Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συγκλονιστικός Αντετοκούνμπο! Η ομιλία του «Greek Freak» που συγκίνησε!

Συγκλονιστικός Αντετοκούνμπο! Η ομιλία του «Greek Freak» που συγκίνησε!

 

Περισσότεροι από χίλιοι ομογενείς έδωσαν το παρών στην γιορτή για τα 30 χρόνια του «Cosmos FM» στη Νέα Υόρκη, με εκλεκτό προσκεκλημένο τον αστέρα των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον αδερφό του, Θανάση -μαζί ήταν ο Κώστας και ο Αλέξανδρος- αλλά και εκπροσώπους των δυο «χρυσών» γενιών του ελληνικού μπάσκετ.   Στο κλειστό γυμναστήριο του «Adelphi University»,Ελληνοαμερικανοί κάθε ηλικίας προσήλθαν για να δουν από κοντά τις παλαιές και νέες δόξες του ελληνικού μπάσκετ.  

Νέοι γονείς και μικρά παιδιά, με φανέλες του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά και την Εθνική, δημιούργησαν μια εορταστική ατμόσφαιρα, ενώ πολλοί εξ αυτών σήκωσαν πανό και πλακάτ με την μορφή του

παίκτη της Εθνικής.   «Από τότε που ήμουν ρούκι μέχρι και σήμερα, δεν έχω παίξει ποτέ στη Νέα Υόρκη με λιγότερους από 300 Έλληνες να με υποστηρίζουν. Είναι άνθρωποι που δείχνουν την υποστήριξή τους, όπως σήμερα, και πάντα προσπαθώ να τους χαιρετάω όλους και αισθάνομαι άσχημα όταν στεναχωρώ κάποιους και δεν τους βλέπω», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επονομαζόμενος και «Greek Freak».   Κάθε ένας από τους τέσσερις προσκεκλημένους παρουσιάστηκε με ένα ξεχωριστό βίντεο – αφιέρωμα. Πρώτος μπήκε ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος κάλεσε το κοινό της ομογένειας να μάθει για τα κατορθώματα του ελληνικού μπάσκετ.  

«Η Ελλάδα έχει να υπερηφανεύεται για κατορθώματα όπως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, η επανάσταση του 1821 και το «ΟΧΙ» του 1940. Σήμερα, όμως, εμείς είμαστε εδώ για να επιδείξουμε και κατορθώματα της σύγχρονης Ελλάδας, ένα εκ των οποίων είναι το μπάσκετ, έστω κι αν δεν έχει την ίδια σημασία βέβαια με αυτά που προανέφερα», δήλωσε ο Παναγιώτης Φασούλας.   Στην συνέχεια, ήταν η σειρά του Μιχάλη Κακιούζη, για τον οποίο οι παρουσιαστές υπενθύμισαν την συγκλονιστική εμφάνισή του κόντρα στην "Dream Team" το 2006, όπου σκόραρε 11 πόντους κόντρα στον Λε Μπρον Τζέιμς.

«Εγώ εμπνεύστηκα από τον Παναγιώτη, η γενιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο εμπνεύστηκε από εμάς, ελπίζω τα παιδιά μας να εμπνευστούν από τον Αντετοκούνμπο.»   Θερμό χειροκρότημα εισέπραξε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του στη Νέα Υόρκη, μετά την θητεία του στους New York Knicks.   Στην συνέχεια ακολούθησαν αγώνες επιλέκτων αγοριών και κοριτσιών με προπονητές των δυο ομάδων τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο αντίστοιχα.  

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκίνησε με έναν ευχαριστήριο λόγο έξι λεπτών. Για μία ακόμη φορά, ο Έλληνας σούπερ σταρ του ΝΒΑ δίδαξε μετριοφροσύνη και αγάπη για την πατρίδα και την οικογένειά του κερδίζοντας θερμό χειροκρότημα.   Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν και οι γονείς των Ελλήνων σταρ του μπάσκετ, Βερόνικα και Τσαρλς Αντετοκούνμπο, για τις θυσίες τους στην ανατροφή των παιδιών τους και την ελληνική ταυτότητα που τους μετέδωσαν.

Πηγή: www.lifo.gr

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...