Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εθελοντική αιμοδοσία στο Βαλτεσινίκο

Εθελοντική αιμοδοσία στο Βαλτεσινίκο

Ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου “Χορεσίβιος” αναγνωρίζοντας την αξία της προσφοράς αίματος διοργανώνει, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’, εθελοντική αιμοδοσία στο Βαλτεσινίκο.

Η αξία του Εθελοντή Αιμοδότη είναι η προσφορά του σε δύο πολύτιμα αγαθά , χωρίς καμία ανταμοιβή. Τα αγαθά αυτά στοιχίζουν μόνο 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.

Τα τελευταία χρόνια ο Εθελοντής Αιμοδότης αναζητάτε όλο και πιο συχνά λόγω των τεράστιων αναγκών αίματος που χρειάζονται οι συνάνθρωποι μας. Το αίμα δεν αποτελεί εμπορεύσιμο αγαθό και από το 1952 που επικρατεί ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας το αίμα διατίθεται δωρεάν σε όποιον το έχει ανάγκη.

Έτσι την Παρασκευή 16/8 (Ημέρα του παραδοσιακού αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο) και το Σάββατο 17/8 η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΓΝΑ ‘ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’ πλήρως εξοπλισμένη, θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο και θα μας περιμένει 09.00 – 13.00 & 17.00 – 20.00.

Είμαστε σίγουροι για την μεγάλη συμμετοχή γιατί στο ερώτημα ‘γιατί να δώσω αίμα;’ η απάντηση είναι «Μπορεί εγώ αύριο να είμαι αυτός που θα το χρειαστώ».

Για το ΔΣ

Η Γενική Γραμματέας Η Πρόεδρος

Παπαπέτρου Γεωργία Παπαγεωργίου Αφροδίτη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...