Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γ.Σ.Α.: Έκοψε πίτα και βράβευσε αθλητές! (εικόνες)

Γ.Σ.Α.: Έκοψε πίτα και βράβευσε αθλητές! (εικόνες)
Μια εξαιρετική βραδιά πραγματοποίησε ο Γυμναστικός Σύλλογος Αρκαδίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον όμορφο χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου στην Τρίπολη. Μία εκδήλωση στην οποία ο ιστορικός σύλλογος της Τρίπολης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Ουσιαστικά όμως μεγάλοι πρωταγωνιστές τις βραδιές αποτέλεσαν οι αθλητές του συλλόγου που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον τοπικό κλασικό αθλητισμό και το συλλόγου με τις υψηλές θέσεις τους στις κατηγορίες τους σε Πανελλαδικό επίπεδο. Πρωταγωνιστές και τα τιμώμενα πρόσωπα στις ειδικές βραβεύσεις του συλλόγου!
Ο κόσμος και οι φίλοι του ΓΣΑ γέμισαν την αίθουσα και τίμησαν με την παρουσία τους το σύλλογο, σε μια βραδιά που περιλάμβανε πλούσιο δείπνο, πολύ μουσική και διασκέδαση και φυσικά πολλές εκπλήξεις με δώρα που κληρώθηκαν μέσα από την λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, με την κλήρωση να πραγματοποιείται στη διάρκεια της βραδιάς. Συντονιστής αυτής της εκδήλωσης αποτέλεσε ο κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.
Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΓΣΑ κ. Κώστα Βινατσέλα ο οποίος στάθηκε στα παιδιά του συλλόγου τόσο αυτά που με αφορμή της επιτυχίες τους βραβεύθηκαν την περασμένη χρονιά, όσο και όλους τους αθλητές του συλλόγου που προσφέρουν στο σύλλογο με την προσπάθειά τους. Στη συνέχεια ο κ. Βινατσέλας έκοψε την πίτα του συλλόγου.
Χαιρετισμό στη συνέχεια απηύθυνε και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής ο οποίος αναφερόμενος στους παρευρισκόμενους για το σύλλογο τόνισε τη σπουδαιότητα των βραβεύσεων στους αθλητές και αθλήτριες. Αναφέρθηκε επίσης στην κα Ξένια Αργειτάκη η οποία τις προηγούμενες μέρες έγινε μέλος της ΔΟΕ! Τέλος τόνισε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει το σύλλογο. Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γιάννης Κατσίρης απευθύνοντας το δικό του χαιρετισμό, αναφέρθηκε στην προσφορά του συλλόγου στο Νομό μας.
Χαιρετισμό απηύθυνε και η κα Ξένια Αργειτάκη μέλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΕ. Εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται κοντά στο σύλλογο, στους αθλητές και σε ανθρώπους του τοπικού κλασικού αθλητισμού. Τόνισε ότι η Τρίπολη είναι στην καρδιά της και θα την βοηθά από όποια θέση και αν βρίσκεται. Αναφέρθηκε παράλληλα σ’ έναν απολογισμό της περασμένης χρονιάς στον Ελληνικό κλασικό αθλητισμό.
 
Τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς…
Το ουσιαστικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε την τιμητική βράβευση αθλητών του Γυμναστικού Συλλόγου Αρκαδίας που διακρίθηκαν σε Πανελλαδικό επίπεδο την περασμένη χρονιά στον κλασικό αθλητισμό. Συνολικά 13 αθλητές και αθλήτριες εκπροσώπησαν επάξια το σύλλογο ανάμεσα φυσικά σε όλους του αθλητές του συλλόγου και έφεραν σημαντικές διακρίσεις.
Αναλυτικά λοιπόν οι αθλητές αυτοί είχαν ως εξής:
1) ΚΙΜΩΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ | Αθλητής Σφυροβολίας και Δισκοβολίας στην κατηγορία Παίδων. 4ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Π-Κ στη Σφυροβολία. 5ος στην τελική φάση σχολικού πρωταθλήματος στη Δισκοβολία. 9ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Π-Κ στη Δισκοβολία. 4ος στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου.
2) ΜΕΝΣΟΥΡ ΣΕΧΟΥ | 5ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ε-Ν στα 3000μ. Στιπλ. 7ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΝΑ-ΝΓ στα 3000μ. Στιπλ.
3) ΗΛΙΑΣ ΣΟΥΓΛΑΚΟΣ | 10ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α-Γ στη Σφυροφολία. 4ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΝΑ-ΝΓ στη Σφυροβολία. Μέλος Εθνικής ομάδας.
4) ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΕΛΑ | 6η στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α-Γ στο Άλμα Επί Κοντώ.
5) ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΕΛΑ | 8η στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α-Γ στο Άλμα Επί Κοντώ.
6) ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΨΥΧΑΡΗ | 8η στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ στο Άλμα Επί Κοντώ.
7) ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ | 7ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ στα 100μ. εμπόδια.
8) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΙΝΑΤΣΕΛΑΣ | 7ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ε-Ν στη Σφυροβολία. Συμμετοχή σε δύο συναντήσεις με την Εθνική ομάδα.
9) ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΗΛΟΣ | 9ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Π-Κ στη Σφυροβολία.
10) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ | 10ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Π-Κ στα 3000μ. 10ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Π-Κ στα 1500μ.
11) ΜΑΡΙΑ ΤΕΛΑ | 9η στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ στο Άλμα Επί Κοντώ.
12) ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΠΟΥΡΤΖΟΥΚΛΗΣ | 8ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 100μ. εμπόδια.
13) ΧΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ | 11ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ στα 80μ.
 
Οι ειδικές βραβεύσεις του συλλόγου…
Στην βραδιά πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο ειδικές βραβεύσεις σε δύο πρόσωπα που πρόσφεραν πολλά στον τοπικό αθλητισμό τα προηγούμενα χρόνια, μετά από απόφαση της διοίκησης του ΓΣΑ. Η πρώτη βράβευση έγινε στον κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο ο οποίος τις προηγούμενες δεκαετίες αγωνίστηκε ως αθλητής του ΓΣΑ τόσο στα αγωνίσματα του στίβου όσο και στην ομάδα βόλεϊ του συλλόγου. Αν και ο ίδιος έγινε γνωστός πραγματοποιώντας μεγάλη καριέρα ως τερματοφύλακας στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο ίδιος τόνισε τη χαρά του και τις ευχαριστίες του για την τιμητική βράβευση αναφέροντας ότι ο Γ.Σ.Αρκαδίας τον βοήθησε σημαντικά στην μετέπειτα αθλητική του καριέρα.
Η δεύτερη ειδική βράβευση έγινε στον παλαίμαχο παράγοντα του συλλόγου κ. Δημήτρη Σταυρίδη ο οποίος με τη σειρά του έχει προσφέρει πολλά στο Γ.Σ.Αρκαδίας. Ο κ. Σταυρίδης κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του συλλόγου, καθώς επίσης και έφορος κολύμβησης. Με τη σειρά του ο κ. Σταυρίδης ευχαρίστησε το σύλλογο εκφράζοντας την έκπληξή του γι' αυτή ’ην βράβευση.
 
Παυλής: «Οι αθλητές αυτοί είναι η ελπίδα μας»
 
Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής μιλώντας στο «Κόντρα Επίθεση» γι’ αυτή την εκδήλωση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταρχάς είμαι υπερήφανος διότι εκπροσωπώ το Δήμο Τρίπολης όπου ο Γ.Σ.Αρκαδίας είναι ο κυρίαρχος στα ζητήματα του κλασικού αθλητισμού. Είναι ο σύλλογος που διακρίνεται και μας εκπροσωπεί στη χώρα με πολύ καλές διακρίσεις ειδικότερα στις μικρές ηλικίες και αυτή είναι η μεγάλη μας ελπίδα ότι μπορούμε ταυτόχρονα με το αθλητικό κέντρο το οποίο διαθέτουμε και έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις ως αθλητικό κέντρο. Να δώσουμε τη δυνατότητα για διάκριση όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και στη χώρα μας.
Είμαστε πάντα αισιόδοξοι γιατί πάντα η Αρκαδία και η Τρίπολη έβγαζε αθλητές που πραγματικά εκπροσωπούσαν την περιοχή μας επάξια, διότι σήμερα εδώ κόβοντας την πίτα του συλλόγου και βραβεύοντας τους αθλητές θα ήταν τεράστια η απουσία μας, αν δεν βάζαμε στην άκρη άλλες υποχρεώσεις προκειμένου να παρευρεθούμε στους αθλητές μας, τους γονείς και τους προπονητές τους, να τους τιμήσουμε γιατί νομίζω ότι είναι σήμερα το ελάχιστον που κάνει πλέον η πολιτεία.».
 
 
 
 
 
Καραλής: «Το Νομικό Πρόσωπο βρίσκεται στο πλευρό του Γ.Σ.Αρκαδίας»
 Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης κ. Θεόδωρος Καραλής παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Γ.Σ.Αρκαδίας και πριν την έναρξή της, μίλησε στο «Κόντρα Επίθεση» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πρώτον θέλω να ευχηθώ σε όλους τους φίλους εδώ και μέλη του ΓΣΑ, Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά. Εμείς ως Νομικό Πρόσωπο είμαστε πάντα δίπλα στο σύλλογο και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους. Θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε το χώρο του σταδίου. Περιμένουμε αυτή τη στιγμή χρήματα από την ΓΓΑ και το συντομότερο όταν αποκτήσουμε αυτά τα χρήματα θα επισκευάσουμε το χώρο του ταρτάν γιατί όπως γνωρίζετε έχει καταστραφεί από τις πρόσφατες πλημμύρες του Καλοκαιριού. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου. Μας έχουν υποσχεθεί από την ΓΓΑ ότι σύντομα, θέλω να πιστεύω μέχρι το Πάσχα, θα έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα. Είμαστε στο πλευρό τους και τους στηρίζουμε και από οικονομικής πλευράς όταν υπάρχουν μεγάλες διοργανώσεις όπως το Φεστιβάλ Ρίψεων. Ο Γ.Σ.Αρκαδίας είναι ένας από τους παλαιότερους συλλόγους και χρειάζεται πάντα τη στήριξη της πολιτείας και του Δήμου».
Βινατσέλας: «Αυτή η εκδήλωση αφιερωμένη στους αθλητές μας»
 
 
 
 
Με αφορμή την πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση του Γ.Σ.Αρκαδίας ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Βινατσέλας μίλησε στο «Κόντρα Επίθεση» αναφέροντας: «Αυτή η εκδήλωση πέρα από την καθιερωμένη κοπή της πίτας έχει σαν στόχο να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των αθλητών που κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι αλήθεια, γιατί ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει ο κλασικός αθλητισμός, καταφέραν να μπουν στους τελικούς των Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Είχαμε αρκετά παιδιά στους τελικούς των Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Συνολικά 13 παιδιά βραβεύονται σήμερα, ένας παλιός αθλητής και ένας παράγοντας. Πιστεύω ότι το 2017 θα είναι ακόμη καλύτερο».
Αναφορικά με τη σημασία αυτών των επιτυχιών ειδικά σε μια περίοδο όπου λόγω της κρίσης η προσπάθεια για διάκριση είναι ακόμη δυσκολότερη ο κ. Βινατσέλας σχολίασε: «Γι’ αυτό το λόγο γίνεται αυτή η εκδήλωση σήμερα. Να επιβραβεύσουμε αυτά τα παιδιά, γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Τρίπολη δεν είναι και οι καλύτερες. Παρ’ όλα αυτά είχαμε μια πολύ αξιόλογη παρουσία στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και πιστεύω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται από τους προπονητές του συλλόγου».

 


(Φωτογραφίες: Φώτης Αλεξόπουλος - www.contraepithesi.gr)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...