Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρεκόρ συμμετοχών στον 38ο Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης - Ψυχικού

Ρεκόρ συμμετοχών στον 38ο Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης - Ψυχικού
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 38ου Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης-Ψυχικού την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, μια από τις παλαιότερες θεσμοθετημένες αθλητικές διοργανώσεις δήμων στην Ελλάδα. Περισσότερα από 1.600 άτομα έτρεξαν στους δρόμους του Ψυχικού και απόλαυσαν έναν άρτιο αγώνα σε μία υπέροχη διαδρομή, με σύμμαχο τους τον καλό καιρό. Ο στόχος, που δεν ήταν άλλος από την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος, της σωματικής ευεξίας και της δύναμης της κάθε ατομικής και ομαδικής προσπάθειας, επετεύχθη και φέτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η συμμετοχή των δρομέων στα 5 χλμ και 10 χλμ, ξεπέρασε μάλιστα κάθε προηγούμενο. Η συμμετοχή στους Παιδικούς Αγώνες των 100, 200, 400 και 1.000 μέτρων υπήρξε εξίσου αθρόα και οι μικροί αθλητές έλαβαν το πιο ζεστό χειροκρότημα για την ολοκλήρωση του αγώνα. Τέλος, για δεύτερη χρονιά φέτος πραγματοποιήθηκε Περίπατος 5 χλμ, και ο Αγώνας 50 μέτρων για ΑΜΕΑ, ενώ για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Οικογένειας 400 μέτρων.
Ο αγώνας, ο οποίος για πρώτη φορά φέτος τελούσε υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ξεκίνησε με την αθλήτρια παραολυμπιακών αγώνων Δήμητρα Κοροκίδα, η οποία με το αγωνιστικό της ποδήλατο έτρεξε στα 5 χλμ. Ανάμεσα στους φετινούς συμμετέχοντες ήταν στελέχη των πρεσβειών του Λιβάνου, της Ουκρανίας, του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Ιορδανίας, των Φιλιππίνων, της Ιρλανδίας, της Ιαπωνίας, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και επιχειρήσεων, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής  κ. Γιώργος Καραμέρος.
Οι Πρώτοι της Γενικής Κατάταξης Ανδρών από τους Αγώνες Δρόμου των 5 χλμ και 10 χλμ, ήταν ο Δημήτρης Μάντζαρης και ο Μιχάλης Καλομοίρης αντίστοιχα, ενώ οι Πρώτες στη Γενική Κατάταξη των Γυναικών στους Αγώνες 5 χλμ και 10 χλμ ήταν η Δανάη Σακελλάρη και η Παναγιώτη Βλαχάκη αντίστοιχα.
Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, αφού σήμανε την εκκίνηση του Αγώνα, παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τους συμμετέχοντες δρομείς, και μεταξύάλλων δήλωσε: «Ο φετινός αγώνας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, με αξιοσημείωτη αύξηση ακόμα και στην πιο ‘απαιτητική’ κατηγορία των 10 χλμ. Στην επιτυχία του αγώνα, εκτός από την άρτια διοργάνωση με σύμμαχο τον καλό καιρό, συνέβαλε σημαντικά το έργο και το κέφι των εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω προσωπικά και να τονίσω ότι χωρίς την δική τους συνεισφορά, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή του αθλητισμού».
Ο Πρόεδρος του συνδιοργανωτή Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ), κ. Γεράσιμος – Αλέξανδρος Μαζαράκης, ο οποίος σηματοδότησε έμπρακτα την αξία της «συμμετοχής», τρέχοντας τα 5 χιλιόμετρα, δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο αγώνας μας είχε αυτή την πρωτοφανή συμμετοχή! 1.600 περίπου συμπολίτες μας (γύρω στους 1.200 ενήλικους και πάνω από 400 παιδιά) έδωσαν το αγωνιστικό παρών στο Άλσος Ψυχικού και μοιράστηκαν μαζί μας τον – σύμμαχό μας - πολύ καλό καιρό, την εξαιρετική – κατά τους afficionados  του αθλήματος των αγώνων δρόμου -  διαδρομή μέσα στην κατάφυτη πόλη μας με την κατάλληλη δόση από ανηφόρες, «πράσινα» περάσματα γύρω από πλατείες και πάρκα και ενδιαφέρουσες εναλλαγές (στενών δρόμων-λεωφόρων) και βεβαίως την άψογη οργάνωση κατά κοινή ομολογία! Πανταχού παρόντες οι υπάλληλοι/γυμνάστριες και γυμναστές του ΟΚΑΠΑ και του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ (υπό την αιγίδα του οποίου έγινε για πρώτη φορά ο αγώνας) οι εθελόντριες και εθελοντές, το κλιμάκιο της ΕΔΟΚ για την υγειονομική κάλυψη (που ευτυχώς δεν χρειάστηκε!), οι αστυνομικοί του Α/Τ Ψυχικού και της Τροχαίας Κηφισιάς που εξασφάλισαν την απαραίτητη ρύθμιση της κυκλοφορίας με άψογο τρόπο και βεβαίως οι πολλές αθλήτριες και αθλητές που γέμισαν το πρωινό της Κυριακής 6/12 με χρώματα, φωνές και το μεταδοτικό αυτό κέφι που διακατέχει αυτούς που συμμετέχουν σε ένα μαζικό αθλητικό γεγονός όπως ο 38ος αγώνας δρόμου μας! Τους ευχαριστώ όλους και όλες και δίνουμε ραντεβού για τον 39ο αγώνα δρόμου – ίσως συμπεριλαμβανομένου και ενός ημιμαραθωνίου – με την πεποίθηση ότι έχουμε ήδη αποκτήσει «φανατικούς» δρομείς που έχουν εντάξει το δικό μας αγώνα στο ετήσιο αγωνιστικό καλεντάρι τους!».
Η Πρόεδρος Επιτροπής Εθελοντισμού, κα Άννα Κούμπα, μετά το τέλος του αγώνα ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές για την συνεχή και ακούραστη συνεισφορά τους στην εξαιρετική και επιτυχημένη οργάνωση του 38ου Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης-Ψυχικού.
Η Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της Cyta Ελλάδος, κα Μαρίνα Νικολάου, μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, μετά το πέρας του αγώνα τόνισε: "Η προσέλευση κόσμου και η θετική ενέργεια που εισπράξαμε αποδεικνύουν ότι  η διοργάνωση έχει ενεργοποιήσει όλους τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, ανεξαρτήτως ηλικίας και ιδιότητας. Ελπίζουμε και το αποτύπωμα της Cyta να συνέβαλε στο κλίμα αισιοδοξίας που αισθανθήκαμε. Συγχρόνως ευχαριστούμε το Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού για την άριστη φιλοξενία, καθώς και την πρόσκληση στον αγώνα της σπουδαίας αθλήτριας, Δήμητρας Κοροκίδα, την οποία έχουμε την τιμή να υποστηρίζουμε παράλληλα ως επίσημος χορηγός."     
Συνεργαζόμενος φορέας της φετινής διοργάνωσης ήταν η ΕΔΟΚ (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων), η οποία δραστηριοποιείται τόσο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από φυσικές ή μη καταστροφές, όσο και στην υγειονομική κάλυψη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και αθλητικών αγώνων. Η εκπρόσωπος της ΕΔΟΚ κα Άννα Οικονόμου παρευρέθη στους αγώνες και απένειμε μετάλλια σε κατηγορία νικητών.
Μέγας χορηγός της φετινής διοργάνωσης ήταν η εταιρεία Cyta Ελλάδος, ενώ τον αγώνα στήριξαν οι εταιρείες Απολλώνιον, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Dole μπανάνες, η εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, το ισοτονικό ποτό Oshee και τα Γυμναστήρια Yava Fitness Centers.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι τηλεοπτικοί σταθμοί OTE TV και Action 24, οι Συγκοινωνίες Αθηνών, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Δρόμος 89,8 FM και Join Radio, οι εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος, Δημοκρατία, Espresso και Χρυσή Ευκαιρία, το περιοδικό Runner Magazineκαι οι ιστοσελίδες Runningnews.gr, Newsbomb.gr και Queen.gr.
·                Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης από τους αγώνες θα βρείτε εδώ.
·                Για τα αποτελέσματα των αγώνων ενηλίκων, πατήστε εδώ.
·                Για τα αποτελέσματα των παιδικών αγώνων, πατήστε εδώ
Λοιπά χρήσιμα links:
www.philothei-psychiko.gr                                                     
www.okapa.gr                                    

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...