Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Φιλόδημος ΙΙ" | Άνοιξε η πρόσκληση για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων

"Φιλόδημος ΙΙ" | Άνοιξε η πρόσκληση για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων

Ενεργοποιήθηκε η πρόσκληση που αφορά την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, ύψους 50 εκατ. ευρώ, όπως έκανε γνωστό ο Αρκάς σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών, Μαρίνος Ρουσιάς.
Στόχος είναι η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού. Επιλέξιμες δράσεις είναι η κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων (όπως κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα, ταρτάν στίβου, αποδυτήρια), εγκατάσταση ΑΠΕ με στόχο τη βελτίωση των υποδομών, και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.
Κάθε Δικαιούχος έχει δικαίωμα μόνο μίας (1) Αίτησης έως δύο κύρια υποέργα με το συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα να ανέρχεται σε 600.000 €.

Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση του κ. Ρουσιά, για το "άνοιγμα" αυτής της σημαντικής πρόσκλησης, έσπευσε να επικροτήσει ο Αναπληρωτής υγείας Παύλος Πολάκης!

Ποιους αφορά: Δικαιούχοι είναι οι Δήμοι της Χώρας.

Αντικείμενο: Η επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων (όπως κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα, ταρτάν στίβου, αποδυτήρια) με στόχο τη βελτίωση των υποδομών, και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.

Επιλεξιμότητα: Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που αφορούν στην:

-          επισκευή, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων,

-          συναφείς δράσεις όπως κατασκευή ραμπών πρόσβασης ΑμεΑ που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών των εγκαταστάσεων και παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ασφάλειας των χρηστών κατά την προσέλευση και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, ήτοι ηλεκτροφωτισμοί, διαγραμμίσεις οδών, τοποθέτηση ανακλαστικών οδοστρώματος και εγκατάσταση προειδοποιητικών πινακίδων περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων και πινακίδων σήμανσης.

-          δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις (όπως αντικατάσταση καυστήρα/λέβητα/σωληνώσεων με σύστημα που υποστηρίζεται από ΑΠΕ, ισοθερμικά καλύμματα, ηλιακά πάνελ για θέρμανση πισίνας, προσθήκη μόνωσης στο κέλυφος, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης).  Οι παρεμβάσεις πρέπει υποχρεωτικά να αναβαθμίζουν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου κατά μία (1) τουλάχιστον κατηγορία, σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ

Προϋπολογισμός: 50.000.000€

Κάθε Δικαιούχος έχει δικαίωμα μόνο μίας (1) Αίτησης έως δύο κύρια υποέργα, με το συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα να ανέρχεται σε 600.000 €.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...