Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δράση "Αναγνώρισε τη βία" στην Τρίπολη

Δράση "Αναγνώρισε τη βία" στην Τρίπολη

      Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου -Διεθνή Hμέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, η Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη) της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών  του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) και τον  Σύλλογο Κουρέων & Κομμωτών του Δήμου Τρίπολης, διοργανώνουν δράση με θέμα «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΒΙΑ».

      Η δράση, θα πραγματοποιηθεί υπό τον συντονισμό της Επιτελικής/ Συντονιστικής Δομής, με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Τρίπολης, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, την Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ. Θα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή ταινίας μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ.

     Η ανωτέρω δράση, πραγματοποιείται με τη συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης, προς τους επαγγελματίες κουρείς και κομμωτές της πόλης μας, οι οποίοι για πολλές γυναίκες αποτελούν και πρόσωπα αναφοράς των προσωπικών τους βιωμάτων.  Στόχο αποτελεί η ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών αυτών και η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με τον εντοπισμό και την παραπομπή στις αρμόδιες υπηρεσίες γυναικών, που υφίστανται ή έχουν υποστεί βία,  αλλά  και αυτών που είναι εν δυνάμει θύματα, με απώτερο σκοπό την ψυχοκοινωνική, και όχι μόνο, στήριξή τους.

       Η βία κατά των γυναικών, η οποία μπορεί να είναι σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική, αποτελεί καθολικό κοινωνικό φαινόμενο και συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών όσον αφορά την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Ο αντίκτυπος της βίας κατά των γυναικών, δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα, αλλά επηρεάζει τις οικογένειες, τους φίλους και την κοινωνία στο σύνολό της.

  Κατά τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν όλοι οι υποχρεωτικοί κανόνες τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως αυτά ισχύουν από 22/11/2021.

 Σε περίπτωση που, λόγω των ισχυόντων ανωτέρω υγειονομικών μέτρων, κάποιος ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να παραστεί δια ζώσης, διατίθεται παρακάτω ο σύνδεσμος, που δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της δράσης,  μέσω της εφαρμογής zoom.

 

Link

ΔΡΑΣΗΣ

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/94553420229?pwd=S2FiUmlnQ3FZVU9jM1UzL25hSjhldz09

 

 

                                             ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΟΥΡΕΙΣ & ΚΟΜΜΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

10:00-10:15 π.μ.

Προσέλευση

10:15-10:30 π.μ.

-Χαιρετισμοί

-Παρουσίαση Επιτελικής/Συντονιστικής Δομής

Κοινωνικής Ένταξης

Εισηγητής:

Φοίβος Φραγκούλης, Ψυχολόγος Επιτελικής/Συντονιστικής Δομής

10:30-10:45 π.μ.

Παρουσίαση Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης

Εισηγήτρια:

Αγγελική Χριστοπούλου, Σύμβουλος Κοινωνικής και Εργασιακής Στήριξης

10:45-11:05 π.μ.

Ενδοοικογενειακή/ Συντροφική Βία:

Ένα συχνό και επίκαιρο φαινόμενο

Εισηγήτρια:

Θεοδώρα Τσαούση, Σύμβουλος Ψυχολογικής και Εργασιακής Στήριξης

11:05-11:20 π.μ.

Ενδοοικογενειακή/Ενδοσυντροφική Βία: Νομικό πλαίσιο

Εισηγήτρια:

Ελένη Μητροπούλου, Σύμβουλος Νομικής Στήριξης

11:20-11:45 π.μ.

Προβολή ταινίας μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ με θέμα:

«Η βία κατά των γυναικών»

11:45 π.μ.- 12:00 μ.μ.

Συζήτηση

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...