Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιώργος Μπαλής | Ένα (ακόμη) μέγα παράδειγμα ότι σχολείο και (πρωτ)αθλητισμός συνδυάζονται αρμονικά!

Γιώργος Μπαλής | Ένα (ακόμη) μέγα παράδειγμα ότι σχολείο και (πρωτ)αθλητισμός συνδυάζονται αρμονικά!

ΓΡΑΦΕΙ ο Φώτης Αλεξόπουλος.

Πάρα πολλές φορές έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια ότι οι υποχρεώσεις του σχολείου αποτελούν «τροχοπέδη»στο να καταφέρει ένα παιδί να ασχοληθεί με επιτυχία τον αθλητισμό, πόσο μάλλον δε με τον πρωταθλητισμό! Την ίδια ώρα μάλιστα που διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στην εξέλιξη του χαρακτήρα ενός παιδιού με τα οφέλη να είναι πολλά για τον άνθρωπο.

Το παραπάνω συμπέρασμα ωστόσο έρχεται ακόμη ένας ντόπιος νεαρός αθλητής να αποδείξει με πράξεις ότι δενισχύει, αλλά απεναντίας να ενισχύσει το γεγονός ότι αθλητισμός και σχολείο μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικάστη ζωή ενός αθλητή - μαθητή! Ο Γιώργος Μπαλής αθλητής για δεύτερη χρονιά της εφηβικής ομάδας του Ολυμπιακού κατάφερε πριν λίγες μέρες να κατακτήσει με τους «ερυθρόλευκους» το πρωτάθλημα Ελλάδος στη συγκεκριμένη κατηγορία με τη συμμετοχή στην τελική φάση που διεξήχθη στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.

Ο Γιώργος Μπαλής αποτέλεσε ένα από τα πάρα πολλά παιδιά που έκλεινε από νωρίς στον αθλητισμό και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία μ’ αυτόν. Από την κατηγορία ΜΙΝΙ και σε ηλικία Δημοτικού άρχισε σιγά-σιγά να εξελίσσεται μπασκετικά και να ξεχωρίζει για το ταλέντο του στην ηλικία του. Κατάφερε να πρωταγωνιστήσει με την παιδική ομάδα του Συλλόγου Δρομέων, προλαβαίνοντας να αγωνιστεί με ιδιαίτερα ουσιώδη παρουσία και στην ανδρική ομάδα των «κυανοκιτρίνων» στο Α’ τοπικό της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Ο νεαρός Μπαλής είχε πλέον εξελιχθεί σε ένα σπουδαίο ταλέντο, είχε καταφέρει να περάσει το «κατώφλι» των μικρών Εθνικών ομάδων και επιπλέον να αποσπάσει την προσοχή και ενδιαφέρον σημαντικών Ελληνικών συλλόγων και προπονητών, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός. Την ίδια ώρα όμως ο νεαρός αθλητής μεγάλωνεκαι παράλληλα αυξάνονταν και οι υποχρεώσεις του στο σχολείο! Κι εδώ έρχεται το μέγα «δίλημμα» που θέλει αρκετά παιδιά να αποχωρούν από τον αθλητισμό, γιατί οι αυξημένες υποχρεώσεις στο σχολείο και η προοπτική τις επιτυχίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έρχονται σε πρώτη προτεραιότητα.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική! Αθλητισμός και Σχολείο - Σπουδές μπορούν να συνδυαστούν! Ο Γιώργος Μπαλής είναι εν’ εξελίξει μαθητής και μάλιστα στην πιο κρίσιμη και απαιτητική καμπή! Είναι εξαιρετικός μαθητής παρ’ όλα αυτά, καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει και στις υποχρεώσεις του στο σχολείο και στις απαιτητικέςυποχρεώσεις του με την εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού!

Το επίτευγμα του Γιώργου Μπαλή γίνεται μεγαλύτερο αν συνειδητοποιήσει κανείς ότι ο νεαρός Τριπολίτης αυτά τα τελευταία δύο χρόνια που αγωνίζεται με την ομάδα εφήβων του Ολυμπιακού μπήκε στη διαδικασία ενός ιδιαίτερα απαιτητικού εβδομαδιαίου προγράμματος. Συγκεκριμένα συνεχίζοντας να ζει στην Τρίπολη (τουλάχιστον τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας) και να πηγαίνει σε σχολείο της Αρκαδικής πρωτεύουσα, αντί να μετακομίσει στην Αθήνα τον έβρισκε πολλές ώρες στους δρόμους! Ήταν αναγκασμένος να ταξιδεύει αρκετές φορές ακόμη και σε καθημερινή βάση από την Τρίπολη στην Αθήνα και αντίστροφα προκειμένου να προπονείται και να συμμετείχε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ομάδα του Ολυμπιακού! Ακόμη και αν υπήρξαν στιγμές που ο ίδιος σκέφτηκε να τα παρατήσει, η αγάπη του για τον αθλητισμό και το μπάσκετ και η πίστη του ότι μπορεί να τα καταφέρει τον έκαναν να συνεχίσει την προσπάθεια.

Ο Γιώργος Μπαλής (δεξιά) το 2010 σε ηλικία 10 ετών στον πάγκο της ανδρικής ομάδας του Συλλόγου Δρομέων.

Σ’ όλη αυτή την προσπάθεια αν ο Γιώργος Μπαλής δεν είχε την πλήρη υποστήριξη της οικογένειάς του που στέκονταν στο πλευρό του και στις επιλογές του, αν δεν υπήρχε η σωστή αντιμετώπιση ώστε να διατηρούνται οι κατάλληλες ισορροπίες στα «θέλω» και στα «πρέπει» τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αν δεν υπήρχε η υπομονήαπό τους γονείς και τον πατέρα του Ηλία, σχεδόν σε καθημερινή βάση να τον μεταφέρει οδικώς από την Τρίπολη στην Αθήνα και το αντίστροφο, σήμερα ο Γιώργος Μπαλής δεν θα πανηγύριζε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε επίπεδο εφήβων με την ομάδα του Ολυμπιακού!

Στην περιοχή μας, πιστέψτε με, υπάρχουν πολλά παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό σε διάφορα αθλήματα, καταφέρνοντας να ξεχωρίσουν και να πραγματοποιήσουν μεγάλες διακρίσεις, συνδυάζοντας με μεγάλη επιτυχία τις ιδιαίτερες αυξημένες υποχρεώσεις τους στον αθλητισμό με το σχολείο, αποτελώντας πολύ καλοί μαθητές στο σχολείο! Υπάρχουν παράλληλα πολλοί γονείς που στέκονται στο πλευρό των παιδιών του με κάθε τρόπο, κάνοντας και αυτοί με τις σειρά τους αμέτρητα χιλιόμετρα εντός και εκτός εισαγωγικών, προκειμένου να καταφέρουν τα παιδιά τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στον αθλητισμό, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ότι αθλητισμός και σχολείο μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά!

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: BASKET.GR.

Υ.Γ.1 Η κατάκτηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος με τη φανέλα των εφήβων του Ολυμπιακού, αποτελεί για το Γιώργο Μπαλή ΔΙΚΑΙΩΣΗ των κόπων, των «θυσιών» και της σκληρής δουλειάς με χαμηλούς τόνους του εντός και εκτός παρκέ μέχρι σήμερα!

Υ.Γ.2 Αποδεικνύεται τελικά ότι αν υπάρχει πραγματικά θέληση, πίστη και υπομονή, αλλά και η σωστή υποστήριξη από την οικογένεια, ένας νεαρός αθλητής μπορεί να συνδυάσει ιδανικά την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό / πρωταθλητισμό με το σχολείο!

Υ.Γ.3

Στην αρμονική συνύπαρξη Αθλητισμός / Πρωταθλητισμός - Σχολείο για έναν ταλαντούχο αθλητή, η σωστή συμπεριφορά και στήριξη της οικογένειάς παίζει ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ρόλο!

www.contraepithesi.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...