Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στάικος Βεργέτης: "Στόχος του Αστέρα είναι να επιστρέψει στην Ευρώπη"

Στάικος Βεργέτης: "Στόχος του Αστέρα είναι να επιστρέψει στην Ευρώπη"
Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε για τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος από πέρυσι.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Sport24 Radio 103,3

Για τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού: «Να ευχηθούμε καλή επιτυχία. Να έχουν όλες οι ομάδες καλά αποτελέσματα και βέβαια να συνδυαστούν με πρόκριση. Το ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας. Ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος από πέρσι με καλύτερους παίκτες και καλύτερη λειτουργία. Μου αρέσει. Παρά το 1-1 στο μεταξύ μας φιλικό είναι μια καλή ομάδα και φάνηκε με στο παιχνίδι μέσα στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν. Υπό το ίδιο πρίσμα θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τη Ριέκα και μακάρι να πάρει την πρόκριση. Έχει πάρει παίκτες που μου αρέσουν πολύ. Λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερη ανάπτυξη. Εμείς τον δυσκολέψαμε, αλλά τα φιλικά είναι για τους προπονητές. Εγώ είδα ξεκάθαρα έναν καλύτερο Ολυμπιακό σε σχέση πάντα με πέρσι».

Για τη Ριέκα: «Δεν έχω εικόνα της Ριέκα και δεν μπορώ να πω αν είναι καλύτερη ή χειρότερη από την Παρτιζάν».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει: «Πάνω απ” όλα να μην δεχτεί γκολ. Καλύτερα το 0-0 από το 1-1. Αυτή είναι η βάση της επιτυχίας και της πρόκρισης, ώστε να αντιμετωπίσεις διαφορετικά το δεύτερο παιχνίδι. Άλλο να διαφυλάξεις κάτι και άλλο να το διεκδικήσεις. Αν δεχτείς γκολ πρέπει να είσαι και εσύ πιο τολμηρός. Το μηδέν στην άμυνα είναι η ουσία»..

Για την άμυνα του Ολυμπιακού: «Πρέπει να περάσουν τέσσερα με πέντε παιχνίδια για να δούμε πως λειτουργεί. Είναι νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός έχει το πιο δύσκολο έργο με δεδομένο ότι αντιμετωπίζει μια ομάδα που παίζει σε ένα από τα καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Πρόκειται για ομάδα που έχει μάθει να αγωνίζεται σε ένα πολύ υψηλό ρυθμό. Το δικό μας πρωτάθλημα δεν είναι αυτού του επιπέδου. Μπορεί να τα καταφέρει βέβαια ο Παναθηναϊκός. Έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να τα βάζει με ομάδες από καλύτερα πρωταθλήματα».

Για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει ωριμάσει και έχει δουλέψει σε σχέση με τα παιχνίδια απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, άρα θα είναι καλύτερη με την Μπριζ. Θα πρέπει να ανταγωνιστεί τον εαυτό της. Αυτό είναι το κρίσιμο. Κυρίως στο παιχνίδι εντός έδρας».

Για τον ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ ήρθε ένας νέος άνθρωπος να δώσει το δικό του στίγμα. Η Έστερσουντ είναι μια ομάδα που δεν την ξέρουμε καλά. Καλή επιτυχία να ευχηθούμε».

Για τον Αστέρα και τον στόχο του στο πρωτάθλημα: «Ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην Ευρώπη. Η προετοιμασία έχει κυλήσει με θετικό πρόσημο, αφού δεν είχαμε ιδιαίτερους τραυματισμούς. Βαθμιαία η ομάδα βελτιώνεται σε άμυνα και στην επιθετική αντάπτυξη. Κάναμε καλά φιλικά και περιμένουμε με αγωνία τα επίσημα παιχνίδια για να δούμε που θέλουμε βελτίωση».

Για τα πολλά γκολ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο: «Δεν θα πρέπει να κοιτάμε τα φιλικά. Μπορεί να είναι μια παγίδα όλο αυτό. Με τον Ατρόμητο βάλαμε έξι γκολ, αλλά με τον Παναιτωλικό δεν σκοράραμε. Κάθε παιχνίδι διαφέρει».

Για το φαβορί του πρωταθλήματος: «Ο Αστέρας (γέλια). Σίγουρα είναι πολύ νωρίς και είναι ρίσκο να πεις κάτι. Αναμφισβήτητα φαβορί είναι ο Ολυμπιακός που τόσα χρόνια το παίρνει και έχει δείξει κάτι μέχρι στιγμής. Βέβαια από κοντά είναι ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Το θέμα είναι να μας δείξουν σε τι βαθμό είναι ικανές να το κάνουν».

Για το πρωτάθλημα γενικότερα: «Άλλο το θέμα της ποιότητας και άλλο αν είναι δύσκολο το πρωτάθλημα. Εγώ θέλω να πω ότι όλοι οι φορείς πρέπει να προβληματισμού ώστε να ανεβάσουν το προϊόν. Έχουν αδειάσει τα γήπεδα και οι καφετέριες που έβλεπε ο κόσμος τα παιχνίδια. Και βέβαια όλοι εμείς που είμαστε μέσα στο χώρο του ποδοσφαίρου να βοηθήσουμε. Το ποδοσφαιρικό θέαμα στηρίζεται στον ρυθμό και δεν θα πρέπει οι διαιτητές να τον σταματάνε».

    Προσθήκη σχολίου

    Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

    Επιστροφή στην κορυφή

    Διαβάστε επίσης...