ΕΠΣ Αρκαδίας | Επανεκλέχτηκε Πρόεδρος ο Σταύρος Γεωργόπουλος (vd)

Με διαδικασίες χαμηλών τόνων και χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (02/06) η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας στα γραφεία του Σύνδεσμου Διαιτητών. Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, με τον Σταύρο Γεωργόπουλο να επανεκλέγεται στη θέση του Προέδρου, καθώς ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.
Ο κ. Γεωργόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στη σημασία της διαδικασίας, τονίζοντας ότι ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση στα τέλη Ιουνίου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλα τα μέλη της νέας διοίκησης θα έχουν ενεργό ρόλο μέσω συμμετοχής τους σε επιτροπές της Ένωσης.

Σημαντική ήταν η παρουσία του εκπροσώπου της ΕΠΟ και Προέδρου της ΕΠΣ Λακωνίας, κ. Παναγιώτη Καρρά, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Προέδρου της Ομοσπονδίας, Μάκη Γκαγκάτση, προς τον κ. Γεωργόπουλο και τα νέα μέλη της Επιτροπής, ενώ τόνισε τη σημασία της ΕΠΣ Αρκαδίας στον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο κ. Καρράς αναφέρθηκε και στις εξελίξεις σχετικά με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, επισημαίνοντας τη μείωση του αριθμού των ενεργών σωματείων από 4.500 σε περίπου 2.500, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι σύντομα αναμένεται νομοθετική ρύθμιση που θα καθιερώνει ποσόστωση γυναικών και σε Ενώσεις και ερασιτεχνικά σωματεία, όπως ισχύει ήδη για τις Ομοσπονδίες.
]
Μετά την επίσημη επανεκλογή του, ο κ. Γεωργόπουλος ευχαρίστησε τα σωματεία για την αθρόα συμμετοχή και το ήρεμο κλίμα της διαδικασίας, τονίζοντας τη συνέχεια των έργων της προηγούμενης θητείας, όπως το Ενωσιακό γήπεδο, οι ακαδημίες και η ενίσχυση των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη στήριξης του παιδικού ποδοσφαίρου, με στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων και την ανάπτυξη του τοπικού ποδοσφαίρου.
Τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών…
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την καταμέτρηση των ψήφων, επανεκλέγει όπως ήταν αναμενόμενο Πρόεδρος ο κ. Γεωργόπουλος, ενώ επίσης τα αποτελέσματα σε ότι αφορά τα μέλη της εκτελεστικής και εφορευτικής επιτροπής, είχαν αναλυτικά ως εξής:
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
- ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 15 ψήφοι.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
- ΚΑΡΝΕΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 13 ψήφοι.
- ΛΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 12 ψήφοι.
- ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 9 ψήφοι.
- ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: 9 ψήφοι.
- ΜΠΕΛΤΣΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ: 8 ψήφοι.
- ΒΛΑΜΗΣ ΗΛΙΑΣ: 7 ψήφοι.
- ΔΙΑΜΑΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 7 ψήφοι.
- ΜΠΑΡΛΑ ΑΡΕΤΗ: 7 ψήφοι.
- ΛΙΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: 4 ψήφοι.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
- ΤΖΟΡΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 11 ψήφοι.
- ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 9 ψήφοι.
- ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 9 ψήφοι.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι επανεκλέγονται όλοι εκτός από τον κ. Βασίλειο Λιώρη, ο οποίος αποτελεί αναπληρωματικό μέλος στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή. Επίσης σημειώνεται ότι οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο σύμφωνα με τον νέο Αθλητικό νόμο. Επίσης οι εκπρόσωποι των σωματείων που ψήφισαν είχαν τη δυνατότητα να βάλουν ένα σταυρό στον Υποψήφιο Πρόεδρο, μέχρι 5 σταυρούς στους Υποψήφιους για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και μέχρι 3 σταυρούς στους Υποψήφιους για τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Σχετικά Άρθρα
- 5/6/2025 | Το «Καλημέρα Αρκαδία», απεργεί!
- Πρόταση Καρυστιανού για Προανακριτική | Ζητά την παραπομπή Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σπίρτζη και άλλων 4 υφυπουργών
- 22 Ιουνίου στο Βαλτεσινίκο | Τελετή αποκαλυπτηρίων των προτομών Χρήστου Παναγούλια και Αναγνώστη Παπαδημητρακόπουλου
- ΑΕΚ Τρίπολης | Με επιτυχία - για 2η συνεχόμενη χρονιά - η δράση υποστήριξης του Συλλόγου Καρκινοπάθων Εθελοντών Φίλων Ιατρών (εικόνες)
- Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης για εργατικά θέματα στη Μεγαλόπολη