Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ | Οι προβολές της πρώτης ημέρας στην Τρίπολη

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ | Οι προβολές της πρώτης ημέρας στην Τρίπολη

8Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ

CINEVILLE ΤΡΙΠΟΛΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΥΡΙΩΣ ΖΩΝΗ

17:00  Egoiste / Εγωιστές

Σκηνοθέτης: Stéphane Santini & Géraldine André 

ΠαραγωγόςPhilippe Santini, Florence Dozol, Nora Teylouni

Σενάριο: Stéphane Santini   

Διάρκεια: 57’

Χώρα: Ελβετία

Ετος: 2020

Ομιλούμενες γλώσσες: Aγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, αφήγηση στα ελληνικά

Πόλεμος, επείγουσες κρίσεις, πανδημίες, πείνα. Οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική δράση

έχουν συνηθίσει να εργάζονται στα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη. Ωστόσο, λίγοι από αυτούς τολμούν να διεισδύσουν στον κόσμο των προσωπικών συναισθημάτων. Για αυτήν την ταινία, σαράντα εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και οι αγαπημένοι τους κάνουν ακριβώς αυτό: μιλούν χωρίς επιφυλάξεις για τον κίνδυνο, την πρώτη αποστολή, την αίσθηση της ανημπόριας, το πάθος, την επιστροφή στο σπίτι και τα ανείπωτα πράγματα που έχουν βιώσει. Αυτή η ταινία, διερευνά και το κατά πόσο είναι εγωιστική μία τέτοια επιλογή. Οι άνθρωποι με τους οποίους οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική δράση μοιράζονται τη ζωή τους, λένε επίσης την ιστορία τους. Λένε πώς είναι η ζωή μαζί τους αλλά και χωρίς αυτούς…             

18:00 Children of the forest

Σκηνοθεσία/σενάριο/παραγωγή: Natalie Halla

Duration/ Διάρκεια: 72’

Χώρα: Αυστρία

Ετος: 2015

Ομιλούμενη γλώσσα: Γερμανικά

Στα «Παιδιά του Δάσους» ο εξάχρονος Andreas μιλάει για την ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα παιδική ηλικία σε ένα αυστριακό δάσος-παιδικό σταθμό. Αυτή η ειδυλλιακή εμπειρία αρχίζει και καταστρέφεται παρέα με το δάσος.

19:30 Επιστροφή στη γη (Back to Earth)

Σκηνοθεσία: Ακης Κερσανίδης - Χρύσα Τζελέπη

Παραγωγή: Χρύσα Τζελέπη, Άκης Κερσανίδης

Σενάριο:

Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρύσα Τζελέπη

Χώρα: Ελλάδα

Ετος: 2021

Διάρκεια: 59

Ομιλούμενη γλώσσα: Ελληνικά

Βραβεία: Η ταινία έχει βραβευτεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Εμφανίζονται. Έκτορας Μαυρίδης, Σαβίνα Γιαννάτου, Anat Pick, Κωστής Δρυγιανάκης, Tanir Milanov, Elina Sundukova, Karen Wong.

Μουσική. Κωστής Δρυγιανάκης

Μουσικοί. Κώστας Παντόπουλος - Μπάσο, Χρήστος Καλτής - Μπάσο, Νίκος Ξηράκης-Μεταλόφωνο -Συρτάρι, Κώστας Ανέστης – Κρουστά.

Περίληψη: Ο Έκτορας Μαυρίδης είναι κεραμίστας. Αφοσιωμένος τα τελευταία χρόνια στο εν εξελίξει έργο του “Σβώλοι” διερευνά το αποτύπωμα της αρχέγονης φόρμας στο δημόσιο χώρο. Οι σβώλοι που συλλέγει από το οργωμένο χωράφι είναι η πρώτη ύλη. Η μορφή τους, η μυρωδιά του υγρού χώματος τού ξυπνούν αναμνήσεις. Τους παρατηρεί, τους αγγίζει. Θέλει να τους μεταμορφώσει. Δουλεύει με τη φωτιά, το νερό, το χρόνο. Το σώμα μεταφέρει την ενέργεια, η ψυχή του το βαθύ μπλε χρώμα. Τώρα οι σβώλοι δεν έχουν βάρος, αιωρούνται επάνω από τα στάχυα μαζί με ένα κομμάτι των αναμνήσεων και της ταυτότητας του δημιουργού τους, του Εκτoρα.

20:30 80,000 Schnitzel

Σκηνοθέτης: Hannah Schweier

Παραγωγός: Stefan Sporbert, Lorena Junghans

Σενάριο: Hannah Schweier

Διευθυντής φωτογραφίας: Stefanie Reinhar

Διάρκεια: 103

Χώρα: Γερμανία

Ετος: 2020

Ομιλούμενη γλώσσα: γερμανικά     

Βραβεία: Critics Choice Award@Zurich International Film Festival, Verdi Prize for Humanity and Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Winner@Bardolino Filmfestival BFF.

Η Μπέρτα Ζένεφελς, 84 ετών, δεν έχει δει ποτέ την θάλασσα. Δεν έφυγε σχεδόν ποτέ από το «Τελωνείο» την αγαπημένη της φάρμα στην Βαυαρία. Κάθε μέρα, η γεννημένη νοικοκυρά, στεκόταν στην κουζίνα, όπου και τηγάνιζε χιλιάδες σνίτσελ για τους επισκέπτες της. Μια ζωή σμιλεμένη με σκληρή δουλειά, μια ζωή που κανείς πλέον δεν θέλει να ζει. Κατά την διάρκεια της ζωής της, βρέθηκε στο σημείο να κηδέψει τον πρωτότοκο γιο της, τον άντρα της, τον εγγονό της και τον νεότερο γιο της. Καθένας από αυτούς έζησε και πέθανε για το μεγάλο όνειρο του «Τελωνείου».  Χωρίς όμως διάδοχο, η φορτωμένη με χρέη φάρμα απειλείται με χρεοκοπία. Τώρα όμως η εγγονή Μόνικα, 34 ετών, εμφανίζεται από το πουθενά και αποφασίζει να σώσει την φάρμα της οικογένειας, παρά το απολυτήριο λυκείου, τον ένα χρόνο παραμονής στο εξωτερικό και ένα αποκτηθέν πτυχίο.  Η αδελφή της και ταυτόχρονα σκηνοθέτιδα της ταινίας η Χάνα Σβάιερ, 39 ετών, δεν είναι τόσο ευχαριστημένη με την ιδέα της αδελφής της. Ως εκείνη την στιγμή οι ζωές και τα όνειρά τους είναι άρρηκτα δεμένα, αλλά από την στιγμή που η Μόνικα δουλεύει στην φάρμα, δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο.  Γι’ αυτό η Χάνα αποφασίζει να ανακαλύψει τι κινητοποιεί την αδελφή της και εάν θα καταφέρει να βρει τελικά την πραγματική ευτυχία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...