Menu
RSS
Πέμπτη, 23/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο άρχοντας του ντέρμπι από την ... Αρκαδία!

Ο άρχοντας του ντέρμπι από την ... Αρκαδία!
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης (από το Κορακοβούνι Κυνουρίας, πρώην παίχτης του Αστέρα) έκανε τα πάντα στην νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού σε μία «γεμάτη» και εντυπωσιακή εμφάνιση και το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον MVP της αναμέτρησης!

Επιμέλεια: 
 
Τι άλλο να έκανε ο άνθρωπος πάνω στο χορτάρι; Στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι έστησε... πάρτι στην μεσαία γραμμή. Ανασταλτικά κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές «μάχες», έκανε αρκετά κλεψίματα, κάλυπτε άριστα χώρους, δεν επέτρεψε ούτε στον Οφόε, ούτε στον Φορτούνη να δημιουργήσουν και ήταν «σκύλος»! Δημιουργικά κρατούσε μπάλα σωστά, μοίραζε το παιχνίδι, έδινε ηρεμία στους συμπαίκτες του και ακόμη και σε φάσεις που πιεζόταν είχε το καθαρό μυαλό να πράξει αυτό που του ζητούσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ήταν απολαυστικός κόντρα στον Ολυμπιακό! Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε μάθει-λανθασμένα- να χρίζουμε ως πολυτιμότερο μίας αναμέτρησης τον παίκτη που μπορεί να σκοράρει και να κρίνει τον νικητή αλλά ο Έλληνας μέσος ήταν αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος του γηπέδου, με τεράστια συνεισφορά στην κυριαρχία του Παναθηναϊκού μέχρι το 75'.



Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του πρωταθλήματος, ο «Κούρμπε» είχε 6 πάσες που προώθησαν μπροστά την μπάλα, 3 φάουλ υπέρ του, 3 κλεψίματα ενώ ήταν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που έτρεξαν περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ

Μετά την παραχώρηση του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αϊν και του Κάρλος Ζέκα στην Κοπεγχάγη το περιβραχιόνιο του αρχηγού έμεινε «ορφανό» και οι πραγματικά άξιοι υποψήφιοι ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Παρά το γεγονός πως βρισκόταν μόλις ένα εξάμηνο στην ομάδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχρισε πρώτο αρχηγό τον Δημήτρη Κουρμπέλη στα 24 του! 



Ο Έλληνας μέσος εξάλλου προσαρμόστηκε με το... καλημέρα στις νέες αυξημένες απαιτήσεις του να παίζει βασικός στον Παναθηναϊκό, σε αρκετά ματς πέρυσι έβγαλε ηγετικά χαρακτηριστικά και μέσα στα αποδυτήρια αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιδιά που απολαμβάνει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Ο captain του Παναθηναϊκού με την συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδου, δικαιώνει απόλυτα τον Μαρίνο Ουζουνίδη για την επιλογή του να του δώσει το περιβραχιόνιο στην νέα εποχή.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο διεθνής μέσος από το καλοκαίρι είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων και ομάδες κυρίως από την Bundesliga είχαν ψηλά το όνομα του στην μεταγραφική τους λίστα. Η εμφάνισή του στον απόλυτο καθρέφτη του ελληνικού πρωταθλήματος ανέβασαν τις μετοχές του εντυπωσιακά και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως τον Ιανουάριο θα φτάσουν στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ επίσημες προτάσεις για την παραχώρησή του.



Παράλληλα, τα όσα έκανε στο ελληνικό «κλάσικο» δεν πέρασαν απαρατήρητα ούτε και από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίκαελ Σκίμπε!

http://www.gazzetta.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...