Κατσίρης για δημοτική αρχή με αφορμή τον τραυματισμό στην αίθουσα βαρών του ΔΑΚ: "Ανεπαρκείς και επικίνδυνοι"
Το ατύχημα που συνέβη την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2026 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης με τον τραυματισμό νεαρού αθλητή στην αίθουσα βαρών λόγω σοβαρότατης και επικίνδυνης βλάβης στον εξοπλισμό προκαλεί βαθιά ανησυχία και αγανάκτηση.
Πρωτίστως, εκφράζουμε την ειλικρινή μας συμπαράσταση στον αθλητή και την οικογένειά του με την ευχή για ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του και την απαίτηση για την ενδελεχή διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος και τον καταλογισμό ευθυνών, με κύριο στόχο την ασφαλή λειτουργία των δημοτικών αθλητικών υποδομών και την αποφυγή παρόμοιων θλιβερών περιστατικών στο μέλλον.
Δυστυχώς, το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει με οδυνηρό τρόπο τις επισημάνσεις και την μάλλον επιεική - όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται - κριτική που είχε ασκήσει η παράταξή μας λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου, όσον αφορά στην κακή κατάσταση και την έλλειψη συντήρησης του ΔΑΚ Τρίπολης.
Η σημερινή δημοτική πλειοψηφία φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την εικόνα εγκατάλειψης βασικών αθλητικών υποδομών και για τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται για την ασφάλεια των αθλουμένων. Το ατύχημα αναδεικνύει την ανεπάρκεια, την αδιαφορία και την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζονται ζητήματα καθημερινής λειτουργίας και ασφάλειας. Οι αμήχανες επικοινωνιακές κενολογίες της αρμόδιας Αντιδημάρχου δεν μπορούν να αποσείσουν τις ευθύνες και η εκ των υστέρων εξαγγελία ελέγχων δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα προληπτικά μέτρα που ήταν επιβεβλημένο να έχουν ληφθεί.
Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η δημοτική πλειοψηφία εξαντλείται στη νομή της εξουσίας, στις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνιακή πολιτική, αδιαφορώντας για την ουσία:
την ασφάλεια των δημοτών, τη σωστή συντήρηση των δημοτικών υποδομών και την προστασία του κύρους και των συμφερόντων του Δήμου Τρίπολης.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικούς και διαρκείς ελέγχους όλων των αθλητικών-και όχι μόνο-εγκαταστάσεων, πριν υπάρξουν ακόμη σοβαρότερες συνέπειες.
Η ασφάλεια των δημοτών δεν είναι επικοινωνιακό ζήτημα, είναι καθήκον που οι νόμοι και η δημοκρατική ηθική επιτάσσουν !
Ιωάννης Δημ. Κατσίρης
Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης
Σχετικά Άρθρα
- «Ολιστικές Υπηρεσίες Στήριξης της οικογένειας και του παιδιού» | Τζιούμης: “Είμαστε δίπλα στη νέα οικογένεια, στη μητέρα, στο παιδί''
- Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου στον Δήμαρχο Τρίπολης για το “δέντρο της τάξης τους” (εικόνες)
- Δήμος Τρίπολης | Έργα αποκαταστασης στην Επαρχιακή Οδό Τρίπολης – Στεμνίτσας, στο ύψος του Χρυσοβιτσίου (εικόνες)
- Στον Δήμο Τρίπολης ο πίνακας «Νεκρή Φύση» του Αντώνη Γκλίνου - "Ευχαριστούμε για τη δωρεά τον Δημήτρη Φράγκο"
- Δήμος Τρίπολης | «Διαδικασία και προϋποθέσεις για την αναπαραγωγή δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς»
7 σχόλια
-
17:18 Τουλάχιστον έχεις το γνώθι σαυτόν. Κάτι είναι κι αυτό
-
15:48 Υπάρχει ένα μυαλό για όλους τους βλάκες.
-
10:03 Αυτό να το λες πολλές φορές στον εαυτό σου. Μπορεί και να το πιστέψεις στο τέλος
-
09:08 Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι .....
-
08:49 Πού πάτε και τα σκέφτεστε όλα αυτά ρε σεις. Μεγάλη φαντασία έχετε. Και μεγάλη βλακεία επίσης. Σοβαρευτείτε επιτέλους και κοιτάξτε να ετοιμάζεστε από τώρα σιγά-σιγά και για την επόμενη θητεία Τζιούμη. Για να μην σας έρθει απότομα σας το λέω
-
Καλημέρα, ο Δήμαρχος μάλλον έχει αποφασίσει να παραιτηθεί και τα έχει αφήσει όλα στον αυτόματο πιλότο ,…. το μόνο που κινείται στο Δήμο είναι ότι ανταγωνίζονται οι υποψήφιοι δελφίνοι ποιος θα πάρει την θέση του ….
-
Ψυχραιμία κύριε Κατσίρη






