Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βεργέτης: "Κουρμπέλης, ο νέος Κατσουράνης"!

Βεργέτης: "Κουρμπέλης, ο νέος Κατσουράνης"!
Ο Στάικος Βεργέτης, που καθοδήγησε τον Δημήτρη Κουρμπέλη σε 73 παιχνίδια στον Αστέρα Τρίπολης, μιλά στο Sport24.gr για το επικείμενο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζοντάς τον "νέο Κατσουράνη του ελληνικού ποδοσφαίρου".
O Δμήτρης Κουρμπέλης αναμένεται να αποτελέσει παίκτη του Παναθηναϊκού, αφού με τον Αστέρα Τρίπολης έχει επέλθει συμφωνία. Ένας προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά τον 23χρονο μεσοαμυντικό είναι ο Στάικος Βεργέτης, ο οποίος τον έχει καθοδηγήσει σε 73 παιχνίδια με την ομάδα της Αρκαδίας.
Με τον 40χρονο τεχνικό ο επικείμενος παίκτης του "τριφυλλιού" έχει δουλέψει πιο πολύ από κάθε άλλον προπονητή σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο Βεργέτης χαρακτηρίζει τον Κουρμπέλη ως τον επόμενο Κατσουράνη του ελληνικού ποδοσφαίρου, υποστηρίζει ότι είναι περισσότερο αμυντικός μέσος παρά στόπερ, ενώ αναφέρεται στα αγωνιστικά του προσόντα και στον χαρακτήρα του. Ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας σχολίασε αρχικά:
"Είμαι από τους προπονητές που έχουν ευνοηθεί σε ό,τι αφορά την προπονητική τους καριέρα από τον ποδοσφαιριστή Κουρμπέλη. Το παιδί έχει αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια με εμένα. Συμμετείχε πολύ και στους τρεις προκριματικούς γύρους του Europa League, αλλά και στην καλή πορεία που κάναμε τις δύο χρονιές που ήμουν προπονητής στους ομίλους του θεσμού.
Ως προπονητής τον πίστευα και τον πιστεύω ως αμυντικό χαφ, διότι εκεί μπορεί να αποδώσει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως και ως στόπερ είναι αξιόπιστη λύση για τον προπονητή και την ομάδα του. Έχει πολύ καλή αγωνιστική αντίληψη σε ό,τι αφορά το κλέψιμο και την πρώτη πάσα. Νομίζω ότι είναι ένας από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχει λαμπρόν μέλλον μπροστά του. Είναι πολύ θετική η άποψή μου για αυτόν τον παίκτη".
-Ποιο είναι το κύριο προσόν του;
"Ξέρει να καλύπτει το χώρο του και έχει πολύ εύστοχη την πρώτη πάσα για να ξεκινήσει την επίθεση η ομάδα του. Για αυτό το λόγο τον χρησιμοποιούσα κυρίως ως αμυντικό χαφ. Είναι περισσότερο... χαφάς παρά στόπερ".
- Εκτιμάς ότι στον Παναθηναϊκό θα δείξει ακόμη περισσότερα πράγματα;
"Θεωρώ ότι έχει τα ποιοτικά στοιχεία να σταθεί σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα. Δεν θα δείξει περισσότερα ή λιγότερα. Έχει ποιοτικά στοιχεία και θα τα βγάλει σε όποια ομάδα κι αν αγωνίζεται".
-Ως χαρακτήρας πώς είναι;
"Πολύ καλό παιδί. Κλειστός χαρακτήρας, δεν εκφράζεται πολύ. Επαγγελματίας...".
- Θεωρείς ότι θα μπορούσε να είχε φύγει νωρίτερα από τον Αστέρα;
"Είναι απολύτως φυσιολογικό, τώρα που έχει ωριμάσει ηλικιακά, να κάνει τώρα το άλμα".
- Έχει θέση στην Εθνική ομάδα;
"Ναι το πιστεύω ακράδαντα. Αυτό που θα ήθελα να γράψετε, όπως και αν ακουστεί, είναι ότι πρόκειται για τον επόμενο Κατσουράνη. Μπορεί να συνδέσει την άμυνα με τη γραμμή των χαφ, όπως μπορούσε ο Κατσουράνης να παίξει και στόπερ και αμυντικό χαφ. Αυτό μπορεί να το υλοποιήσει ο Κουρμπέλης.
Έχει καλό ποδοσφαιρικό μυαλό και του αξίζει η ευκαιρία. Με χαρά ενημερώθηκα ότι ο Παναθηναϊκός κινήθηκε για το παιδί αυτό. Είναι μια πολύ καλή επιλογή. Είναι ο νέος Κατσουράνης του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...