Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη - Άρχισαν οι αιτήσεις για τα δωρεάν κολυμβητικά τμήματα

Τρίπολη - Άρχισαν οι αιτήσεις για τα δωρεάν κολυμβητικά τμήματα
Ο Δήμος Τρίπολης  σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης και τους κολυμβητικούς συλλόγους για 5η συνεχόμενη χρονιά προγραμματίζει την λειτουργία  τμημάτων κολύμβησης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με κοινωνικά κριτήρια.
Τα κριτήρια που θα γίνει η επιλογή θα είναι αυστηρά κοινωνικά και με σειρά προτεραιότητας με μέγιστο αριθμό τα 30 παιδιά ηλικίας 6-14 ετών και 12 παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών). Τα παιδιά που θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά θα μπορούν να συμμετέχουν στα τμήματα των αθλητικών συλλόγων χωρίς να έχουν καμία οικονομική υποχρέωση απέναντί τους.
 
Προϋποθέσεις Εγγραφής:
  1. Η  επιλογή των παιδιών θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια που έχει προσδιορίσει το κράτος για την αξιολόγηση του επιπέδου διαβίωσης των οικογενειών. Για την αξιολόγηση των δικαιούχων θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα απαρτίζεται από έναν υπάλληλο της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου, που θα οριστεί με απόφαση Δημάρχου και από δύο υπαλλήλους που θα οριστούν από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης. Η επιτροπή θα αξιολογήσει τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και θα καταρτίσει την κατάσταση των παιδιών που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα. Επίσης η επιτροπή θα είναι αρμόδια για την παρακολούθηση της λειτουργίας του προγράμματος.
  2. Ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων ορίζεται η 03-07-2017 και λήξης η 21-07-2017. Την 04-09-2017  θα αναρτηθεί στο Δημαρχείο, στο Ν.Π.Δ.Δ. και θα κοινοποιηθεί στους αθλητικούς συλλόγους η κατάσταση των παιδιών που θα έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα.
Κριτήρια Επιλογής Δικαιούχων.
Τα κοινωνικά κριτήρια επιλογής των τελικών δικαιούχων του προγράμματος λειτουργίας παιδικών τμημάτων κολύμβησης, που θα λειτουργήσει ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου και τους Αθλητικούς Κολυμβητικούς Συλλόγους κατά την αθλητική περίοδο 2017-2018,  έχουν ως κατωτέρω:
  1. Οικογενειακό Εισόδημα:
α)Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δύο προστατευόμενα μέλη) μέχρι: 11.520,00€.
β) Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα με δύο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη) μέχρι: 14.400,00€.
γ) Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη) μέχρι: 17.280,00€.
Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά €2.880,00€.
  1. Γονέας - κηδεμόνας ΑΜΕΑ
  2. Ανεργία (προηγούνται οι μακροχρόνιοι άνεργοι).
  3. Οικογενειακή Κατάσταση:
α) Μονογονεϊκές Οικογένειες
β) Πολύτεκνες Οικογένειες
γ) Τρίτεκνες Οικογένειες
Κατά την επιλογή των δικαιούχων θα προηγούνται οι αιτήσεις εκείνες που τηρούν όλα τα προαναφερόμενα κριτήρια και δεν έχουν συμμετάσχει στα ανάλογο προγράμματα κολυμβητικής χρονιάς 2015-2016 και 2016-2017
 
Όσοι δικαιούνται, βάσει κοινωνικών κριτηρίων, τη συμμετοχή τους στα δωρεάν παιδικά τμήματα κολύμβησης  και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά, θα πρέπει να προσκομίσουν στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης (Πνευματικό Κέντρο, Εθνικής Αντιστάσεως & Παπαρηγοπούλου),  τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Αίτηση ενδιαφερομένου
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ
Αντίγραφο του εντύπου Ε1
Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας
Κάρτα ανεργίας, εφόσον πρόκειται για άνεργο
Βεβαίωση παιδίατρου
Πληροφορίες στην στον κ. Παντζή Κων/νο  κ.την  Μπιρμπίλη Ασπασία ή (τηλ. 2710.233351).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...