Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μία φωτογραφία 415 λέξεις από Κούβαλη για τον Παναρκαδικό της σεζόν 1988-89!

Μία φωτογραφία 415 λέξεις από Κούβαλη για τον Παναρκαδικό της σεζόν 1988-89!

Ο προπονητής και μεγάλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Κούβαλης τις προηγούμενες ώρες ταξίδεψε τους φίλους του Αρκαδικού ποδοσφαίρου χρόνια πριν στον Παναρκαδικός της αγωνιστικής περίοδου 1988-1989, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook! Ο ίδιος μέσα από μια αναλυτική περιγραφή της ρετρό φωτογραφίας της ομάδας του Παναρκαδικού εκείνης της σεζόν που ανέβασε, υπενθυμίζει μια ακόμη ένδοξη σελίδα του ιστορικού Παναρκαδικού, με μεγάλους παίκτες στο ρόστερ του.

Εμείς δανειζόμαστε αυτή την ανάρτηση και μέσα από την εξαιρετική ρετρό περιγραφή του Βασίλη Κούβαλη, αναδεικνύουμε εκείνη την ομάδα του Παναρκαδικού της σεζόν 1988-1989:

«Η ομάδα του Παναρκαδικού στον ενιαίο όμιλο της Γ’ Εθνικής (βορράς και νότος μαζί) 1988-89. Με (7) παίκτες στην βασική ενδεκάδα από την Αρκαδία και (4) «ξένους» που έκαναν διαφορά! Για μένα η ομάδα αυτή έπαιζε άνετα στην τωρινή Superleague. Παρακάτω θα αναφέρω λίγα, γιατί είχαν πολλά, από τα χαρακτηριστικά των έντεκα που βλέπετε.

ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Γιάννης Ρούμπης 33 ετών (τρομερός τεχνίτης, που σπάνια συναντάς ακόμα και σήμερα στις μεγάλες ομάδες, χάιδευε την μπάλα με μαεστρία και θύμιζε τον Velimir Zajec (Βέλιμιρ Ζάετς) στο παίξιμό του) Γιάννης Γιαννακόπουλος 23 ετών (σύγχρονος τερματοφύλακας για την εποχή του με εντυπωσιακά ρεφλέξ και ταχύτητα έπαιζε εντός και εκτός εστίας, ήταν καλός και με την μπάλα στα πόδια με την ίδια επιτυχία) Δημήτρης Αλέμης 23 ετών (ένα κέντρο μόνος του, με φοβερή δύναμη και πάθος αλλά και ποιότητα στην δημιουργία και την ανάπτυξη παιχνιδιού από αυτή τη θέση. Αμυντικό χαφ που όλοι οι προπονητές θέλουν στην ομάδα τους) Σπύρος Μούτσιος 27 ετών (από την Ελασσόνα ένας εργάτης μέσα στο γήπεδο με τρομερό μυϊκό σύστημα που αγωνιζόταν σαν κρυφός φορ βάζοντας πολλά γκολ αλλά βοηθούσε σημαντικά και στον ανασταλτικό τομέα) Χάρης Ελευθεριάδης 26 ετών (από την Αριδαία με απίστευτη μυϊκή δύναμη και αριστερό πόδι πάρα πολύ δυνατό. Άτεχνος αλλά με πολλές δυνάμεις αγωνιζόταν στη θέση του αριστερού μπακ σκοράροντας μάλιστα αρκετές φορές) Κώστας Μπεντεβής 28 ετών (κεντρικός αμυντικός με προσόντα επιθετικού χαφ! Τεχνίτης αμυντικός από τους λίγους, ψηλός με πάρα πάρα πολύ δυνατό δεξί πόδι. Σκόραρε άλλωστε αρκετές φορές με σουτ).

ΚΑΤΩ: Δημήτρης Σαλαπάτας 30 ετών ( πάρα πολύ γρήγορος και ταχυδυναμικός παίκτης αγωνιζόταν συνήθως δεξιά σκοράροντας με σουτ και κεφαλιές εκμεταλλευόμενος την αλτικότητά του. Ιδανικός για παιχνίδι σε ανοικτό γήπεδο) Χρήστος Μιχαλόπουλος 24 ετών ( το μηχανάκι της ομάδας. Από την θέση του δεξιού μπακ δεν σταματούσε να τρέχει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό καλύπτοντας αμυντικά, με το δυναμικό του παιχνίδι και επιθετικά με τις σέντρες του την πλευρά του) Δημήτρης Πηγαδίτης 34 ετών (ένα από τα κορυφαία «δεκάρια» του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ευβοιώτης χωρίς υπερβολή. Χαιρόσουν να τον βλέπεις να καθοδηγεί με τις απρόβλεπτες πάσες του την ομάδα, να σκοράρει με σουτ ή με εκτελέσεις φάουλ με το μαγικό αριστερό του και γενικά η παρουσία του ήταν ηγετική μέσα στο γήπεδο) Λεωνίδας Μπακιρτζίδης 28 ετών (ο βορειοελλαδίτης επιθετικός με φοβερό πείσμα, καλή κίνηση σε κλειστό χώρο αφού είχε καλή τεχνική, μπορούσε να σκοράρει με οποιοδήποτε τρόπο. Ιδανικός στο να ανοίγει χώρο για τους χαφ που έρχονταν από πίσω για να σκοράρουν) Βασίλης Κούβαλης 18 ετών.».

http://www.contraepithesi.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...