτης 6, Καλογιαννίδης, Ηλιάδης 9 (1), Τρτιτς 14, Σικαλίδης, Παρίτσης 4 (1), Παπαιωακείμ 8.

Πριν τον αγώνα ο Αρκαδικός τίμησε τον Αλέξανδρο Σιγκούνα για την προσφορά του στην ομάδα την περσινή αγωνιστική περίοδο.
Στο ημίχρονο της αναμέτρησης η ομάδα μίνι του Αρκαδικού έδωσε μια μικρή μπασκετική παράσταση στο φίλαθλο κοινό του κλειστού γυμναστηρίου Τρίπολης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ

Μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά, ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Καστρίτης μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη και τους εκπροσώπους Τύπου, αναφέροντας ότι η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι, λόγω της κούρασης, των τραυματισμών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και στην λάθος διαχείριση της διαφοράς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του 32χρονου τεχνικού του Αρκαδικού έχουν ως εξής:

Ευχές για το 2014: «Με την ευκαιρία του πρώτου παιχνιδιού στην Τρίπολη για το 2014, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, σε όλες τις ομάδες και σε όλους τους αθλητές»

Για το παιχνίδι με Ερμή Λαγκαδά: «Σχετικά με το παιχνίδι, το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα παιχνίδι δεν τελειώνει στο πρώτο ημίχρονο και αν προχωρήσουμε λίγο ακόμα την σκέψη αυτή, θα πούμε ότι τις μεγάλες διαφορές, αν δεν τις διαχειριστείς σωστά όπως πρέπει, γυρίζουν μπούμερανγκ.

Αν συνυπολογίσουμε ένα-δύο προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν στη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι το οποίο μας μείωσε σημαντικά το rotation, σε αλλαγές και συνυπολογίσουμε και την κούραση, καταλήγουμε στο συμπέρασμα γιατί το ματς οδηγήθηκε στο να παιχτεί μέχρι το τελευταίο λεπτό ουσιαστικά»

Για τα αποτελέσματα της αγωνιστικής: «Όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα κι όπως έχουμε πει και με τα παιδιά, κάθε μέρα αλλά και πριν από κάθε παιχνίδι, μας ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μας και να παίζουμε εμείς όσο καλύτερα μπορούμε για να κερδίζουμε τα δικά μας παιχνίδια.

Για τον επόμενο αντίπαλο: «Το Ψυχικό είναι μια ομάδα με μία μόνο ήττα, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ. Παρόλα αυτά εμείς θα το αντιμετωπίσουμε σαν ένα ακόμη παιχνίδι στην έδρα μας. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, θα δώσουμε το 100% για να διεκδικήσουμε την νίκη.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...