Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όταν στην Τρίπολη λειτουργούσε το Αθλητικό Γυμνάσιο (vd)

Όταν στην Τρίπολη λειτουργούσε το Αθλητικό Γυμνάσιο (vd)

Σε μια περίοδο όπου τα οικονομικά δεδομένα ήταν διαφορετικά και ο αθλητισμός στην Ελλάδα είχε δεχόταν την πιο ουσιαστική υποστήριξη της πολιτείας, ο αθλητισμός είχε μπει πιο ενεργά στο χώρο της Παιδείας, με τη λειτουργία των Αθλητικών Γυμνασίων.

Ένας θεσμός ο οποίος σίγουρα μπορούσε να βοηθήσει πολλούς αθλητές-μαθητές να συνδυάσουν με ιδανικό τρόπο το σχολείο και την εξέλιξη τους στον αθλητισμό. Ο θεσμός των Αθλητικών Γυμνασίων αν και φιλόδοξο εγχείρημα δεν κράτησε πολλά χρόνια, ενώ πιο συγκεκριμένα στην Τρίπολη διήρκησε αρκετά μικρότερο χρονικό διάστημα.

 

Την περίοδο πίσω στο 1994 λοιπόν το Αθλητικό Γυμνάσιο που λειτούργησε στην Τρίπολη, επέτρεψε σε πολλά παιδιά της πόλης να συνδυάσουν με ιδανικό τρόπο τις προπονήσεις στο άθλημα που δραστηριοποιούνται με το σχολείο. Καθημερινά το πρόγραμμα περιλάμβανε πρωινές προπονήσεις στο χώρο του τότε Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, ανάλογα με το άθλημα που δραστηριοποιούνταν. Στη συνέχεια οι μαθητές του Αθλητικού Γυμνασίου αφού έπαιρναν το πρωινό, επέστρεφαν στο σχολείο για την παρακολούθηση κανονικά των μαθημάτων τους.

Σημειώνεται τέλος ότι όταν είχε παρθεί η απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία του, είχαν υπάρξει αρκετές αντιδράσεις, αφού αρκετοί εκπαιδευτικοί καθηγητές φυσικής αγωγής και προπονητές είχαν χάσει τη δουλειά τους ακόμη και ως ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές.

* Το βίντεο είναι από το προσωπικό αρχείο του Κώστα Στάικου τον οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρησή του!

contraepithesi.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...